Заводска музика при VW

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Rakarov
един обикновен Голфаджия
Автомобил: Polo GTI
Двигател: 1.8 Turbo
Контакти:

Заводска музика при VW

Мнениеот Rakarov » Сря 08 юли 2015 23:55

Привет колеги. :beer Понеже ще взимам едно поло и искам като дойде да му сменя колоните. Размера е ясен...16,5см. и отпред и отзад (така поне пише в един каталог), но искам да знам има ли други неща, които се гледат ? Дебелина на самите колони и т.н. гледат ли се ? Искам само да сменя колоните без да закачам усилватели и т.н. и не знам какво да гледам. Нещо Херц, ще е най-вероятно (така като гледам отзивите, висчки ги хвалят), ноо не искам да поръчвам без да съм поразпитал. Бих дал около 150-250 лв за чифт, но не знам освен размера (16,5см.) дали да гледам за нещо друго, за да не се прецакам и да ги платя без да мога да ги сложа? Понеже ми е много мерак и искам да ги поръчам преди да е дошла колата и едва ли не като дойде да ги "боцна" само. Дайте съвети ;) :beer

Потребителски аватар
Rakarov
един обикновен Голфаджия
Контакти:

Re: Заводска музика при VW

Мнениеот Rakarov » Чет 09 юли 2015 19:38

Колегиии давайте съветиии :mrgreen

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Чет 09 юли 2015 20:50

Аз имам DLS B6.2 и съм много доволен. Ако съм на твое място, аз бих взел за отпред DLS C6A - би трябвало да са една идея по-силни от B6.2 и с по-добри високи, за отзад ако не ти се дават толкова пари(то май няма и смисъл) може да вземеш и B6.2
http://aval-bg.com/99/DLS+C6A
http://aval-bg.com/96/DLS+B6.2

Ако твърдо държиш на Херц, това са твоите говорители - http://aval-bg.com/22/Hertz+ESK+165L.5

П.П. Отпред на 99% ще имаш място за отделни пищялки, но отзад може и да нямаш и да трябват коаксиални говорители за там. Нещо такова: http://aval-bg.com/66/DLS+226 или http://aval-bg.com/14/Hertz+ECX+165.5

Потребителски аватар
Rakarov
един обикновен Голфаджия
Контакти:

Мнениеот Rakarov » Пет 10 юли 2015 18:47

А мислиш ли брат, че ще има смисъл да се прави тази схема при положение, че няма да връзвам усилватели и т.н. ...в смисъл дали ще си заслужава да се изръся толкова пари. Ако ще има разлика, идиално, ама ако е нулева... не знам :gruebel

Потребителски аватар
Dagestan

Мнениеот Dagestan » Пет 10 юли 2015 19:07

Ами мойте са без усилвател, плеърът ми е най-нисък клас Pioneer, и мога да твърдя че свири отлично и като сила, и като качество, според мен е напълно оправдано и си струва. Аз мога да си правя сравнения с по-старички коли(А4 Б5, Голф 5, Мерцедес W210, Голф 4) и смея да твърдя че моите само предни говорители свирят по-силно и качествено от оригиналните предни+задни в голф 4 и горе изброените. Даже смятам в бъдеще като ми останат малко излишни пари, да си направя в мойта кола, както съм ти написал по-горе с 2-та модела DLS. Не ми се разправя да разглобявам кори да прекарвам кабели, пък и като послушам малко на място да ми пада акумулатора заради усилвателя, баса ми е достатъчен, дори ако си го настроиш малко по-силен главата може да те заболи от думкане. :biggrin

П.П. Отиди на място в Авал ако не ти е далече, предполагам трябва да имат някъде вързани колони за мостра, да чуеш и видиш, пък и там хората си разбират от работата, могат да дадат някой съвет.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 10 юли 2015 19:25

А полото какво е? Предполагам ще е по-ново от 6n2 и за тях не знам, обаче на 6n2 качеството на корите на вратите е покъртително лошо и за тях не мисля че си заслужава хубава музика, защото просто ще дрънчи. На нашето поло стигнах до извода че за да има прилична музика трябва да изведа кабели в багажника и да бодна 2 хубави говорителя на кората.

Потребителски аватар
Dagestan

Мнениеот Dagestan » Пет 10 юли 2015 19:33

Да, важно е как и къде ще са захванати говорителите. При мен са захванати за металната кора на вратата и дрънчене няма никакво.
Ако мога да си правя изводи от една друга тема, колегата ще взима GTI от последния модел :twisted или се бъркам?

Потребителски аватар
Rakarov
един обикновен Голфаджия
Контакти:

Мнениеот Rakarov » Пет 10 юли 2015 19:34

Евалата за съветите колеги. Аз попринцип съм от дианабад и авал ми е супер близко. Иначе съм ходил вече при тях ( Вальо се казваше пича) и наистина съм доволен така че и без това щях да ходя при тях, което ме успокоява щом и вие ги хвалите :Mr Green Fun Относно полото за gti говоря и си мислех дали не е с някакви по-хубави колони от по-ниските изпълнения. Не за друго, ами защото имах една четворка highline и беше с малко "по-арни" колони от на един мой приятел, който и той имаше но беше 1.4 и беше по-нисък клас оборудване. Именно за това питам дали има разлика и т.н. ама явно, ще трябва да изчакам и да си отида направо при тигъра. И DLS-а ги хвалят много и HERTZ-а също и не знам... :gruebel идеята да е една идея по-качествен звука от заводското, без да ми вибрират бъбреците :wink Тия парички съм си ги заделил от сума време за колоните и не смея да действам преди да разуча стабилно. Още един път мерси :beer

Последна промяна от Rakarov на Пет 10 юли 2015 19:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rakarov
един обикновен Голфаджия
Контакти:

Мнениеот Rakarov » Пет 10 юли 2015 19:35

Dagestan написа:Да, важно е как и къде ще са захванати говорителите. При мен са захванати за металната кора на вратата и дрънчене няма никакво.
Ако мога да си правя изводи от една друга тема, колегата ще взима GTI от последния модел :twisted или се бъркам?

Да колега :) :) :th_up

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”