radi_nrj написа: При FM2+ платформа ако ще се ползва мощно външно видео е излишно да се взима APU, повече работа за по-малко пари ще свърши ATHLON X4 860K. Той е A10-7850K без графичното ядро.

Логиката ми при избор на FM2+ беше, че е най-акуалното от AMD. Някъде четох, че AM3+ отшумява и скоро ще изчезне и затова гледах FM2+ като възможност за ъпгрейд в бъдеще, като технология, която ще се развива.
А пък след това в Мост не видях да има друг процесор, освен APU за FM2+ и предположих, че изобщо няма таква, но съм грешал и просто те нямат, а не че не съществува по принцип.
Наистина този процесор ATHLON X4 860K, освен че има по-добър резултат (5643 точки), е и по-евтин

То всъщност преди време когато си купувах компютър също заложих на такава комбинация - AMD + по-висок клас видео и честно казано съм доволен от резултата.
Изводът, който съм направил за себе си, относно гейминга е, че е по-добре AMD+Висок клас видео, отколкото Intel+По-нисък клас видео за определен бюджет.
Вече ако бюджетът е по-голям, както писа и колегата по-горе - 2000 лв - най-добре е Intel+Висок клас видео...