Пасат б3 седан уплътнение задно стъкло

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
DaNicHeLi
Автомобил: Golf IV
Двигател: AGU 1999

Пасат б3 седан уплътнение задно стъкло

Мнениеот DaNicHeLi » Вто 30 юни 2015 22:35

Здравейте,
Колата ми е при майстор-бояджия. Искам да сваля задното стъкло, защото по ръба има малко ръжда, пък и уплътнението е доста напукано. Проблемът е, че не мога да открия уплътнение за задното стъкло, днес звънях на доста фирми. Приемам всякакви съвети за уплътнение от други модели - ако има някой, който се е сблъсквал с този проблем.
Само в Кобра ми казаха, че са пробвали с такова от форд транзит, но не радвало окото особено :rolleyes
Колата е седан !

Мерси предварително :th_up

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Уплътнение задно стъкло Пасат б3 помощ

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 01 юли 2015 10:21

Няма такова оригинално уплътнение, тези които ги слагат в кобра стоят грозно. Преди месец време се беше отлепило моето задно стъкло и ходих да го лепят. Момчетата казаха че няма такова оригинално и ще е хубаво старото да оцелее. Е запазиха го и сега съм с наново залепено стъкло с оригиналното уплътнение.

Потребителски аватар
DaNicHeLi
Автомобил: Golf IV
Двигател: AGU 1999

Re: Пасат б3 седан уплътнение задно стъкло

Мнениеот DaNicHeLi » Съб 22 авг 2015 23:51

Колеги, не свалих задното стъкло. Бояджията се справи с ръждата и така много добре.
Равносметката - уплътнението на задното стъкло идва заедно с чисто ново стъкло. Отделно уплътнение не се продава. Могат да се търсят варианти с уплътнение от друга кола(както съм написал - форд транзит), може да се експериментира и с уплътнение с друг профил(но няма гаранции) или да се свали така стъклото и да се пази старото уплътнение и след това да се презалепи. Последният вариант е възможен само ако пластмасовата рамка на стъклото е запазена, а не раздробена като моята. Също така чух от майсторягите в Кобра, че гумата можела да се отдели от пластмасовата рамка и се захваща за нея посредством сглобка и е като перо. Това обаче е възможно само ако ти е читава пластмасата, иначе не рискувайте. Това го казвам, защото принципно като се махне гумата, се открива ръба на купето и е доста удобно да се работи.

Това е от мен, ние със седаните сме много прее..цакани. При комби-тата има варианти :th_up
Благодарности на колегата К.Одаджийски :beer

Върни се в “Passat”