Здравейте!
Карам от скоро пасат с двигател 2.0 tdi BMP, автоматик и ми направи впечатление, че има доста голяма разлика в показанията на моментния разход по борд компютъра и това, което го пише като разход, закачен на диагностика на 15-ти канал.
На борда показва доста по-високи стойности, които според мен са височки за тази кола и това е и на място и в движение. Например при потегляне борда скача до 50, на 15-ти канал отива до 8-9 примерно. На място по борд е 0.9, на 15-ти канал - 0.6. Синхронизацията на валовете съм я докарал на +0.5
В София под 10/100 не мога да я смъкна по борд. Не знам на кои показания да вярвам. Не съм я засичал пълно-пълно засега. Нормално ли е да я има тази разлика?
Предишният собственик е махал DPF-a механично и софтуерно някъде, не знам къде. Може ли оттам да идва проблем с показанията и евентуално разхода, ако софтуерната намеса е некадърна?
Passat B6 разход борд и през VCDS
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B6 разход борд и през VCDS
Разбира се, че може да е от софтуера.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
0.9 с климатроник или без?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес, при относително рехав трафик в София и пуснат климатроник, за разстояние около 5-6 км., ми даде среден разход 15/100. На място показваше 1.3 - 1.4. Ще пробвам да си поиграя с центровката и да видим дали ще има промяна.
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
Това не е нормално да ти дава 1.3 разход на място с климатик. При мен с климатик настроен на 19 градуса на слънце на място имам разход 0.8, ако спра климатика разхода е 0.4/ 0.5. В София с агресивно каране ми дава макс 10 ако си я карам леко в задръствания си отива към 8.5, всичко това е по БОРД.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Поиграх си с центровката и в крайна сметка я оставих на -2. Разхода се нормализира - на място без консуматори 0.6, с климатик, радио и фарове 0.9, градско до 9.4 го докарах. Това всичко е по показанията на борда. Сега вече нещата изглеждат по-добре. Малко се загуби рязът, но това ще го преживея пред алтернатива да лапа като бензинка.
При единия опит докарах разход на място 0.4, но центровката на вала беше -3.9 и не посмях да я оставя така. Предполагам щеше да се отрази на вървежа доста.
При единия опит докарах разход на място 0.4, но центровката на вала беше -3.9 и не посмях да я оставя така. Предполагам щеше да се отрази на вървежа доста.
Върни се в “Дизелови агрегати”