Здравейте на всички,
(Не съм сигурен дали тази тема е за тук или за офф топик, ако не моля да се премести.)
За съжаление снощи колата ми беше отворена, та въпроса ми как точно е станало това и дали не е някакъв проблем в мойте прозорци?
Та колата е с две врати, ел. прозорци, има дистанционно заключване без аларма. Тази сутрин я намерих със свалени прозорци (единият изцяло до долу, другият почти изцяло). Няма следи по прозорците или по вътрешните рамки на вратите. На сутринта беше все още заключена, т.е. не са отваряли вратите багажника също не е отварян. Беше свалена задната облегалка(за да видят какво има в багажника) и лошото е че е изкривена явно от много дърпане затвори се с бая натискане...
Абсолютно нищо не е взето от колата, въпреки че цялата е рушната, но интересно че дори и касетофона не са взели, явно защото не са намерили панела.
Като цяло лоша работа, това се случва на центъра на Сф, като на 10 метра от колата има денонощна охрана и обикновенно момчетата от 161 също паркират тук вечерта, разбира се са се насочили към единствената кола която не е със софииска регистрация.
Golf MK3 AFT 97, ел. прозорци + крадци
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Голф 3 АФТ,97, ел. прозорци + крадци
Снощи валяло ли е?
Да, започна да вали късно снощи и цяла вечер и сутрин вали.
- Traytor
На нашето поло (6n2) беше се намокрила буксата на бутона за шофьорския джам и стъклото падна до долу. Като спре да вали, свали кората на вратата и огледай какво се случва при тебе. Ако копчетата за стъклата са ти на таблото вече не знам.
Прав си би трябвало да има някаква връзка, защото като се замисля, преди година и нещо две се беше случило нещо подобно. Намерих шофьорският прозорец отворен на 4-5 пръста, беше през деня и валеше слабо, но от тогава не се е случвало...
Защото предполагам, че тия прозорци не би трябвало да се отварят толкова лесно?!
Защото предполагам, че тия прозорци не би трябвало да се отварят толкова лесно?!
- Traytor
Никак даже, миналата година пак на полото майка ми оставила открехнат прозореца и валяло като изведро. Комшията ми вижда някакви адски пушеци(изолацията на кабелите почнала да се топи) и хукнал да отваря. Човека е 130кила и има сила колкото искаш, на открехнат джам едвам го натиснал достатъчно че жена му да си провре ръката и да отключи колата за да могат да отворят предния капак и да разкачат акумулатора... Така че бъди сигурен че трудно се свалят джаможете така.
И аз така знам, че бая трудно се отварят..., но това е доста гадна работа като навлажни нещо и да се отварят.
Още повече и някой да влезе и да почне да тараши вътре.
Интересно ако е така, защо не се отвориха и преди, смисъл последната една-две седмици си поваля тук.
Още повече и някой да влезе и да почне да тараши вътре.
Интересно ако е така, защо не се отвориха и преди, смисъл последната една-две седмици си поваля тук.
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
В колата от някъде има достъп на вода. Подгизнал е пода, ти не си забелязал и съответно и комфорт модула е подгизнал и се е шашнал и е свалил прозорците. Нямам аз друго обяснение, при положение че са свалени до долу.
- Traytor
...единият изцяло до долу, другият почти изцяло...
Точно нещо такова трябва да е.
Ще сляза след малко да прегледам да не се е запушил пак дренажа на шибидаха.
Въпрос: Комфорт модула само един ли е за двата прозореца или е на всеки прозорец отделен?
Ще сляза след малко да прегледам да не се е запушил пак дренажа на шибидаха.
Въпрос: Комфорт модула само един ли е за двата прозореца или е на всеки прозорец отделен?
- Traytor
Само един е.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Комфорт модула е на платката в самото моторче на джама
При угасен мотор дори и с чаша вода да полееш копчетата за сваляне,пак няма да се задействат.
Според мен влиза влага в бравата.Ще видиш една малка букса,закачена на нея.Тя е когато вкараш ключа и го завъртиш да отключваш и изчакаш 1-2 секунди да ти свали или вдигне стъклата.Изкарай я.
Вече ако по някакъв начин се мокри платката в моторчето и там стават аномалии

При угасен мотор дори и с чаша вода да полееш копчетата за сваляне,пак няма да се задействат.
Според мен влиза влага в бравата.Ще видиш една малка букса,закачена на нея.Тя е когато вкараш ключа и го завъртиш да отключваш и изчакаш 1-2 секунди да ти свали или вдигне стъклата.Изкарай я.
Вече ако по някакъв начин се мокри платката в моторчето и там стават аномалии

- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
По форумите се пише, че комфорт модула е в краката на шофьора, а аз лично не съм го виждал, затова си мислех, че е там ...
Има логика да е от нещо на бравата, защото водата доста по лесно би достигнала до там!
Помня като отварях едната кора на вратата преди време, че имаше много добра изолация, така че най-напред ще погледна тая жица на бравите.
Помня като отварях едната кора на вратата преди време, че имаше много добра изолация, така че най-напред ще погледна тая жица на бравите.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Да на бравата е закачена тая буксичка.Като задържиш ключа,едно малко микро ключенце прави контакт.
Ако влезне вода в него е възможно от там да прави номера.
Не знам ако я откачиш,дали ще ти работи централното от ключлката после
Ако влезне вода в него е възможно от там да прави номера.
Не знам ако я откачиш,дали ще ти работи централното от ключлката после

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”