Г4 AHF 98 г. разлика в разхода при прекодиране на скоростите
- Zvezdata TDI
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 98
Г4 AHF 98 г. разлика в разхода при прекодиране на скоростите
Здравейте колеги искам да попитам автомобила е Golf 4 1.9 tdi Ahf 98година 110hp и ходих при един майстор прекодира я на автоматична скоростна кутия защото като загрееше и трудно пали та питането ми е дали може да има разлика в вървенето и горенето след това прекодиране каза ми че някакъв елемент в помпата бил износен та за това ги правила тези мизерий.Посаветвайте ме как да постъпя от тук нататък така ли да я карам или да се търси вариянт да се прави? Мерси предварително
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Разлика в горенето? При прекодиране на скоростите
Има написано тоМове информация по въпроса. Оправи си колата, не я прекодирай на автомат... Пусни търсачката и ще видиш.
- Zvezdata TDI
колега нищо немога да намеря в търсачката за това пуснах нова тема
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Явно не знаеш как да я ползваш.
Виж някоя от тези теми дали няма да ти свърши работа и да даде отговор на въпросите ти:
http://www.vwclub.bg/forum/search.php?keywords=%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE+%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5&terms=all&author=&sc=1&sf=titleonly&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
Ето и темата:
http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=70
Виж някоя от тези теми дали няма да ти свърши работа и да даде отговор на въпросите ти:
http://www.vwclub.bg/forum/search.php?keywords=%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE+%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5&terms=all&author=&sc=1&sf=titleonly&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
Ето и темата:
http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=70
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Г4 AHF 98 г. разлика в разхода при прекодиране на скорос
Прекодирането е временно решение, ще почне да ти задръства геометрията. Проблема се решава софтуерно, но се взимат само няколко от горивните стойности на картите за автомат и се нанасят във файла за ръчните скорости. Смятай го за пълноразмерно чипване.
Аз лично хардуерно не съм успял да го реша проблема, само се подобрява, но си се усеща че не е като хората. Пробвал съм сериозна батерия(95ах), рециклиран стартер и ГНП от донор на истински 60 000км. Хой.
Аз лично хардуерно не съм успял да го реша проблема, само се подобрява, но си се усеща че не е като хората. Пробвал съм сериозна батерия(95ах), рециклиран стартер и ГНП от донор на истински 60 000км. Хой.

- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Чипче и си готов.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Или читава помпа!
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Не се занимавай с глупости, всичко което ще направиш ще е излишно, ремонти на стартери, акумулатори, прекодиране на кутии, всичко е временно!!! Отиваш при хора които се занимават със софтури на коли, слага ти чип на колата и всичко се оправя, цената е около 300 лева, аз също имах този проблем, чипче и край на мача!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това, че проблема е софтуерен като цяло е вярно, но производителя го е направил така заради някои съображения между които е и да не изпушва при старт. При правилно профилактиран стартер със сменени четки и втулки проблема се решава на 99%. Изпробвано многократно на различини автомобили включително и на помпа дюза 105 коня. Дори и акумулатора трябва да е пълен леш при читав стартер да има проблем. Чипа също има минуси, пък да си сложиш чип и да го караш все едно нямаш само заради едно палене... щото дори и с чип, като ти свършат четките на стартера пак трябва да го правиш. Помпата ако е износена или не добре регулирана чипа е временно решение. Много често и центровката ако е назад също има проблеми с топлия старт.
- Zvezdata TDI
А разлика в горенето и вървенето имали като в момента е на автомат
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Ако не ти се дават пари карай така, ще ти гори една идея повече в града и ще върви една идея по малко! За геометрията ще ти се задръсри така или иначе!! Карай си спокойно така Има колеги във форума навуртяли 100 000 км на автомат и не се оплакват!
-
Всъщност и аз искам да питам някой знае ли защо при кодинг 1 центровката на помпата се променя и отива надолу спрямо кодинг 2 ??? И как се слъчва това при условие че не се бута помпата ?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Че ще ти се задръсти геометрията понеже си на автомат е пълна глупост,разликата във вървенето и да има няма да я забележиш без специална техника за измерване както и разликата в разхода . Ако ти се дават 250-300лв за чип е добре да го направиш,иначе си карай така и си свиркай ! Карал съм с прекодирана на автомат кола над 100 000 км. така че може да си сигурен в това което казвам 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Не заблуждавай човека с твоя пример. Задръства се и то бързо, ако се набляга на градското каране. Това е по-доказано. 

-
Това че при автомат геометрията се движи по различен начин не означава че се задръства по-бързо!!! Това автоматично щеше да означава че всеки с автомат ще цапа геометрията по-бързо от ръчката!!! Геометрията се цапа от повече градско каране! Никой не ми отговори на въпроса за центровката???
Върни се в “Дизелови агрегати”