Внимавайте с Газовите уредби!!!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Re: Внимавайте с Газовите уредби!!!

Мнениеот mrpetrov » Пон 22 юни 2015 12:35

От това което разбирам - бутилката трябва да е на Олимпик - Велико Търново.

И пак настоявам за снимка - дай да видим табелката, макар и с лошо качество - а всеки ще си прецени сам.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 22 юни 2015 12:51

ще направя, може би утре :th_up

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 23 юни 2015 12:58

ivan_pop написа:
betaserk написа:Действа като термостата на кола, само че малко по различно, като достигне определена температура и се отваря. Бойлерите също имат, само че там вместо да отварят кран, спират тока!

Да,горе долу е така.Целта е ако температурата на бутилката се вдигне над 50 градуса(ако не се лъжа) да отвори този клапан.Това е за да се предотврати детонация,да не гръмне бутилката.

Да си призная нищо не разбрах от това обяснение и честно казано се съмнявам в съществуването на подобен клапан.
TiL написа:Щом хората са казали, че трябва да се сменя бутилка на 10г има защо да са го казали.

Въпросните хора такива кретении казват, че изобщо не им вярвам. Затова пък едни други хора (немци) са казали, че срока трябва да е 20г. Не знам за теб, ама аз съм склонен да вярвам повече на дойчовците.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 23 юни 2015 13:10

ktamen написа:
ivan_pop написа:
betaserk написа:Действа като термостата на кола, само че малко по различно, като достигне определена температура и се отваря. Бойлерите също имат, само че там вместо да отварят кран, спират тока!

Да,горе долу е така.Целта е ако температурата на бутилката се вдигне над 50 градуса(ако не се лъжа) да отвори този клапан.Това е за да се предотврати детонация,да не гръмне бутилката.

Да си призная нищо не разбрах от това обяснение и честно казано се съмнявам в съществуването на подобен клапан.
TiL написа:Щом хората са казали, че трябва да се сменя бутилка на 10г има защо да са го казали.

Въпросните хора такива кретении казват, че изобщо не им вярвам. Затова пък едни други хора (немци) са казали, че срока трябва да е 20г. Не знам за теб, ама аз съм склонен да вярвам повече на дойчовците.

Значи аз се разбирам, има го и в нета въпросния клапан ама няма кой да потърси и май ти си въпросната група към която ни определи, не ние!
• Евро сонда или мултиклапан/Точка 2 от въпросната статия... http://gazov-injekcion-sofia.com/%D0%B0%D0%B3%D1%83-%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE/
Като приказката "крадец вика дръжте крадеца" само че в твоя вариант, кретена казва на другите кретени. Без да се обиждаш, цитирам теб!

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 23 юни 2015 13:54

Ето обещаните снимки
Прикачени файлове
23062015329.jpg
23062015330.jpg

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 23 юни 2015 15:07

betaserk написа:
ktamen написа:
ivan_pop написа:

Значи аз се разбирам, има го и в нета въпросния клапан ама няма кой да потърси и май ти си въпросната група към която ни определи, не ние!
• Евро сонда или мултиклапан/Точка 2 от въпросната статия... http://gazov-injekcion-sofia.com/%D0%B0%D0%B3%D1%83-%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE/
Като приказката "крадец вика дръжте крадеца" само че в твоя вариант, кретена казва на другите кретени. Без да се обиждаш, цитирам теб!

Ако поразгледаш поста ми още веднъж може и да забележиш, че имам предвид българските законотворци, че пишат кретении, ама щом си се разпознал и ти в тяхната категория кой съм аз, че да ти възразявам.
Иначе в линка си е добре обяснено за този клапан, в твоето обяснение нямаше нищо конкретно - само общи приказки, които нямат нищо общо с устройството на този клапан. Нито в бойлера нито в термостата има нещо, дето да се разтопява.Благодаря за линка.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 23 юни 2015 16:24

Извинявай тогава, грешно съм го прочел, аз писах общо, не подробно да обеснявам точно как действа.
Както и да е, май доста оспамихме темата.

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот mrpetrov » Вто 23 юни 2015 21:16

Благодарности на колегата vanko_VW за снимките - излезе сериозен!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 23 юни 2015 21:23

betaserk написа:Извинявай тогава, грешно съм го прочел, аз писах общо, не подробно да обеснявам точно как действа.
Както и да е, май доста оспамихме темата.

И ти извинявай :beer
Поне в крайна сметка получих подробно обяснение за този температурен клапан.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Пон 27 юли 2015 22:06

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 28 юли 2015 9:35

mrpetrov написа:Благодарности на колегата vanko_VW за снимките - излезе сериозен!

каква точно информация получи от тези снимки, че ми стана интересно ? :gruebel

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 28 юли 2015 18:04

TiL написа:

Заради жегите пропан-бутанът се разширява и предизвиква експлозия.

Тука май е ключа за бараката. Защо се е препълнила и защо се е взривила, а клапана не е изпуснал налягане. Навярно 15-20 годишна бутилка...

Не се е взривила бутилката, а изтеклият газ. Вероятно от пропуск, който е смърдял яко, ала не му е обърнато внимание.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Вто 28 юли 2015 21:31

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 28 юли 2015 22:29

Защо ли си мислех,че пострадалите са мангали :no
Бас ловя,че бутилката и уредбата му са били донесени от пункта за скрап,което половината мангусти правят,щото не им се дават пари за нови уредби със работещи сонди,които пълнят на 80% и имат евросонди.
Такива уредби съм виждал в цигански астри,държащи се с тел и подръчни материали и събирани от вторични суровини,че не ми се говори.За миризмата която се носи от "колата" няма да коментирам :mad

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 28 юли 2015 22:40

Колега, то че си има опасност има, всичко се разваля! Пристави си не сработи някой клапан или каквото имат там и бум! Както каза един колега в незнам кой форум беше... "аз с бомба в багажника кола не карам"

Върни се в “Автогазови уредби”