нека започна с това че, първо се бях спрял на Honda Accord facelift 2006/7 бензин, заради високата цена която държи (16000лв), реших да продължа с Мазда 6 2.0куб. 147к.с. facelift 2006/7 бензин, тъй като ми харесва отново на външна визия и интериор + здравина. От 2-3 месеца търся такава Мазда, но не успявам да намеря читава (без наченки на ръжда, което е най-големият проблем при тази кола).
Решил съм да не давам повече от 10 000лв за автомобил, тъй като ще се слага газ и + началните разходи, цената ще се качи достатъчно.
Сега нека да кажа защо пиша тук. Последните 2-3 дни се загледах в Passat B6, бензин, 2.0куб, 150к.с, изглежда леко луксозен на външен вид, което ми харесва. Интериора на повечето бройки, които видях не ми допада много (то няма и много бройки де), но видях 1-2 които горе-долу стават. Не съм запознат изобщо с тази кола и бих искал да ми помогнете с повече информация за автомобила, за да направя преценка дали е
добър/изгоден и да го съпоставя по-някакъв начин с Маздата. Ще задам някои въпроси, които имам сега и ще се радвам да получа внимание от ваша страна, защото вече нервите ми намалят с намирането на читав автомобил

1. Каква е важната разликата между Passat B5.5 2005г. и Passat B6 2006/7 ? И съответно кой е по-добрият вариант между двата?
2. Като се има предвид отговора на първия въпрос, скъп ли е за подръжка?
3. Чупи ли се лесно, има ли много проблеми, какви са ви впечатленията от него. Защото ако не се лъжа е с алуминиева предница като Ауди? Има ли здраво окачване?
4. Кой е най-добрият двигател? Насочил съм се към 2.0куб. 150к.с., какво може да кажете за него? Ще се кара на газ.
5. Какъв е разходът на този двигател градско/извънградсо и ако някой има газ, ако може да каже отново за 2-та варианта на каране?
6. Не успях да намеря никаква брушура за B5.5 и B6, за да видя в какви варианти на интериора може да се срещне и не само. Ако някой може да помогне с това също, ще бъде супер.
Нека това да са ми въпросите като за начало, ще помоля ако може да отговорите/вземете компетентно мнение по някой въпрос, просто да му отбелязвате цифричката, за да е по-ясно и четливо не само от мен, но и от другите хора, които ще следят/вземат участие в темата.
Ако някой иска да добави нещо допълнително, което не съм попитал нека го направи.
Дано да се получи хубава тема и да бъде полезна не само на мен!