Здравейте колеги. След преглед във Фолксваген сервиз, диагнозата бе "2-ра ламбда сонда и сензор за температура на изгорелите газове".
Цената която ми дадоха (1690лв) ме отблъсна и сега възнамерявам да си намеря частите от 2-ра употреба.
Моля някой колега разполагащ с подходяща програма да ми даде информация къде по изпускателната система се намират тези 2 части, тъй като вероятно сам ще си я разглобявам я в немска морга я от катастрофирал автомобил.
Смятам че скрииншот от скица на местоположението им ще е най добре.
Тъй като 1.4 фси е доста ограничена серия, а на пазара има доста 1.6 фси, дали би паснала Ламбда сонда от 1.6 на 1.4?
При бензиновата система относно датчици и клапани, нямаше проблем при монтаж и работа.
п.п. Ако някой има достъп до база данни на ФВ сервиз, мога да дам артикулен номер на нужните части за по-точно определяне на местоположението им.
Golf MK5 1.4 FSI Ламбда сонда.Съвместимост и местоположение?
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
Golf MK5 1.4 FSI Ламбда сонда.Съвместимост и местоположение?
Последна промяна от ivostefanov на Пон 22 юни 2015 21:05, променено общо 1 път.
Причина: Редактирах заглавието. Придържай се към правилата.
Причина: Редактирах заглавието. Придържай се към правилата.
Re: Ламбда сонда - Голф 5.Съвместимост и местоположение?
Вариант е и софтуерното изключване на втората Л.С ако няма проблем с работата на колата. До колкото знам, втората е с 4 кабела и цената и е около 10 пъти по-малка от цената която са ти дали в сервиза. Намира се след катализатора. Няма да е лошо да пуснеш кодовете от диагностиката. Също има начин да се тества софтуерно дали е наред или не. А тия почти 1700лв са колкото някоя кола ( поло например )...
. Може да ти е изгорял само подгрева на Л.С. свети ли ти check engin-a или нещо друго по таблото?

- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
Re: Golf MK5 1.4 FSI Ламбда сонда.Съвместимост и местоположе
Да, според сервиза е изгорял подгрева на 2-рата ламбда сонда. Тя си работела, но без този подгрев подавала грешна информация.
Освен нея искат да сменят и датчик на температурата на изгорелите газове. Къде се намира той обаче е лека мистерия за мен.
Освен нея искат да сменят и датчик на температурата на изгорелите газове. Къде се намира той обаче е лека мистерия за мен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”