Те я,същите са монтирани на излизане от първия тунел,посока София. Снимката е от тая при Г.Вереница,не Смоляновци,моя грешка,но тези не са от тоя тип при преброителните пунктове.
Нека разбулим мистерията... Камерата при Горна Вереница е преброителна ! Това е сигурно и проверено където трябва ! В четвъртък видях абсолютно същата камера в с.Ябълково,преди Кюстендил,понеже бях с около 60 км/ч попитах местни приятели и те потвърдиха,че е преброителна,но ново поколение! И тази информация беше проверена където трябва. ..иначе защо има/ако са същите/ преброителни камери и в Новачене,и в Скравена е въпрос на когото не мога да отговоря! Може би едната проверява другата...
И на двете места получих информацията срещу няколко бири,хората са съвсем реални,а и носят отговорност ! Споменатите две камери могат да следят за трафик,за гражданска отговорност,за годишен преглед,за винетки,но скорост не мерят. Впрочем чух, че досегашните/стари/ трафик камери са били винаги на осветено място,а тези си осветявали сами,че биха могли да снимат за ГО и винетки,но това си е само предположение...
Нова камера,от типа на снимката,която съм пуснал по-горе е поставена и при с.Ребърково. На АМ Хемус,пак някъде при тунелите още една. Няма логика през 10-15км да слагат преброителни камери.
Колеги, камерите за средна скорост на отсечка не би ли следвало да са в двата края на отсечката? Задавам въпроса така, защото вчера пътувах София-Пловдив и обратно, а единствените места, където видях подобни камери, са:
1. Между 19 и 20 км на АМ Тракия в посока София-Пловдив. 2. Около 80 км на АМ Тракия в посока Пловдив-София.
Не видях други камери, които да "затварят" дадена отсечка, което ме навежда на мисълта - защо са тези камери, когато съществуват нормално обозначените такива?