Тествал съм Супърб 1,9тди с gps, при 140км/ч, реалното е 130км/ч. Но това е отправна точка, при всяка скорост е различно завишението. Над 200 е повече.
размера на гумите също оказва влияние напоказанието на скоростомера. моята дава отклонение 7 8 километра. засичано е с жпс и и показанията на радарите които има в някои населени места за оментна скорост
Аз се чудих, защо ми показва 90 gps-a a аз карах с 100км/ч, ама то и самия gps има малко грешка. Може и с телефона, има такова приложение "радар" но дали въобще работи незнам, но трябва друг да държи тела а вие да профучите и не давайте на чужди хора да не останете без тел
Ако не ни показват вярно скоростомерите ше цъфним с някое фото някъде. Ужас. Трябва да се презастраховаме с едни 10 км час под ограничението. Аз съм с б5.5 и 16 цола 205/55. Трябва да премеря да видя дали имам отклонения
Стига цапахте темата с тия километражи, дъвкано е многократно - показват повече. Колега, а извънградско колко ти гори тогава. И не си писал за какъв двигател става въпрос. Да не съм офф - извънградско средно 5, градско Варненско - около 7.
Еей с това горене не мирясахте бре.Инженерите ще се чудят как ги правите тези неща с горенето по малко от заводските показания.Да не ви теглят на баир ,а по надолнището по инерция.4-4.5литра в града.На баба ви фърчилото.
4-5-6-7-8 все тая колко ще е. За една кола е по-важно да не се чупи, а дали ще е 4 или 6 разхода няма значение. Ако се чупи една кола и да и направиш 2-3 скъпи ремонта, сметката от разхода се обезмисля. И това 1.4 ХДИ е мъртвец... Истината е в немската сила VW
Спор няма фреnските HDI горят малки! 1.4 и 1.6 са невероятно икономични мотори! Но дойде ли време за ремонт или смяна на дюзи / а това при този мотор е често явление/ цялата икономия отива на кино!!!!
Фанатиците,малко по-полека. Ето ви данните на дребосъка. Ето му и разхода. При разход 5 на сто ГРАДСКО и 3.8 извънградско от производителя 13 ли да ми харчи?
Сравнено с кой мотор е умрял? Сравнено с 1.4 тди ли? Съвсем не мисля така. За ускорение и кеф от карането имам два турбо бензина,водещото при тази кола е икономията. Много се чупели казвате, пак глупости на търкалета. Този мотор в този вариант е много прост и здрав и даже е само с 8 клапана ! Кое да му се скапе? Инжекторите дето са Siemens, горивната помпа дето е Bosch ли?
Скапва се само турбина,при нередовна смяна на масло и едни инжектори,евентуално, дето са по няма и 100 лева парчето. Това е автомобил на години и е нереално и невярно да казвате,че частите струват една торба пари. И да не си помислите,че нямам ТДИ,имам го,но там разхода е 6 на сто,има демпферен маховик и дюзите са много по-скъпи а колата е 2007-а година,изживяла вече половината и повечето си живот. Ситроена няма дори и демпфер,да не говорим,че турбото е отпред на мотора и се сменя без проблеми за няма и час сигурно,ако ЕВЕНТУАЛНО някога ти се наложи... абе изобщо имали ли сте допир до такива автомобили?
Можете само да плюете и да се излагате. Как да харчи повече като на 2200 оборота тая въшка на 5-а предавка е с 110 км/час. До 150 си върви и изобщо не се замисля,оттам нататък умира.То е ясно. Както казах,за бързо каране и кеф си има турбо бензин... Степента на сгъстяване на всичкото отгоре му е 17.8 на това моторче,имате ли идея с какъв ОГРОМЕН ресурс разполага един така проектиран двигател,с толкова дълги предавки,при нормална поддръжка? Така е,само по 400 000 изкарват и се чупят...
Само дето съм виждал 1.6 хди с 630 000 км на километража и мотора не беше пипан а работеше страхотно,ама смяна на пълна синтетика на всеки 10 000 км....
Докато карате по една кола по 5 години и следващата ви е пак от същата марка понеже нали да не се минете евентуално,все ще е пълен форума с умни коментари,аз не ви се сърдя.
Колкото повече коли карам и сменявам(няма да казвам числа за притежавани автомобили от мен) щото пак ще има коментари,се убеждавам,че ако колата ти се развали,то в 99 процента от случаите вината е била на собственика,той се е изложил и не е мислил навреме,без значение от марката. Да така е,разхода е без значение ако караш по 15 000 годишно,ама аз на едната кола(естествено икономичната дето се ползва от понеделник до петък) имам само по около 50 000 км годишно. Толкова по темата от мен! Всички хубави коли са само фолксваген а тия дето са хубави ама нямат емблема на фолксваген са им изпаднали емблемите,иначе пак са си фолксваген. Само мир да има.