Сипвате ли масло в нафтата ?
Re: Сипвате ли масло в нафтата ?
Аз мога да ти споделя да не се занимаваш с глупости и да не си прецакваш двигателя. 

- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Traytor написа:Някой колега с помпа дюза може ли да сподели дозировката която ползва и отзиви?
5 мл. на литър гориво. За три години не виждам разлика. Все още не съм си прецакал двигателя.
И защо продължаваш да го правиш, след като отзива ти е "за три години не виждам разлика"? 

- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
В интерес на истината, последните 3-4 зареждания не съм слагал масло. Досега го правих за "душевно спокойствие", защото доста добре беше обяснено как маслото помага на механично триещи се части по горивната ни система. Склонен съм да вярвам, че наистина е така.
-
- Автомобил:
- Двигател:
castrol TDA 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
lubopa4kata написа:castrol TDA
Мноого отдавна съм го спрял ! Виж обаче маслото не го спирам! Екстра е с него!
-
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: 2.0TDI BKP 2007
Може ли някой да пусне снимки на 2Т маслото което ползва или да каже пълното му наименование...
В немския форум на AUDI много хвалят ADDINOL Super 2T MZ 406 но тук вносителите ми казаха че нямало търсене и не го внасяли
В немския форум на AUDI много хвалят ADDINOL Super 2T MZ 406 но тук вносителите ми казаха че нямало търсене и не го внасяли

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Много е популярно /по автофорумите/ някакво синтетично двутактово от Карфур на цена 9лв/л,аз все се каня да си купя ама забравям,така или иначе слагам BDC на Bardahl та засега ще мина и без масло !
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Двутактовото от 9 лв. е от Кауфланд. Жълто шише, колата работи като часовник.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Това с маслото в нафтата според мен е безсмислена работа. Не виждам смисъл в това, освен да си затапите геометриите на турбините с тва масло.... 

- samo_pechka
Нищо не се затапва
поне не и от добавеното двут.масло в нафтата, 5 мл масло на литър е нищо, масло се слага с профилактична цел. Подобрява се мазането на инжектори и помпа!
Никой, никого не задължава! Щом си преценил за себе си, че е излишно, не слагай!
Аз продължавам да твърдя, че слагането/добавянето носи само ползи! Дори и в момента в чужбина не го спирам, а не само с Бг горива когато е , да добавям!
Да поясня само някои неща, двигателят не знам дали става по-тих ( т.е. съмнява ме малко, поне не и с това хомеопатично количество в горивото) . Но със сигурност спомага за дълъг ресурс и безпроблемна работа на дюзи и ГНП. Вече на прецакани такива, няма файда разбира се.
Имал съм няколко дизелови коли и микробуси. Всичките купувани употребявани, но за мой късмет са били все в добро техн.състояние. От първите им дни в мен съм слагал най-редовно, най-обикновеното двут.масло в нафтата. Никога не съм имал драми с дюзи и помпи, никога!
И сега имам две коли с АФН мотор, и на тях не им спирам маслото! Моторите им работят много гладко ( да не чуе дяволът
), надявам се и занапред да са така!
П.п. дори и след време ако премина на КР мотор, пак ще слагам масло. Имам приятел, купи си в рамките на две години две чисто нови Тойоти ( Авенсис и ТЛК), както и бус Пежо с КР мотор- почти нов . И той им слага винаги масло, преди време имаше за кратко едно Берлинго с КР мотор , така се случи , че се скапа помпата за вис.налягане, на няма и 60к.км , може и да е съвпадение, но не слагаше масло в нафтата. При първите симптоми почна, но се наложи смяна с нова, е след това не спираше да слага и на него

Никой, никого не задължава! Щом си преценил за себе си, че е излишно, не слагай!
Аз продължавам да твърдя, че слагането/добавянето носи само ползи! Дори и в момента в чужбина не го спирам, а не само с Бг горива когато е , да добавям!
Да поясня само някои неща, двигателят не знам дали става по-тих ( т.е. съмнява ме малко, поне не и с това хомеопатично количество в горивото) . Но със сигурност спомага за дълъг ресурс и безпроблемна работа на дюзи и ГНП. Вече на прецакани такива, няма файда разбира се.
Имал съм няколко дизелови коли и микробуси. Всичките купувани употребявани, но за мой късмет са били все в добро техн.състояние. От първите им дни в мен съм слагал най-редовно, най-обикновеното двут.масло в нафтата. Никога не съм имал драми с дюзи и помпи, никога!
И сега имам две коли с АФН мотор, и на тях не им спирам маслото! Моторите им работят много гладко ( да не чуе дяволът

П.п. дори и след време ако премина на КР мотор, пак ще слагам масло. Имам приятел, купи си в рамките на две години две чисто нови Тойоти ( Авенсис и ТЛК), както и бус Пежо с КР мотор- почти нов . И той им слага винаги масло, преди време имаше за кратко едно Берлинго с КР мотор , така се случи , че се скапа помпата за вис.налягане, на няма и 60к.км , може и да е съвпадение, но не слагаше масло в нафтата. При първите симптоми почна, но се наложи смяна с нова, е след това не спираше да слага и на него

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
w_smith написа:Двутактовото от 9 лв. е от Кауфланд. Жълто шише, колата работи като часовник.
Прав си,все ги бъркам тия магазини

- venll-vr
- Автомобил:
- Двигател:
Слагам 2Т масло от Лукойл. Цена 7,50.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Аз от Лукоил и минерална вода не взимам 

- samo_pechka
То и аз не си купувам от там вода, но пък с нафтата им не съм имал нито един път проблем, хеле па на моите всеядни кошници ( като се позамисля , май и с никое БГ гориво
все си върви ). Не съм им адвокат, но преди време правих един любителски тест за замръзване/гелосване на диз.гориво от различни бензиностанции . Та там се видя как някои се поизложиха
оказа се на лукойл най-..."течливо" горивото, теста го има качен със снимки тук .

Върни се в “Дизелови агрегати”