Колко дизел ви горят колите ?
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Колко дизел ви горят колите ?
Ми 1.4 дизел толкова гори,като не ви изнася,много ви здраве. 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
krasi76 написа:Дори и 5 на 100 да им горят печките,при положение че нафтата е 2.70 а газта е 90 стотинки не виждам защо е нужно да си причиняваш това и да зареждаш на колонката дето е за тирове и трактори?Пълен абсурд.
Това на коя бензиностанция понеже на тези дето зареждаме останалите нафтата е 2.35 а газта 98ст ! Скоро имаше повод за голям смях с един приятел,купи си Голф 6 102кс bifuel тоест с фабрична газ,обаждам му се на другия ден да го питам как е колата,а той вика "Чакай че е в сервиза и съм притеснен че нещо не върви" ,виждаме се след 2-3 дни и пак го питам дали е сериозен проблема а той казва "Мани бе човек,станах за смях в сервиза. Хората ми викат,колата си е перфектна,просто толкова си върви..." . Другата му кола е Авенсис дизел 126 коня и човека свикнал като натисне педала колата да тръгва

-
krasi76
- Автомобил: VW
- Двигател: 2000 GTI
Бе така кат ви чета мненията колко малко ви горят печките ше взема да си купя и аз един дизел ....и без това баща ми му трябва един трактор летоска да си ходи на нивата.
-
krasi76
А че на газ е много по евтино това и децата в забавачката го знаят.Много ви се ще да се оправдаете че сте згрешили като сте се набутяли с тия дизели и тук се опитвате да убедите и себе си и другите как виждаш ли то на моята печка по каталог и дават 7 ама незнайно защо пък гори 4.Смешна работа.Крайно време е някой не да я заключи а да я изтрие тая тема че да не ви се смеят на глупостите.
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Типично за българина, тупа се в гърдите и винаги неговото е най-хубаво
Моята гори 6.2/100 по комп на дълго с климатрон и натоварена, мисля че е повече от добре а за бензинови нямам против, както казах "всеки си има глава на раменете и си решава какво иска" А темата стана абсолютен фарс, искахме да сравняваме колите си да си покаже ако нещо е развалена и гори повече, но мисля че няма тоя ефект. Добре ще е някой модератор да разчисти от глупости и да накаже няколко човека, включително и мен, че спамят. Но как да се въздържи човек като бмв с две турбини и 300 коня гори, колко беше
6 на 100 в града! Значи колеги, всички да се организираме и да ходим на вторични да ги хвърляме и ще взимаме бмв-та с 300 коня че много икономични и един колега дето му горяла 6 на 100 в града а колко ли гори извън, сигур 2 на 100, вземето се обадете на гинес бе хора, поне някой лев да спечелите да е@а.
П.П. Май говориш за себе си с газта, приятно ти избухване
Моята гори 6.2/100 по комп на дълго с климатрон и натоварена, мисля че е повече от добре а за бензинови нямам против, както казах "всеки си има глава на раменете и си решава какво иска" А темата стана абсолютен фарс, искахме да сравняваме колите си да си покаже ако нещо е развалена и гори повече, но мисля че няма тоя ефект. Добре ще е някой модератор да разчисти от глупости и да накаже няколко човека, включително и мен, че спамят. Но как да се въздържи човек като бмв с две турбини и 300 коня гори, колко беше
6 на 100 в града! Значи колеги, всички да се организираме и да ходим на вторични да ги хвърляме и ще взимаме бмв-та с 300 коня че много икономични и един колега дето му горяла 6 на 100 в града а колко ли гори извън, сигур 2 на 100, вземето се обадете на гинес бе хора, поне някой лев да спечелите да е@а.П.П. Май говориш за себе си с газта, приятно ти избухване

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Mомчета,стига сте се карали- съвсем избягахме от темата,а трябваше да е полезна.Не виждам защо трябва да сравняваме разход и цена ;дизел-газ,всеки сам си е направил избора какво да кара,освен това по-горе в форума има активна тема;''колко газ ви харчат колите''.Предлагам следното;който има желание да сподели своите наблюдения над колата си да го направи ,като спомене и с какъв ДВГ е.Без да се заяждаме един с друг,вярваме или не когато се посъберат повече мнения всеки може да си направи сметка кой ДВГ средно какъв разход прави и има ли фрапиращи разлики.Относно градското ,специално мое мнение е че тук разхода е много относително понятие-голям или малък е града -задръствания,светофари,зимно или лятно време е засичан и т.н.Много ценни данни са тези ,които са извадени не от бордкомпа ,а от реално зареждане пълно-пълно.Благодаря ви.
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Прав си колега, че има тема за газ!
Казах го за да не е спам пък и моята засякано от лампа до лампа е 8,4 средно така че компа ми показва вярно горе долу.
Казах го за да не е спам пък и моята засякано от лампа до лампа е 8,4 средно така че компа ми показва вярно горе долу.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Тези теми са си хранилка по принцип ! Който иска да разбере колко реално харчи дадена кола отваря http://www.spritmonitor.de ,намира си която му трябва и чете,там поне хората слагат само данни,а не като тук дето голяма част са като рибаря с вързаните ръце който показвал колко било голямо окото на рибата дето я хванал 

- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Днеска карах една 525-ца мисля,че беше 2004-2005 година. Кърджали-Стара Загора с нормално каране на отиване 100-110 среден разход 6,8 на 100, а след това я изпъвах повече 160-180 среден разход даде 10,5 на 100 БМВ-то е 230 магарета дизел. Колегата с 6 градски разход,как го е постигнал е интересно и то бензин... Ахха
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Е60 525D не е с 230к.с. Фен съм на точно тази серия ( само че 530Д ) и знам някои подробности за тях.Xaxy написа:Днеска карах една 525-ца мисля,че беше 2004-2005 година. ..БМВ-то е 230 магарета дизел.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
samo_pechka написа:Е60 525D не е с 230к.с. Фен съм на точно тази серия ( само че 530Д ) и знам някои подробности за тях.Xaxy написа:Днеска карах една 525-ца мисля,че беше 2004-2005 година. ..БМВ-то е 230 магарета дизел.
Моя грешка 530 е модела реално е 218 коня,но моя приятел каза,че я е направил 230 коня.
- manchorov
- Автомобил:
- Двигател:
krasi76 написа:Защо ли в рали шампионатите няма дизели .....сигурно има защо.И аз бих си купил дизел .. ако ми трябва трактор или тир например.... 4.8 градско.Е тва беше якоо.Тва на скутера ли?Ей хора,бе вие срам нямате ли бе?
То па нали има на газззз.Ам виж състезателен дизел има.Питай баща ти дали не му трябва и горелка та да му заемеш една.
-
krasi76
Нали знаете кое гориво замърсява най-много въздуха който дишате/ме.Крайно време е да почнат да ги спират от движение тия саждилници..... Замислете се що ли не карат и не произвеждат дизели в Америка например.
Последна промяна от krasi76 на Пон 29 юни 2015 15:52, променено общо 1 път.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Щом пуши, значи върви. Айде моля, тия с газовите котлони вън от темата, че замириса на пр.дня! Те пък хамериканците са много убави, карат тритонни камиони, горящи по 20-30/100 и хич не замърсяват въздуха. Ама нали сме им фенове, всичко американско любя, тача и милея.
-
krasi76
Тя и камината вкъщи пуши но си стои на едно място ....как ви настъпих по мазола. Ха-ха.
Върни се в “Дизелови агрегати”