Голф 4 тди АХФ-странен сив пушек

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
danielstoqnov
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 110 +

Голф 4 тди АХФ-странен сив пушек

Мнениеот danielstoqnov » Пет 19 юни 2015 21:32

Здравейте колеги,колата е голф 4 тди 110 коня с чип,извървя дълъг път до Австрия и като пристигнах установих,поради силното свистене,че ми е цепнат маркуча от егр-а към шнорхела,както и да е смених го и отстраних проблем.ТА НА ПРОБЛЕМА паля колата,изпушва леко сиво и не я чакам повече от минута и тръгвам.Направи ми впечатление понеже тук има много спускания и изкачвания-карам на 3та с около 2.200 оборота надолнище и при съвсем леко подаване на газ колата си върви с инерция на мотора и като погледна в огледалото за задно виждане се веят сиви пушеци :rolleyes Това го прави само когато не е достигнала работната си температура,като загрее нарочно го правя за да видя какъв е резултата,но го няма!
Пикаеща дюза?Заминал дебитомер?Няма хубаво изгаряне при леко подава не на газ?

Турбината държи налягане,колата върви много добре,нито гори повече-нито пипа масло?

Знам,че това може да се реши с вак-ком,но в момента няма как и кой.
Благодаря предварително за изказаните мнения.

кон12
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 тди АХФ-странен сив пушек

Мнениеот кон12 » Пет 19 юни 2015 22:11

Бате, според мене до България ще те върне, аз не бих я барал докато съм в чужбина че да не станат по големи поразии и да не можеш и да се върнеш после.Ако толкова те притеснява това, я вкарай по-добре в някой сервиз дето го знаеш че е читав, ако не направо в сервиз на фолксваген да я видят.Аз ако съм на твое място така ще направя.Щото ние от форума само можем да си чешем пръстите и ако те подведем нещо ще стане хептен лошо

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пет 19 юни 2015 22:22

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=329573

моите дерзания.....може да намериш сходство с проблема, така че.....късмет :) Една проверка на топлата част на турбото, за да отпадне като опция за пушек :deal

кон12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кон12 » Пет 19 юни 2015 22:43

RadoShopa написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=329573

моите дерзания.....може да намериш сходство с проблема, така че.....късмет :) Една проверка на топлата част на турбото, за да отпадне като опция за пушек :deal
Колега твоя е помпа-дюза.....неговия е стария мотор, да не го объркаме човека

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 19 юни 2015 22:45

Ако е проблема който колегата имаше няма значение с дали си помпа дюза... Турбото си отива и на стария мотор.

Потребителски аватар
danielstoqnov
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 110 +

Мнениеот danielstoqnov » Пет 19 юни 2015 22:55

Турбото ми е от както е станала кола и не е отваряно :mhihi както казва колегата може да дава фира..но ситуацията в която съм е много лоша,защото тук няма къде да си я погледна сам,до прибиране към България ми остават 4-5 месеца...ще си я кътам и ще видим до къде ще стигна...това го прави само и единствено,като е студена тук температурите варират 5-15 градуса и както казвам само при леко подаване на газ и то по надолнище...при пълна газ изпушва черно и заминава като самолет.Имам буст-метър и редовно и следя налягането всичко е наред пик 1.3 и стои на 1.1 след което разтоварва мигновенно..

кон12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кон12 » Пет 19 юни 2015 22:56

Човека казва че не му пипа масло, а на другия колега пасатора е барал маслото тогава.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 19 юни 2015 23:03

И този колега твърдеше че не му пипа масло до последно когато колата започна да гори масло. Не казвам че е от турбото, просто не го изключвай като вариант само защото единия бил с ПД а другия със стария мотор.

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Съб 20 юни 2015 3:58

Може да са и гумички на клапаните.

Върни се в “Дизелови агрегати”