Колко дизел ви горят колите ?
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Re: Колко дизел ви горят колите ?
Бора ASZ 131кс с 20 литра гориво 400км извънградско с темпомат на 5-а от 6 скорости през 80% от пътя и скорост 90км/ч по GPS
-
krasi76
- Автомобил: VW
- Двигател: 2000 GTI
Аз не карам тди по простата причина че карам GTI. А по темата тди малко гори щото малко върви.Ако искаш много да върви .... вземи си гти.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Ако ще и самолетоносач да караш, на кого му пука и що цапаш темата?
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
krasi76 написа:Аз не карам тди по простата причина че карам GTI. А по темата тди малко гори щото малко върви.Ако искаш много да върви .... вземи си гти.
TDI малко вървяло ама,че забавен тип!
-
krasi76
Тя и без това темата е цялата сажди.А пък на чичо ми омегата е 2.4д и гори малко щото той и по малко и сипва де.Ей изтровихте ни с тия дизели.
- simo7
- Автомобил: Джета
- Двигател: 2012г
Абе "krasi76" ти не се ли усещаш ,че не си за тука, а за Карлуково.Почна с на шефа БМВ-то дето гори 6-100 градско сега мина на газ.Ти не виждаж ли че тука е тема за дизели.Я ходи си лекувай нервите и е време вече някой да ти отреже достъпа тука.И този със ситроена също да ходи да се хвали във форума на ситроен.Толкова страници от както се появиха тези двамата и на мегдана само простотия до шия.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Krasi 76,достатъчно се начетох на ''компетентнте ти мнения'',пак повтарям-тази тема е за фенове на дизел
.Относно ''саждите,които дишаш'',прочети малко информация в нета -в последните години всички производители на автомобили инвестираха милиарди евра в разработки на суперекологични и икономични дизелови агрегати,отговарящи на най-строгите регламенти-ЕВРО-3,4, 5 И Т.Н.Сам си направи извода от факта защо катализаторите за дизел са много по -скъпи от бензиновите-пак по същата причина огромни инвестиции в разработки,заплати на инженери и вложени скъпи компоненти като платина и др.Относно Щатите и култа към бензина отново не съм напълно съгласен-след 2007-2008г.в USA,под влияние на ширещата се икономическа криза се наблюдава все по-голям интерес и внос на мощни дизелови автомобили,главно пикапите на TOYOTA,NISSAN и др.До тогава разхода на гориво в USA се измерваше в галони.Всичко ,което ви казвам цитирам по памет от медии,или от разговори с приятели пребивавали в USA от много години. Относно вървежа на дизела-карам 1,9ТДИ 110 к.с. с променлива геометрия ако е от значение и качвам прословутия'' Девненски баир''пo магистралата за Варна с над 150км/ч.Лично за мен тази скорост нагоре за дизел е повече от отколкото имам нужда,така че никой не може да ме убеди че дизела не върви.Напротив -лети.Благодаря ви.
.Относно ''саждите,които дишаш'',прочети малко информация в нета -в последните години всички производители на автомобили инвестираха милиарди евра в разработки на суперекологични и икономични дизелови агрегати,отговарящи на най-строгите регламенти-ЕВРО-3,4, 5 И Т.Н.Сам си направи извода от факта защо катализаторите за дизел са много по -скъпи от бензиновите-пак по същата причина огромни инвестиции в разработки,заплати на инженери и вложени скъпи компоненти като платина и др.Относно Щатите и култа към бензина отново не съм напълно съгласен-след 2007-2008г.в USA,под влияние на ширещата се икономическа криза се наблюдава все по-голям интерес и внос на мощни дизелови автомобили,главно пикапите на TOYOTA,NISSAN и др.До тогава разхода на гориво в USA се измерваше в галони.Всичко ,което ви казвам цитирам по памет от медии,или от разговори с приятели пребивавали в USA от много години. Относно вървежа на дизела-карам 1,9ТДИ 110 к.с. с променлива геометрия ако е от значение и качвам прословутия'' Девненски баир''пo магистралата за Варна с над 150км/ч.Лично за мен тази скорост нагоре за дизел е повече от отколкото имам нужда,така че никой не може да ме убеди че дизела не върви.Напротив -лети.Благодаря ви.- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Колега над мен, що се хабиш, похвали се колко ти гори дизела и те така...

- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Абе krasi76 тая кола от профила ти въобще твоя ли е или на някое шефче или пък на тати -я виж кво пише в талона.
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Q8
- Двигател:
Traytor написа:За 1.4 HDI мога да повярвам че гори под 4 извънградско.
То и аз го вярвам, ама такава кола извънградско кара ли се, бе :)
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Ново двайсе...
Моя кораб почна да гори 3.2 на 100.
1.8 тд
Моя кораб почна да гори 3.2 на 100.
1.8 тд

-
krasi76
Да както ти казваш почнали са да инвестират в последните години ... но ваще печки май не са от последните години.Фенове на дизели ... че то и такива ли има?Тая тема е пълен смях
Такива глупости ше пишат че е страшно.А колата от профила между другото е на баба ми.
Такива глупости ше пишат че е страшно.А колата от профила между другото е на баба ми.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Ти не ми ли верваш....2000година е произведена. На 310 000 реални километра е със сервизна книжка, от 2ри собственик съм я взел.
С климатроник, тон колоните на макс, прозорците до долу, газта до долу, фаровете до долу 3.2л/100км. За комби е добре
Първия дядо 48ми набор....втория чичка 65ти

С климатроник, тон колоните на макс, прозорците до долу, газта до долу, фаровете до долу 3.2л/100км. За комби е добре
Първия дядо 48ми набор....втория чичка 65ти

Последна промяна от vucata на Пон 29 юни 2015 21:36, променено общо 1 път.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
krasi76 написа:Нали знаете кое гориво замърсява най-много въздуха който дишате/ме.Крайно време е да почнат да ги спират от движение тия саждилници..... Замислете се що ли не карат и не произвеждат дизели в Америка например.
Ти колко си спрял не е истина. И 2-та вида двигатели замърсяват еднакво зле, но по-различен начин
А пък защо всеки 2-ри пука в щатите е с Къминс или Дюраторк дизелов двигател няма как да знаеш защото очевидно си спрял.
Последна промяна от radi_nrj на Пон 29 юни 2015 23:42, променено общо 2 пъти.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Краси,я се върни първо в 3-4 клас ,за да си оправиш правописа ,пък тогава почни да даваш мнения.Аман от неграмотници!
Върни се в “Дизелови агрегати”