Нови строги мерки срещу нарушителите на пътя

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: Нови строги мерки срещу нарушителите на пътя

Мнениеот Благовест » Пет 26 юни 2015 12:28

Как да няма катастрофи като куцо,кьораво и сакато е зад волана...Как да няма катастрофи като "бай" няма акъл за пет с`тинки да пази първо себе си и после другите?!
Второ-не стига,че в България се карат морги,ми нямаме и парички да ги поддържаме в изправно техническо състояние.Много пъти докато съм киснел по светофарите съм се заглеждал в гумите на повечето...Е,10 годишни галоши,някои на телове... :screwy
Трето-пълно с идиоти,тръгнали да ми вървят срещу законите на физиката и механиката.. :death
Четвърто-Нахакани раЦерчета,излизащи от "Цинема Цити",от премиера на "величието"-"Жадни за скорост".
Пето-кифли,тупалки,точилки,гримиращи,разгримиращи с паркетни джиБове изобщо не ги коментираме... :horror От такива ми се изправя косъма...
Сългасен съм,че трябва да има ред и закони,но не може през 10 метра да има полицаи!

Последна промяна от Благовест на Пет 26 юни 2015 12:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Пет 26 юни 2015 12:30

vucata написа:http://kanal3.bg/news/bulgaria/10120-%D0%92%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D1%8A%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5!-%D0%9A%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82

Тия ме разсмяха искрено... Значи, няма да те санкционират за засечена скорост, пък била тя и 200 и кусур километра в час, ами за средна... Ей такава лудост вече не бях виждал! Ами, ако тоя бързак се усети, че е минал на камера с висока скорост, направо опасна, и просто се отбие, и спре, за 2-3 минути, не повече, колко ще му отчете следващата камера, вероятно под 50 км/ч? А пък, ако има отбивка между двете камери, и той слезе от магистралата? Възможности много, а пък и средната скорост, винаги е по-малка от максималната, която си вдигнал в някой участък на пътя!

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 26 юни 2015 12:43

Чета чета и гледам никой не е писъл, че сме си виновни ние самите, култура нямат хората, всеки си прави каквото иска и не му пука за никой освен за себе си, затова е така, политици и закони това сме ние, народа! Колкото и закони да напишат няма да се оправи нищо докато самите хора не искат да се оправи. Те че са мързеливи политиците и калпави две думи няма, но целия народ е същия, ние се смеем на политиците, ами те са хора от народа, те са това което са всички, как да се оправи нещо, няма да се оправи като седим и дрънкаме, тоя е виновен, оня е виновен, виновни сме ние! Виновни сме, че искаме някой друг да дойде и с магия да оправи всичко, да предположим че стане така и след 1 седмица с акъла на нашенеца пак ще е същата бира положението, всеки мисли само за него си, трябва да мислим като едно цяло и всеки да мисли и за другите и чак тогава може и да се оправи нещо! Докато самите хора не започнат да спазват законите, колкото и такива да се напишат няма смисъл! В чужбина мислят по друг начин, там са задружни, там са едно цяло, всеки се стреми да постъпва както трябва да спазва каквото трябва за благото на другите и така стават едно цяло, един организъм!

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Съб 27 юни 2015 22:37

Културата на пътя я правят хората, не законите. Великобритания е 80 милиона или нещо такова, а имат загинали на пътя съпоставимо с нас като цифра. Просто каквито са хората в живота, такива са и на пътя - това е жалката истина. Всеки да си прави изводите сам, за да не казвам конкретни неприятни никому неща за народа ни. В бизнеса има една поговорка "Договорите започват там, където свършва мъжката дума". Няма закон на този свят който да накара Пешо да не се движи със 200 по магистралата... той и в Лапландия с толкова се движи, глобяват го - плаща и заминава пак с 200...

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 30 юни 2015 10:42

Незнам защо си мислите, че един англичанин или американец с 200 коня кола доброволно я кара с 90/120-130 по хубав път. Просто знае, че иначе остава без книжка/без пари. Бай Ганьо знае, че и да го санкцонират ще е веднъж на 100 години и то вероятно със символична сума. Те хубаво слагат камери ама пак се почва с простотиите - може и да не платиш фиша, снимката е невалидна ако има втора кола (сам къде ще ме снимат, в полето ли?!), може да го обжалваш и да падне....ми няма как да има сериозна промяна.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”