Разпредетелен вал EV за смяна с от 2Е ?
- Golf2GTISLIVEN
- Автомобил: VW GOLF 2
- Двигател: 1.8 EV GTI + 16V KR
Разпредетелен вал EV за смяна с от 2Е ?
В момента двигателя ми е 1.8 8клапанов с код EV , наскоро ми предстои отваряне за смяна на повдигачи исках да попитам понеже никъде не можах да намеря информация за тоя прословут разпределител вал на EV мотора . Само някъде прочетох че бил един от най агресивния за 8V 1.8 но не можах да намеря информация като градуси и лифтове . Четох теми за разпределител вал от 2Е изглежда е доста търсен . Та въпросите са ми , някой може ли да ми направи съпоставка между двата разпределителни вала , ще има ли ефект ако махна тоя сегашния (EV) и сложа такъв от 2Е , и ще пасне ли без никакви преправяния . Благодаря ви предварително
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Re: Разпредетелен вал EV за смяна с от 2Е ?
EV не е ли с механични компенсатори?
- Golf2GTISLIVEN
Не с хидравлични е
- stefan4o
Направих леко проучване в ЕТКА и се натъкнах на нещо странно, според мен.
Валовете на GX (механична 90 коня), PG (1.8 компресор) и 2Е (ел.инжекция 2.0 литра 115к.с.) са еднакви. Да не се окаже, че твоят е по-"рошав" от тоя на 2Е, щото всички 1.8 8-волтови мотори над 100 коня явно споделят един вал - твоят...
Май ще изляза прав:
Източник:
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?3761612-8v-Cams
Валовете на GX (механична 90 коня), PG (1.8 компресор) и 2Е (ел.инжекция 2.0 литра 115к.с.) са еднакви. Да не се окаже, че твоят е по-"рошав" от тоя на 2Е, щото всички 1.8 8-волтови мотори над 100 коня явно споделят един вал - твоят...
Май ще изляза прав:
I can't give you the power bands but I can give you what engine code they came out of.
026 109 101 M - PN,EZ,HM,RF
026 109 101 A - GX
026 109 101 G - GZ,PB,PF,RV,RD
I don't have any info on the "M" cam but,
The "G" cam is a larger cam than the "A" cam.
G cam - 214° @ .050", .400" Lift, 110° LC
A Cam - 210°/209° @ .050", .393" Lift, 110° LC
Източник:
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?3761612-8v-Cams
- Golf2GTISLIVEN
За тия трита че са еднакви да и аз го прочетох , но не помня къде , за моя да се окаже по рошав да ти кажа честно не знам бях попаднал на информация че е най агресивния за 8V 1.8 дори и повече от тоя на 2Е от там следователно от ГХ и ПГ (Г60) , като цяло доста бедна информация има за тоя двигател EV или аз не мога да се натъкна
Ето една снимка на какво попаднах из интернет
Ето една снимка на какво попаднах из интернет- stefan4o
Ако е вярно това инфо, няма смисъл да го сменяш, реално няма да постигнеш нищо...
Тая таблица, дето си я дал, ако се загледаш при PB и EV има някакви минимални разлики в градусите, отде аджеба идват, като и двете карат с еднакви валове
Тая таблица, дето си я дал, ако се загледаш при PB и EV има някакви минимални разлики в градусите, отде аджеба идват, като и двете карат с еднакви валове

- Golf2GTISLIVEN
stefan4o написа:Ако е вярно това инфо, няма смисъл да го сменяш, реално няма да постигнеш нищо...
оо валовете не са еднакви а и в тиквите имат разлики , клапаните на EV са по големи от тия на PB
- stefan4o
Интересно, досега ти казвах точно обратното, явно ще ти трябва снимка, за да ти е по-лесно. Клапаните на PB и EV са еднакви, ако искаш и там да ти прикача снимка, за да видиш... Ха сега да видим отде идва тая разлика, при положение, че ползват еднакви клапани и вал 

- Golf2GTISLIVEN
Никаква идея , вече и аз почнах да се обърквам 

- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Валожете са почти еднакви е това е говорено във форума не веднъж!
питате от къде идват разликите, много често повечето охората рещили да си играят с мотора на колата си, си мислят че един вал ще промени нещата. Не е точно така, трябва да разглеждате двигатвля като една система, как да вкарате повече въздуе и горив,о и как да ги изпарате после! Основно от там са тазликите размер на дроселна клап, диаметри на всмукателен колектор, дюза (Дюзи амо за повече), изпускателен колектор и не на последно място генерация.
Ако искаш да намериш разликите трябва да сравниш о периферията на мотора. За механичната инжекция има и различни разпределители на горивото дори. Отделно разликата от механични повдигачи и хидравлични също е от значение.
Това трябва да ти даде идея на къде си и какво да правиш! Успех с проекта и да знаеш това е една игра без край, винаги има следваша стъпка.
питате от къде идват разликите, много често повечето охората рещили да си играят с мотора на колата си, си мислят че един вал ще промени нещата. Не е точно така, трябва да разглеждате двигатвля като една система, как да вкарате повече въздуе и горив,о и как да ги изпарате после! Основно от там са тазликите размер на дроселна клап, диаметри на всмукателен колектор, дюза (Дюзи амо за повече), изпускателен колектор и не на последно място генерация.
Ако искаш да намериш разликите трябва да сравниш о периферията на мотора. За механичната инжекция има и различни разпределители на горивото дори. Отделно разликата от механични повдигачи и хидравлични също е от значение.
Това трябва да ти даде идея на къде си и какво да правиш! Успех с проекта и да знаеш това е една игра без край, винаги има следваша стъпка.
- Golf2GTISLIVEN
Аз като цяло неща да засилвам , просто ми предстои отваряне , така и така ще отварям просто реших да попитам дали вала от 2Е е по добър защото ми е много удобен да го намеря за 1 ден ще е при мен . Защото прочетох че доста колеги примерно тия мотори 1.8 моното като сложат от 2Е разпределител вал казват че малко или много се усеща
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Golf2GTISLIVEN написа:и 1.8 моното като сложат от 2Е разпределител вал казват че малко или много се усеща
За любители на високи обороти,може би.
Аз като по-спокоен водач разлика не усетих.
1.8/90кс.АБС двигател в купе на Пасат В 4.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”