trv написа:Аз много обичам Брокерчетата ! Особено на последък са ми любимци !
А и Брат ми ги заобича доста- много са коректни, искрени и помагат, пари не искат-безкористни на 100%, абе най точните хора на Планетата.
Говорих с една служителка в централният офис на Булстрад относно 100-150 и разбрах каквото ме интересуваше, ама майче не беше Брокерка.
И с какво служителката в Булстрад се грижи по-добре за твоя интерес от един брокер?!?
Като стане ПТП-то 1-2 грешни думи пред представителя на застрахователя могат да те лишат от плащане изобщо, а ако имаш читав брокер, това няма как да се случи. Все пак този, който работи за застрахователя се стреми по всякакъв начин да намали обезщетението и ако има начин и нищо да не се плати. А брокера си взима комисионната от застрахователя при сключване на застраховката и няма никакъв интерес клиентът да е на загуба, дори напротив. Добрият брокер винаги се стреми да защити интересите на клиента и той да е доволен.
Вече ако си попаднал на някой некомпетентен или крадлив далавераджия, наричащ се "брокер", то тогава въпросът е друг. Но да генерализираш по този начин е доста неправилно. Аз пък мога да ти кажа, че не един и два пъти брокери са ми помагали да си получа парите при щета или да ми е по-ниска премията към застраховаеля.
Разгледай във форума - има доказали се през годините брокери, на които със сигурност може да се разчита.