Прави сте - не съм карал нито една от тези коли. Точно и заради това събирам мнение. От едно каране какво ще усетя?! Да, мислех да си закупя хеч, само че се оказа, че автомобила ще го ползвам за предимно извънградско каране - ако ми посочите удобен хеч, може пак да се върна на този вариант. Разбирам, че има доста недораслеци, които са тук само за хейт, но хайде да се опитате да коментирате само в тона на форума - а този форум е за помощ. Аз търся такава за избора на кола.
Комбита не ме интересуват, освен А3 спортбек, понеже е доста по-къс от обикновено комби и е доста по-дълъг от неудобния му брат А3 хеч. Търси се седан (или хеч), удобен за извънградско шофиране над 1000 км месечно, дизел (за горивната система темата е друга), да има ел. стъкла, климатроник, подгряване на седалките и ESP - повтарям, защото изкачат разни предложения, които въобще не отговарят на критериите. Да е с предно или 4х4, задно все още не ме интересува - ако не намеря нищо, което да покрива критериите от колите с предно, ще си взема една 525 и ще реша нещата.

Седан до 10 000 лв
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Седан до 10 000 лв
Веднъж карах Октавия от София до Пловдив и там буквално виках защото ушите ми бучаха.Тази кола не съм сигурен,че изобщо има някакво обезшумяване.Виж Голф 5+
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Задното, особено ако е и автоматик, зимата е тотална трагедия, ама то и едни зими имаме... я има я няма макс 10см сняг. На мен возията на Голф 5 ми допада и ми е достатъчно комфортна, на друг и S-класа даже му друса.
и пак, казвам, правилно се беше насочил към Супърб 1(и Пасат б5.5 и А6 С5 стават), като се избира внимателно, нищо страшно няма в това страшилище помпа-дюза.
и пак, казвам, правилно се беше насочил към Супърб 1(и Пасат б5.5 и А6 С5 стават), като се избира внимателно, нищо страшно няма в това страшилище помпа-дюза.
-
- Автомобил:
- Двигател:
То и в бензиновите мотори няма нищо страшно, но Паркетин ги избягва.
Сега сериозно - ти карал ли си автомат в снега, за да го плюеш така, защото аз съм карал дърто Ауди автомат 4х4 в снега и нямах никакви затруднения, въпреки всички изписани в мрежата пророчества, че е най-ужасното нещо на света.

Сега сериозно - ти карал ли си автомат в снега, за да го плюеш така, защото аз съм карал дърто Ауди автомат 4х4 в снега и нямах никакви затруднения, въпреки всички изписани в мрежата пророчества, че е най-ужасното нещо на света.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Нямам нищо против автоматичните кутии по принцип, говорех за комбинацията задно предаване + автоматик, че зимата(когато има сняг/лед) е много трудно придвижването. Поне са ми останали такива горчиви спомени от един Мерцедес е320 комби автоматик, потеглянето беше мъка.
Един колега с такъв Мерцедес на мокро се натресе в дърво край пътя... само че беше седан
Последна промяна от gr_kanev на Пет 10 юли 2015 18:34, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Както казах "на вътре си в нещата" и даваш компетентни и обосновани мнения

Иначе да беше дал линк към някой 16 литров влекач на Volvo да речем щото и те са помпа-дюза ;)
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
qm_parket написа:Прави сте - не съм карал нито една от тези коли. Точно и заради това събирам мнение. От едно каране какво ще усетя?!
А от четири страници бисери, и 100 различни акъла които ти дадохме какво усети?
Какви мнения събираш бе колега, от всичките ти теми сигурно има над 100 автомобила които ти бяха предложени, кой от тях си избра?
Или очакваш срещу всеки предложен ти автомобил да ти защитаваме и дисертация за него?
Нали се сещаш че ти нищо не питаш, и ние нищо не ти казваме, мятаме ти разни линкове и имена на коли, а ти само охкаш и пъшкаш.
Колко гори, скъп ли и е ремъка, чупи ли се често, бензин или дизел ...

Ох комби, ох седан, ох сърби ма, ох боли ма ...
Жените си ги избирате за една вечер, и цял живот им сърбате попарата, тука за няква десет годишна тенекия с месеци не мойш да са прежалиш.
Айде утре събота, пазарен ден, слагай парсата в джоба, и в понеделник да черпиш...
- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
При жената е друго, колега. Аз съм посочил какви критерии трябва да покрива колата, това, че някои колеги ми дават различни предложения, си е тяхна работа. Така е, сърби ме и ме боли ... фара. По-добре обаче аз да си питам, вие да си мислите, че само се оплаквам и прочие, ама после да не пускам 76124 теми за проблеми по колата. 'Щото не ми е далавера да дам 10 к за кола и после 2-3-4 за да я направя годна за каране. С Бийтъла беше друго, и там хвърлих около 1000 лв за първоначално обслужване и да изчистя някои дефекти, които ме дразниха, но ми служи вярно. Не съм и от хората, които си сменят колите през месец. Заради това искам сега да си купя нещо качествено, което пак ще ми служи вярно, а аз ще и се отблагодарявам в навременно обслужване и хубаво гориво.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Като гледам по мене си - винаги се получава така- колкото повече избирам, толкова по-голям боклук купувам. Не става дума за кола само, а за каквато и да е стока. А полото как го купих? Търсех А4 ауди, но видях приятел с такова поло, направих едно кръгче, хареса ми. Още следобед почнах да търся из нета поло. Видях, че една фирма продава 3 полота, обаждам се- продадени, ама приготвяли още една обява. Питам може ли преди да я пуснат да ми пратят снимки на колата на пощата, те ми пратиха, още като я видях разбрах, че това е моята кола. На другия ден отидох, врътнах една осморка на един паркинг и я купих. Колата ми служи вярно десетки хиляди километри до днес без проблеми. Тогава не бях регистриран тук. Не знаех помпа дюза ли е КР ли е? просто отидох и я купих. 
пп. Радвам се, че не бях регистриран тук тогава, ако бях пуснал тема сигурно щяха да ме откажат от тая кола

пп. Радвам се, че не бях регистриран тук тогава, ако бях пуснал тема сигурно щяха да ме откажат от тая кола

- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Колегата Паркет се интересува доволно щом и започна да нерви други колеги. За това някои хора не уцелват кола, нямат търпение просто. После ПД им крив, КР им крив, 16V е масларка, газта е за ламБи
. Убеден съм, че ще вземе адската машина, само да отсява храната из постовете. Мисля да се поуча от него.

И ти ли искаш кола за 10к, по която да не правиш нищо в следващите 40 години?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Последното мнение много се доближава до истината. Някаква публична тайна е, че всеки се надява като купи някаква сравнително скъпа кола и няма да пипа нищо по нея - само ще кара ли кара
Блажени са вярващите.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”