Здравейте, надявам се да пиша на правилното място.
На 12.06 закупих VW T4 от мой приятел от Германия
Покупко-продажбата стана на България
Когато отидох в КАТ за да взема транзитни номера те забелязаха,
че на големия и малкия талон на автомобила се различват регистрационните номера.
Това и аз не бях забелязвал преди това.
Говорих с предишния собственик, за да разбера какво се случва и той ми обясни,
че преди около година е спрял регистрацията на колата, за да не плаща застраховка, която е доста скъпа в Германско за автомобили от 95та.
след което месеци по - късно я подновява.
При подновяването в Германия му дават нов рег. номер и сменят само малкия талон, големия оства същия, поради това че и собственика не се променя.
Също немеца ми прати документ, който удостоверява, че регистрационния номер от големия талон е неактивен и приключен,
отделно на малкия талон също има печат, че е отрегистрирана колата в Гермнания.
Номера на шасито навсякъде си е един и същ.
След като представих в КАТ всички необходими документи, както и превод на документа удостоверяващ че и предишния номер
е също спрян, в КАТ отново ме питаха "а къде големия талон със същия рег. номер както в малкия" и казаха че няма как да регистрирам колата без този голям талон. Едно си баба знае, едно си бая.
А най глупавото е че имам платена Гражданска отговорност и Екотакса, защото очаквах че лесно ще се регистрира този бус.
Но системата тук чвно е направена да е възможно по - сложно и оплетено и явно КАТ се сблъскват за пръв път такъв проблем,
както и аз :)
Моля ако някой може да помогне със съвет ще съм много благодарен.
Жалба ли трябва да пусна или как да регистрирам този бус?

Невъзможно да се регистрира VW T4
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
Re: Невъзможно да се регистрира VW T4
Може и до ,,господарите" http://gospodari.com/signals/send_signal да опреш.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Re: Невъзможно да се регистрира VW T4
stumble написа:При подновяването в Германия му дават нов рег. номер и сменят само малкия талон, големия оства същия, поради това че и собственика не се променя.
Няма такъв момент - талонът дори и без смяна на собственика се дописва, защото номерът е друг. За какъв голям талон говорим - за стария тип (отгоре пише Fahrzeugbrief) или от новите (Zulassungsbescheinigung Teil II)? Кога немеца е направил последната промяна, когато колата е била негова собственост?
Също немеца ми прати документ, който удостоверява, че регистрационния номер от големия талон е неактивен и приключен,
Това значи, че удостоверението е издадено за предпоследния номер, с който немеца е карал?
С други думи, по малък талон колата върви с "един номер напред", правилно ли разбрах?
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”