Passat и Audi А4

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
ventsi34
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: 1900 TDI BLS

Passat и Audi А4

Мнениеот ventsi34 » Пон 06 юли 2015 20:50

Здравейте, след като днес отново се разочаровах от всички предлагани Golf 5-ци, а се изискват огромни цифри се замислям дали да не сменя модела и марката на Audi А4 B6. Интересува ме точно тази кола понеже пасата може да е по комфортен и широк но не ми харесва колкото Audi-то. Искам обаче да попитам понеже в ауто-датата пише, че предното окачване е на пасата и аудито са еднакви това вярно ли е? На пасата също толкова чупливо ли е окачването? Ако се строши това окачване с ремонт с хубави части (скъпи казаха ми, че идвали към 1200 лева) ще имам ли скоро проблем с предницата отново? (Има ли шанс да се изкара 4-5 години или през около година да очаквам предница). Идеята ми е да заменя Golf-а с Ауди понеже аудито ще го взема за около 7000, а Golf-а за 10 000. Дали ако вложа тези пари в ремонти има шанс да получа четворка здрава като Golf :mhihi

А ще получа и по-голям клас кола, макар и малко по стара.

Главен въпрос: Ходовата част на Passat 5/5.5 и A4 B6 еднаква ли е?

vasil4o97
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASV

Re: Passat и Audi А4

Мнениеот vasil4o97 » Вто 07 юли 2015 0:09

Да, абсолютно еднаква е. :wink

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Вто 07 юли 2015 3:40

Както ти казаха, окачването е едно и също. Не е много чупливо ако смениш абсолютно всичко за да не износват новите носачи от луфтовете на старите. Аз си взех предница на Монро миналата година и АЛЕЛУЯ, за пръв път не ми се налага да сменям предница в началото на лятото и нямам никакви хлопания. А това е предница за 600лв комплект. За лемфьордер не знам дали ще ти стигнат 1200лв, ама пък с такава предница нямаш никакви проблеми. Колегите във форума казаха че са много доволни от Беса като марка, а са и евтини. Ако си вземеш полска предница се приготви да я сменяш заедно с маслото :mhihi

ventsi34

Мнениеот ventsi34 » Вто 07 юли 2015 4:15

Това значи ми дава възможност да питам хора и с пасат за този проблем. Относно другата част от въпроса. Все пак ще ми останат доста пари от закупувачната цена. Което ще ми позволи да направя доста скъпи чаати ако се наложи.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 07 юли 2015 6:43

Ще ти се наложи със сигурност. Ако я вземеш нов внос, оглозгана като пушка - комплект хубави гуми нови от магазина са ти 400+ лева... абе ще намериш къде да вложиш 2-3 хиляди, не се притеснявай :mhihi

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 07 юли 2015 8:31

ventsi34 написа: Което ще ми позволи да направя доста скъпи чаати ако се наложи.
Зависи с каква моторизация ще се купи, както и от общото състояние на самата кола. Ако се нацелиш на лъскав кошник, ще купиш още един път т'ва ал'ди :wink Не го казвам с някаква лоша умисъл или пък от ....завист ( просто няма такава опция ) Ще ти споделя моя скромен опит с аудита. Виждал съм доста. Карал-също. Собственик на две по-стари дори и от това което си търсиш ( А6 Ц5 99', и А4 Б5 2000-та ) . Навремето и аз ги позагледах А4 Б6, дори екземпляри на малко километри ( разбирай под 200к.км -истински )често изглеждаха отвътре зле, обелени копчета, протрити тапицерии и т.н. Може би на друг няма му прави това впечатление, но мен ме дразни много. Крачка назад спрямо по-предните модели. Отзад е тясно, ако ще пътуват "слабаци" като мен, ще им е некомфортно. Пространството е не повече от на Голф 4. Отпред е добре. За моторите им, потърси в нета инфо, има мноого изписано. Плюсове: Приятен външен дизайн, добро пътно поведение ( особено ако е куатро с норм.окачване, вози меко и същевременно колата е стабилна ) . Успех колега :th_up

ventsi34

Мнениеот ventsi34 » Вто 07 юли 2015 13:25

Много съм педантичен относно интериор и екстериор. Търся много запазени коли дори и да трябва да платя малко повечко. Притрити работи подобни неща ако има директно се затваря и да ме няма (особенно по тапицерията).

Относно golf 5. Ами аз съм завишил и доста критериите си. Трябва да е с три спицов волан с 4 врати, подлакътник, климатроник, халогени, 1.9 105 к.с.. Когато включа и педантичността към запазените интериори и свеждаме обявите до около 5 обяви, от които всички коли са над 10 500 (понеже са всички са от 2007 нагоре). Ако трябва да взема такава и да я обслужа ще ми стъпи 12 500. Което за голф :confused струва ми се неоправдано някак. Просто се надявам да изпадне такава кола по стара година за да е на сносна цена. А след като ми откраднаха и моята кола малко ме е страх да инвестирам много.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 07 юли 2015 13:31

А защо си решил да е от ВАГ групата? За око 11-12к има достатъчно други по-добри коли

ето ти и колега каращ такова 2006та: http://new.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=87&t=411199

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 07 юли 2015 20:20

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”