Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти

Мнениеот Traytor » Пет 26 юни 2015 15:56

Колеги, някой да има фарове на части? Трябват ми капачките за късите и един капак за дълги. Ако някой има за продан да ми пише на лично.

Потребителски аватар
passat_b5
Автомобил: Vw Passat b5 - Audi a4 b7
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот passat_b5 » Пет 26 юни 2015 19:36

trv написа:Така и не каза как се сдоби с въпросната кола без работещото турбо ?

trv Колега взех я от човек на зор, и съответно на цена, за това състояние в което беше.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Пет 26 юни 2015 19:51

Или отиди при майстор който има някакво понятие от турбини за да се разбере какво е правил тоя стругар(който няма никаква логика да прави каквото и да е по турбина) или се оглеждай за турбо втора ръка. Бих ти препоръчал вместо втора употреба да си рециклираш твоята... Но както казах, не се знае какво е правил стругаря на турбината ти. След като си потребител във форума, имаш и мнения не е като днес да си се регистрирал... Защо не потърси мнение преди да я носиш на стругар? Това е същото като да си занеса телевизора при автомонтьор да ми я направи.

Потребителски аватар
passat_b5
Контакти:

Мнениеот passat_b5 » Пет 26 юни 2015 20:09

Колега не потърсих мнения защото силно ми препоръчаха споменатия "сервиз" в който си закарах колата, и там я оставих на "майсторите и ми казаха като е готова ще ти се обадим да си я вземеш и ми звъннаха като беше готова след няколко дни и като я вземах ги питах какво са правили и за какво плащам пари и тогава ми казаха че са я карали на стругар да и правел гейта. те били правели и преди такива неща там и не знам си точно какво и аз още тогава се усъмних какво пък ще прави стругар с турбината и един бог знае какво е сега вътре в самата турбина, но тия дни ще проуча по-кадърен сервиз и ще я свалям да видя аз с очите си за какво иде реч като я свалят, и да търся друга турбина или ще дам тази да се рециклира ако изобщо вече става за това след такива некадърници.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Пет 26 юни 2015 20:13

Пиши на колегата @radotom той каза че е много доволен от някакъв колега във форума.

Потребителски аватар
passat_b5
Контакти:

Мнениеот passat_b5 » Съб 27 юни 2015 0:27

Traytor написа:Пиши на колегата @radotom той каза че е много доволен от някакъв колега във форума.

Благодаря за инфото колега, ще му пиша обезателно, че ми писта от некадърници и безмисленно ръсене на пари и никакъв резултат.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Съб 27 юни 2015 10:42

А защо не се върнеш при тези хора да си довършат работата? Щом си си платил за тоя ремонт и те не са се справили би трябвало да си поемат гаранция за ремонта и да си я дооправят за тяхна сметка.

Потребителски аватар
passat_b5
Контакти:

Мнениеот passat_b5 » Съб 27 юни 2015 12:52

brum написа:А защо не се върнеш при тези хора да си довършат работата? Щом си си платил за тоя ремонт и те не са се справили би трябвало да си поемат гаранция за ремонта и да си я дооправят за тяхна сметка.

Абсурд да се върна там в този "сервиз" при такива некадърни.. и дума да не става, представи си каква каша са сътворили и се тупат по гърдите ние щом го правим няма проблем, и после като се върнах ми викат ем той клапана на турбото и тем подобни.... както и да е, опарих се, но дано колегите който следят темата да внимават и ТВЪРДО не им препоръчвам никога да не ходят в този сервиз по каквито и да били обстоятелства. :love.vwclub

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Съб 27 юни 2015 17:00

TiL написа:Ти би ли се върнал при стугаря да ти ремонтира турбото? :mhihi

Щом съм бил някъде да си свършат работата и са ми взели пари за тая работа си е техен проблема ако не си свършат работата. Та или си свършват работата, или си връщат парите.

Иначе аз въобще не бих занесал турбо на стругар :) . Има си други хора за тая работа.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Съб 27 юни 2015 20:42

brum написа:
TiL написа:Ти би ли се върнал при стугаря да ти ремонтира турбото? :mhihi

Щом съм бил някъде да си свършат работата и са ми взели пари за тая работа си е техен проблема ако не си свършат работата. Та или си свършват работата, или си връщат парите.

Иначе аз въобще не бих занесал турбо на стругар :) . Има си други хора за тая работа.

:th_up Вярно е!

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Съб 27 юни 2015 21:50

Ама няма да я правиш там разбира се, ама отиди им обясни, че нищо не са направили и след две седмици същата работа, ти трябваше още като се развали пак да отидеш да си искаш парите, едно време купихме с брата на бащата едно мотор колело от един уж майстор и се развали нещо, отваряме ние цилиндъра и какво да видим, вътре место зегерки на буталния болт го беше замотал с тел :h020 Отиваме там паркирахме го на степенка и давай парите дядо, ама как така ама незнам си какво пък взе парите и каза, че бил перфектен, сменено с чисто ново било и какви ли не лъжи, след 5/6 дена идва и носи парите и се извини, че се бил объркал нещо и незнам си какво. Карай здраве да е, отиди другаде, той един път опари ли се човек не иска да се гори пак. Аз си бях записал номера ако ми стане нещо на пасата да отида на тоя сервиз там и след като прочетох какво си писал го изтрих! Благодаря ти, че ни отвори очите :beer

Потребителски аватар
Netasq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Netasq » Нед 28 юни 2015 15:44

Прочетох мненията, но кой е сервиза ?

ant1ni
Автомобил: Passat
Двигател: AVF

Мнениеот ant1ni » Пон 29 юни 2015 12:46

Здравейте, имам Passat 5.5 AVF 131 hp High Line и си мисля за подмяна на гумичките и пръстените на дюзите.Автомобила го купих преди почти 5 месеца и за 7 000 км нямам някакви оплаквания относно поведението на автомобила, но ми се ще да действам навреме.Зимата палеше добре като понякога ми се стурваше леко мудно паленето, но после разбрах, когато се стопли времето, че имам и изгоряла свещ.пушеше съвсем леко в началото бял пушек, но много слабо. Автомобила е на 265 000 км и смея да твърдя реални, Поне по сервизна книжка и VAG-COM.Не съм правил стенд на дюзите. Днес говорих с едни момчета в един сервиз в Бургас(смятан за доста добър)за манипулацията за подмяна на О-пръстени(с ремонтния комплект за дюзите). Цената, която ми предложиха за труд+части е 210 лева. Как ви се струва цената и изобщо съвети ако можете да дадете? Благодаря

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 29 юни 2015 12:52

Ако нямаш оплаквания по добре не ги пипай.

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Пон 29 юни 2015 15:23

ant1ni написа:... Как ви се струва цената и изобщо съвети ако можете да дадете? Благодаря

Моя съвет също е да не пипаш нищо след като нямаш проблеми. Ако въпросните гумички са за смяна, ще изпушва доста осезаемо при първи за деня старт. Карай си колцата и несе вкарвай във филми. Щото с гумичките трябва да се сменят едни болтове, след това вероятно и гарнитура на главата...абе все хамалогия и финансов товар.

Върни се в “Passat”