Колко дизел ви горят колите ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Re: Колко дизел ви горят колите ?

Мнениеот Xaxy » Пон 29 юни 2015 21:52

gergeto написа:Krasi 76,достатъчно се начетох на ''компетентнте ти мнения'',пак повтарям-тази тема е за фенове на дизел :a045 .Относно ''саждите,които дишаш'',прочети малко информация в нета -в последните години всички производители на автомобили инвестираха милиарди евра в разработки на суперекологични и икономични дизелови агрегати,отговарящи на най-строгите регламенти-ЕВРО-3,4, 5 И Т.Н.Сам си направи извода от факта защо катализаторите за дизел са много по -скъпи от бензиновите-пак по същата причина огромни инвестиции в разработки,заплати на инженери и вложени скъпи компоненти като платина и др.Относно Щатите и култа към бензина отново не съм напълно съгласен-след 2007-2008г.в USA,под влияние на ширещата се икономическа криза се наблюдава все по-голям интерес и внос на мощни дизелови автомобили,главно пикапите на TOYOTA,NISSAN и др.До тогава разхода на гориво в USA се измерваше в галони.Всичко ,което ви казвам цитирам по памет от медии,или от разговори с приятели пребивавали в USA от много години. Относно вървежа на дизела-карам 1,9ТДИ 110 к.с. с променлива геометрия ако е от значение и качвам прословутия'' Девненски баир''пo магистралата за Варна с над 150км/ч.Лично за мен тази скорост нагоре за дизел е повече от отколкото имам нужда,така че никой не може да ме убеди че дизела не върви.Напротив -лети.Благодаря ви.

Ти го качваш с 150 км/ч , а аз моето ТДИ същото като твоето, качвам баира с над 170 км-та на 5-та предавка последната :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 29 юни 2015 21:52

krasi76 То пък ако си мислиш, че безоловният бензин е безопасен за здравето...си в грешка . Замяната на тетраетила с бензол ( или толуен, ксилен, диметилбензол и т.н. ) е причинител на огромна част от заболявания . Ама имали катализатор ?! Вятър и мъгла , народа е толкова заблуден, че уж това ще опази атмосферата и въздуха! Мнозина са тези дето не знаят, че катализаторите в бензиновите коли са ефикасни след като достигнат доста висока температура ( минимум 250-300 градуса, а най-добре е след 400) Дотогава все едно е без :wink а канцерогенният бензол след изгарянето на "безопасният" безоловен бензин се разнася надлъж и нашир. Ако беше супер да се карат само бензинови коли, САЩ като лидер с най-много такива МПС-бензинови и то често с големи мотори, на глава от населението щеше да е екстра нали, ма не е :wink За нещастие, тук играят големи пари/бизнес и това почти винаги прикрива фактите и истината
Сори колеги за отклонението , спирам да спамя . Просто ме предизвикаха прекалените залитания на колегата krasi76

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 29 юни 2015 22:31

Карам ,както стана дума по-горе 1.9ТДИ 110к.с.-разход градско по комп.-6.8-7.5л.
изв.гр.натоварен,ср.скорост 110-130км/ч. 5.0-5.8л./100-пак по комп.Не се наемам да споря верен ли е компа,щото откакто съм купил колата успявам да подържам резервоара пълен само до половина.Нали знаете ,всеки ден все излизат нови финансови дупки за пълнене и поне при мен напоследък винаги пълен резервоар засега е мечта.
Xaxy,и аз качвам баира като теб с над 170км/ч. на пета последна предавка,ама умишлено занижих скоростта на просто''над 150км/ч'',щото явно тука има хора,които от сричката се хващат да се драчат и ще тръгне нов безкраен спор от рода на ;колко ви вървят дъртите дизели и т.н.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Вто 30 юни 2015 10:11

Аз не мога да го качвам с 170 Девненския баир - над 120 се включва една аларма от дясната седалка :icon_lol , а сам рядко пътувам.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Вто 30 юни 2015 10:37

Започнете да пишете само по темата! Това не е спам тема, нито за коментари.

Потребителски аватар
manchorov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот manchorov » Вто 30 юни 2015 10:58

krasi76 написа:Нали знаете кое гориво замърсява най-много въздуха който дишате/ме.Крайно време е да почнат да ги спират от движение тия саждилници..... Замислете се що ли не карат и не произвеждат дизели в Америка например.

Аре не се занимавай с околната среда,щото 90% от колите в Бг.са без катализатори и тем подобни,щото се "отпушвали" :))

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 30 юни 2015 11:34

Само да допълня,че при 170км/ч по баир нагоре аз си меря разхода в резервоари,а не в литри :biggrin .

Потребителски аватар
Xaxy

Мнениеот Xaxy » Вто 30 юни 2015 12:27

Сутринта с приятелката ми,решихме в 04:30 ч да идем до Пловдив на кЪфе. Кърджали-Горски Извор-Пловдив средна скорост 140 и на горе постоянно, разхода е 7,8 извънграда.

Потребителски аватар
Xaxy

Мнениеот Xaxy » Вто 30 юни 2015 12:59

vanesto написа:Аз не мога да го качвам с 170 Девненския баир - над 120 се включва една аларма от дясната седалка :icon_lol , а сам рядко пътувам.

Не си само ти с аларма от дясната седалка :Mr Green Fun

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 30 юни 2015 14:35

Това за разхода в резервоари,не в литри беше шега,разбира се ,а за 140км/ч средна сккорост по баир нагоре и разход 7,8л. е много добре-за мен това означава че тази кола не трябва да се човърка по никакъв повод ,освен ако не дай боже стане нещо крайно сериозно.Със здраве да си я караш.Относно алармата на седалката моята е тризонна,ако ме разбирате :mhihi

Потребителски аватар
Xaxy

Мнениеот Xaxy » Вто 30 юни 2015 14:49

Когато я карам нормално,свалям разхода под 5 литра на 100 км. За сега,колата е в идеално състояние,остава само една диагностика да направя и да съм спокоен!
Имах впредвид,че я харах постоянно с 140-180 км, включен нон-стоп климатроник и 6 човека в колата и 4 каси бира,която остана от рождения ден на един приятел :mhihi

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Вто 30 юни 2015 20:58

Аз ,пък алармата отдясно я изключвам с гласова команда''млък'' ,което ми струва после скъпо ама айде...Обаче веднъж пътувах към Варна почти по целия път със 130-140 и нема да ви казвам AAZката колко изгори-аууу :twisted .

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 30 юни 2015 21:03

И един Голф на бусир беше вързал отзад, видях го, като ме изпревари по баира! :th_up

Потребителски аватар
Xaxy

Мнениеот Xaxy » Вто 30 юни 2015 21:08

Бъркаш се колега, не беше ГолфУ, а на един приятел 320-ката "BMW" , аз затова се се чудих после що разхода е толкова голям ... :screwy

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Сря 01 юли 2015 12:56

Е затова не исках да повдигам темата за скорост с конкретни цифри,веднага започнахте да се драчите на кого колко му върви колата ,в крайна сметка всички сами сме си направили избора и щом всеки е доволен от колата си o'кей.За мен важното е да познавам максимално възможностите на колата си ,за да мога да разчитам на нея в трудна ситуация.Известният автомобилен състезател Митко Илиев казва''Добър шофьор е не този,който се измъква виртуозно от трудна ситуация на пътя,а този който въобще не допуска да попадне в такава''
Стремя се да не го забравям.И един съвет към по-младите ;докато шофирате нека ''касите с бирата''да са в багажника,а не в корема за да можете да си карате колите с кеф ,а после и на софрата да е весело.Обратната ситуация е много неприятна -повярвайте ми.

Върни се в “Дизелови агрегати”