Боядисване на чисто нова броня
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Боядисване на чисто нова броня
Бюджета за тунинг почти свърши
И мисля да запретна ръкави и да си боядисам бронята сам. Някой, ако го е правил нека да сподели малко опит и даде съвет за това-онова, че да я докарам 1 към 1 с цвета на боята на цялата кола...Материали какви ще ми трябват - грунд, пистолет за боя, лакове?

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Боядисване на чисто нова броня
За нова пластмасова броня-обезмаслител-желателно за пластмаса,пластификатор-осигурява по-добро прилепване на следващите материали към пластмасата.Дали ще сложиш акрилен грунд преди боята или не-въпрос на личен избор.Ако е металик-база с цвета на колата,безцветен лак.Ако е акрил-боя.
Минаваш бронята със Скочбрайт,да не е много груб,че ако я надереш ще трябва задългително акрилен шприц-филер-грунд.Обезмасляваш,пръскаш пластификатор(има го и на спрей)изчакваш да изсъхне и нанасяш базата,две-три ръце докато се насити цвета.Отгоре лакираш.
Ако има по-големи драскотини върху прластмасата трюбва да я шприцваш преди базата,като изсъхне шприца,шлайфаш на машина с 320,500 после водно 800,1000.
Това е в общи линий.
Трябва ти пистолет за боя-дюза 1.2-1.5.Компресор,ексцентрик шлайф,стоика на която да поставиш детайла.А и кореселин за миене на пистолета.
Минаваш бронята със Скочбрайт,да не е много груб,че ако я надереш ще трябва задългително акрилен шприц-филер-грунд.Обезмасляваш,пръскаш пластификатор(има го и на спрей)изчакваш да изсъхне и нанасяш базата,две-три ръце докато се насити цвета.Отгоре лакираш.
Ако има по-големи драскотини върху прластмасата трюбва да я шприцваш преди базата,като изсъхне шприца,шлайфаш на машина с 320,500 после водно 800,1000.
Това е в общи линий.
Трябва ти пистолет за боя-дюза 1.2-1.5.Компресор,ексцентрик шлайф,стоика на която да поставиш детайла.А и кореселин за миене на пистолета.
taran написа:За нова пластмасова броня-обезмаслител-желателно за пластмаса,пластификатор-осигурява по-добро прилепване на следващите материали към пластмасата.Дали ще сложиш акрилен грунд преди боята или не-въпрос на личен избор.Ако е металик-база с цвета на колата,безцветен лак.Ако е акрил-боя.
Това е в общи линий.
Мхм...а дали ще стане с някакви спрейове-боя, че сега разбрах, че пистолетът на баща ми се е развалил...

- poloboxingteam
- Автомобил: vw polo 6n
- Двигател: AER 1996
Има едни матиращи агенти с които мажеш пластмасата преди всичко останало и те я матирарат леко. След това всичко ето написа колегата. Може и със спрей да стане но като сума по добре ще ти бъде да си я занесеш някаде да ти я боядисат.
Поздрави
Поздрави
Еми питах един бояджия искаше 120 лева...Колко ще ми вземат, за да ми направят боята точния цвят в някой магазин?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Давй я на бояджията, ще похарчиш повече, ако си я правиш сам, без да се знае какво ще се получи.
Абе знае се...
Абе знае се...
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
На мен един бояджия ми я направи за 120 и не останах доволен. Аматьорска работа, на места има прашинки, отдолу към ръба е по светла, има кривини, през просото работа! Мой приятел ми каза, че в Харманли боядисвали за повече пари, но ползвали камера за боядисването а тоя нашия човек от Свиленград да ме извинява, но не съм доволен! Другия път ако стане нещо ще търся друг бояджия! А уж всички го хвалят, че бил най-добрия 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
120 с материалите е аматьорска цена.
Боядисах я преди един майстор. Много добре я направи за 100 лева и 20 лева за боя. Сега въпросът е как да си я сложа

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Лесно е, трябва ти такава отвертка или като шестограм ги има, аз си купих комлект за 4 лв. и си я свалих сам, но майстора ми я сложи като я боядиса, обаче аз пак я свалих и си я наместих после, защото не беше добре наместена.
-
- Автомобил: VW
- Двигател: 2000 GTI
Като не рзбираш не пипай. Закрай на някой да я монтира.10 минути работа е за човек дето го е правил преди.100 лева за боядисване на една скапана броня е меко казано обирджийство.Навсякъде цената е 30-40 лева на детайл.Тия майстори са за 

Е то, ако познавах някой, който знам, че може да я монтира нямаше да пиша във форума...гледах някакви клипове в Ютюб...треа да стане 

-
- Автомобил: VW
- Двигател: 2000 GTI
Като за начало си попълни профила за да се знае откъде си за да те опътим къде да отидеш да ти свършат работа.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Каква е колата