Amtela написа:Хри100в написа:Аз съм с Голф 3 ГТИ AGG мотор с обикновена газова на БРЦ - извънградско дава хубав разход - около 8/100 с нормално каране 90-100 и климатик за по 2-3 мин колкото да охлади купето. Градско разходът се върти около 13,5-14 та до 15/100. Като за АГУ съм доволен
Нормален е разхода ти като за обикновено газово -да. А защо я мъчаш с обикновено? ГТИ си е за газ инжекцион!
Със сигурност ще ти смъкне 1.5 литра с ГИ.
Естествено важно и къде я караш и в кой часови пояс. Ако пишем за София в 17 ч. и 17 литра ще е нормално.
Иначе аз във Варна съм 11.5 л. следобед и надвечер. Смесено 50 км. градско следобед и 50 км. извънградско с нормално шофиране 85 до 90 км в час максимум извън града ми е 10 литра газ от ЕКО Евксиноград само зареждам.
На магистралата Варна - Шумен за 95 км. като закова на 125 км в час разхода ми е 9.5 литра газ ЕКО.
Със Заволи инжекцион съм.
Така купих колата и след хубава настройка на АГУ-то съм повече от доволен от вървежа на колата. Може да прозвучи нелепо, но не усещам разлика във вървенето на бензин и газ. А иначе сега да се захвана да махам газовата и да дам 800-900лв за ГИ ми се струва неуместно. Тази разлика от 1,5-2л/100км не ми е тежест.
По принцип АГГ моторите са малко капризни в сравнение с АДИ и 2Е откъм газта и особено свещи/кабели, но пък знаем, че си има и предимства пред другите 115ки