Препоръчайте актуално каско - по-тънко

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Препоръчайте актуално каско - по-тънко

Мнениеот Vlad777 » Нед 05 юли 2015 10:22

trv написа:Аз много обичам Брокерчетата ! Особено на последък са ми любимци !

А и Брат ми ги заобича доста- много са коректни, искрени и помагат, пари не искат-безкористни на 100%, абе най точните хора на Планетата.

Говорих с една служителка в централният офис на Булстрад относно 100-150 и разбрах каквото ме интересуваше, ама майче не беше Брокерка.

И с какво служителката в Булстрад се грижи по-добре за твоя интерес от един брокер?!?

Като стане ПТП-то 1-2 грешни думи пред представителя на застрахователя могат да те лишат от плащане изобщо, а ако имаш читав брокер, това няма как да се случи. Все пак този, който работи за застрахователя се стреми по всякакъв начин да намали обезщетението и ако има начин и нищо да не се плати. А брокера си взима комисионната от застрахователя при сключване на застраховката и няма никакъв интерес клиентът да е на загуба, дори напротив. Добрият брокер винаги се стреми да защити интересите на клиента и той да е доволен.

Вече ако си попаднал на някой некомпетентен или крадлив далавераджия, наричащ се "брокер", то тогава въпросът е друг. Но да генерализираш по този начин е доста неправилно. Аз пък мога да ти кажа, че не един и два пъти брокери са ми помагали да си получа парите при щета или да ми е по-ниска премията към застраховаеля.

Разгледай във форума - има доказали се през годините брокери, на които със сигурност може да се разчита.

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Нед 05 юли 2015 13:02

Правилно си го казал- читав брокер !

Е да бяха читави, но след трансформацията си и някой всеобщи застрахователни събития нещата вече са други. А трансформацията е достигнала до повечето Брокери. Аз се убедих в това лично.

Та Аз лошо не съм казал по горе за Брокерите и Търговците, но те са ми любимците. И ако Брокера не ми е много задължен с нещо, нека няма рабора с мен. За сега няма такъв длъжник.
Аз знам къде е офиса на всяка една компания и мога сам да се оправя много по добре. А се и убедих в това.
Застрахователите са влезнали в друга ера и нещата са съвсем различни вече !

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 05 юли 2015 13:11

За каква трансформация става дума?!? :question

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Нед 05 юли 2015 14:17

И на мен ми стана интересно за трансформацията.
Както се казва, обиколи офисите на всички за страх нова те ли, вземи си оферти, защото няма да бъде разумно да скочиш на първата, нали? Ще ти трябват само 5-6 часа.
И другото, предполагам и ти си го забелязал. Нали знаеш че всезнаещите и всеможещите ги лъжат най-много?
А, и в каква ера са застрахователите?

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Нед 05 юли 2015 20:01

Vlad777 написа:И с какво служителката в Булстрад се грижи по-добре за твоя интерес от един брокер?!?

Като стане ПТП-то 1-2 грешни думи пред представителя на застрахователя могат да те лишат от плащане изобщо, а ако имаш читав брокер, това няма как да се случи. Все пак този, който работи за застрахователя се стреми по всякакъв начин да намали обезщетението и ако има начин и нищо да не се плати...

Струва ми се, че "този, който работи за застрахователя" и се стреми да намали обезщетението е от тия дето правят експертните оценки, а не служителя, при който се сключва застраховката. Така че "служителката в Булстрад" има интерес да получиш по-голяма премия, за да си подновиш следващата година каското (пак при нея) - съответно тя да вземе своята комисионна. Самият застраховател има мотив да е по-благосклонен към застраховки включени при техни агенти - осигурява им се премия и повече мотивация. Сега очаквам да получа оборване как въобще не съм наясно с нещата.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 05 юли 2015 20:29

Аз няма какво да оборвам :screwy

Ти си помисли утре като стане някоя простотия на коя точно служителка ще се обадиш да ти каже какво точно да говориш и пишеш пред застрахователите :h020

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Пон 06 юли 2015 8:32

Е Аз като звъннах на Брокерът и какво ???? :Mr Green Fun Смехххххххх.
Едно е сигурно- по малко маймуни на клона по добре за крайната сума. И ако знаеш какво искаш от един застраховател- е много по добре сам да се нахендриш, отколкото друг да ти го ....... и пари да му платиш за което.

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Пон 06 юли 2015 10:37

ficho666 написа:Така...
Моята А4-ка 1.9 тди 131к.с я откраднаха в края на Януари. За 4-та поредна година беше застрахована в Армеец. И понеже аз бях в чужниба, когато това се случи, баща ми е давал показания и е казал, че колата е с фабрична аларма. По принцип застрахователната брокерка, когато ми правеше каското проверяваше модела и ми каза, че има фабрична аларма. Твърдеше и че имобилайзер е достатъчен. Компетентна, колкото аз съм компетентен по химия.

Ето извадка от една друга добре позната тема- "Внимавайте с каско и фабрична аларма! Отказ за плащане!"

И моят брокер, когато застраховах за първа година колата си -Обелският тарикат -Иван в Армеец само за кражба ми каза- ма те тия ТДИ не ги крадат, ама то ти имаш фабрична аларма. :Mr Green Fun
Аз вече бях прочел темата и ги накарах да напишат допълнителната аларма. А в графа имобилаизер- нищо не написаха- обучени Мошеници брат !!!

На мои колега- Лизингова Тойота Авенсис- Удрят го отзад- в БМВ с отстъпката 2500 лева. Само там се правели лизинговите. Армеец отказва да плати, без основание и причина. Сега колегата ми ги съди !!!

Брокер ли .......... :no :screwy Ето ви новата ера и трансформацията- ходи им вярвай !
А при този Старата кола съм я застраховал с години преди да я продам.
Брат ми също я застрахова при него и сега когато имаше щети - оня само го лъже че ще дойде с него и .........

Последна промяна от trv на Пон 06 юли 2015 10:52, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 06 юли 2015 10:47

trv написа:Е Аз като звъннах на Брокерът и какво ???? :Mr Green Fun Смехххххххх.
Слаб ти е брокера и това не е брокер, а един събирач на пари :thumb_down Явно го боли фара за обслужване на клиенти и съдействие при щета и документацията покрай нея. Не всички са такива! Един добър брокер ще ти каже как да постъпиш на ПТП-то, какво да пишеш в показанията и какво да не пишеш. След това ще ти попълни искането за щетата, ще присъства на огледа и ще следи дали няма да те врътнат някъде. Общо взето има десетки неща, които хора без опит могат да объркат и да им се откаже плащане.
trv написа:Едно е сигурно- по малко маймуни на клона по добре за крайната сума.
trv написа:и пари да му платиш за което.
Това не е вярно. В случая е точно обратното. Цената за застраховката при брокер е точно толкова, колкото ще ти струва ако отидеш и се застраховаш директно при застрахователя. Когато застрахователя има регламентирани отстъпки от цената, то те важат и при брокера. Така че ти еднакви пари ги даваш и в двата случая. Дори някои брокери правят допълнителни отстъпки за тяхна сметка и реално даваш по-малко пари, отколкото директно при застрахователя. icon_idea
trv написа:И ако знаеш какво искаш от един застраховател- е много по добре сам да се нахендриш
Тук си прав - сам можеш доста сериозно да се нахендриш, по простата причина, че нама как да знаеш всички тънкости, при положение, че не се занимаваш ежедневно с това.

Ето и пример от друга тема, където човекът не е попаднал на читав брокер и сега има вероятност да не му платят колата: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=4341447#p4341447

Един читав брокер никога нямаше да допусне да се развият по подобен начин обстоятелствата, нито подобни приказки от страна на бащата, че колата не се знае има ли аларма. icon_idea Просто както навсякъде си има брокери, които предоставят добра услуга и такива, които просто събират парите...

П.П. Сега ти видях и следващото мнение - ами ти сам си си виновен, че се доверяваш на обелски тарикати... :no :no прегледай форума - тук има колеги, които имат много по-различно отношение към клиентите си. Ако те интересува можеш да ми пишеш на ЛС да те насоча към поне 3-4 читави хора, от които гарантирано ще получиш обещаното и нужно съдействие при условие, че работиш с тях. icon_idea

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Пон 06 юли 2015 10:56

Да и моят Брокер и на Брато и на Колегата ми са калпави. Интересното е че преди моят и на брато ни казваха тънкостите, но сега станаха трансформърс.
А и какви са тези свидетелства- нали в полицата пише- има аларма, или няма -фабричната. Това е документ.
Самите застрахователи са се изпедепцали и предават командите на Брокерите- това се опитвам да кажа.
Трябва да си много вътрешен за да ти направят истинско Каско.

Колегата ми е застраховал колите си в Уника- защо ли когато и те са уникати ? Щото Шефът му е близък познат.

Мерси за желанието ти да ми помогнеш Влад, но за съм загубил доверието си в тези фирмички.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 06 юли 2015 11:06

Какви тънкости какви 5 лева.Прочети си общите условия и всичко ще ти се изясни.

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Вто 14 юли 2015 9:43

Който си няма работа да ги чете общите им условия. Аз мисля че без да чета романи с лупа ги научих от най добрата школа- животът !

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Вто 14 юли 2015 9:46

И така става,но е по бавно и скъпо.

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Вто 14 юли 2015 10:02

Зависи.
При прочитане на условията, не се запомня всичко да не казвам че не се запомня нищо.
Реалните ситуации са безкрайно много и само в процес на реално случило се събитие човек разбира как застрахователят чете и обещетява застрахованото му имущество.

Нахапани калници от куче. Едни застрахователи не го изплащат, други да. В общите им условия рядко има текст за подобни събития. Брокерите пък изобщо не са наясно какво е положението при подобна ситуация.
А да не говоря за терминологията при опис на щетите, защото добавянето на съвсем случайното- 'невъзстановена щета'-обезмисля завеждането на детайла.

Дали да не взема да стана и аз един Брокер.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”