Здравейте колеги имам едно питане
моя пасат е 1.8 моно 90г и е с волан без серво усилвател
та дали е възможно модулите на двете кормилни тела да са взаимозаменяеми и присъединителните повърхнини да са еднакви за двата типа имам предвид карданния болт,леглото на кожуха на кормилното управление .По мое мнение не би трябвало да има проблем но нейсе знам ли??
та дали някой е пробвал подобна магария??
мерси за отговорите предварително
ЗАМЯНА МЕХАНИЧНА С ХИДРАВЛИЧНА РЕИКА
- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
Абе сигурно може да стане.......знам че повечето прибягват да обратната операция - когато се скапе тотално хидравликата слагат механична. Невиждам смисъл да правиш тая операция - ще ти създаде доста работа и главоболия а сигурно ще взимаш втора употреба - мале;малеее -невярвам да вземаш нови щото струва почти колкото колите ни
Според мен имаш един яд по малко - карай така.... 

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Леглата на захващането са еднакви, единствената разлика, която може да се появи е в шлиците на червяка на рейката. Там имаш един малък колянов преходник, така че ако взимаш хидравлична рейка вземи и този преходник с него.
Не знам дали си наясно, че ще ти трябва и хидравлична помпа, казанчето за течността и прилежащите им тръби. Иначе става
Успех!
Не знам дали си наясно, че ще ти трябва и хидравлична помпа, казанчето за течността и прилежащите им тръби. Иначе става

Успех!
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
мерси за отговорите,аз лично първо ще се информирам за цена на целия пакет втора употреба разбира се и тогава ще реша дали си струва галимацията.Напълно съм запознат с необходимите елементи съпътстващи начинанието.Не ме е страх да ползвам части втора употреба тъй като специално за помпите които се износват познавам човек дето му носят за рециклиране и маи маи стават
а и съм долу горе в тоя бранш - машиностроене и зъбни механизми имам възможност да ползвам машини.много благодаря на radotom за призива и ако се захвана ще му се обадя непременно
а и съм долу горе в тоя бранш - машиностроене и зъбни механизми имам възможност да ползвам машини.много благодаря на radotom за призива и ако се захвана ще му се обадя непременно
Миналата седмица правих тази операци на Пасат 2.Значи необходимо е следното: хидравлична рейка,Каре на волана,МАркучи за високо и ниско налягане,Казанче, Хидравлична помпа и друга шайкба на водната помпа.За да има смисал и да не е много скъпо е хубаво дас епотърси ударен пасат и да се изтръгнат от него.Но пак е кофти защото ако е седял много време без да работи почти е сигурно че ще протече.Иначе няма никакъв проблем да се махне едната и да се сложи другата.Карето трябва да се смени защото броя на шлиците на главата на рейката е 18 едър шлицна механичната а на хидравличната броя на шлиците е по-голяма.Иначе кефа после е страшен ама моя съвет е каквато си е колата такава да си бъде.Иначе е страшна разправия е мноооооого скъпо
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
Можеш но за какво?
Вярно по лесно е и удобно с хидравлика ама главоболия.Оня ден го смятах с майстора ми около 500 лв частите и сложи 100-200 лева труд...не знам,според мен няма смисъл.Не му ли свикна?И аз съм без хидравлика и ми прави впечатление само когато се кача на кола със..Пак казвам,не че е лошо но...
Вярно по лесно е и удобно с хидравлика ама главоболия.Оня ден го смятах с майстора ми около 500 лв частите и сложи 100-200 лева труд...не знам,според мен няма смисъл.Не му ли свикна?И аз съм без хидравлика и ми прави впечатление само когато се кача на кола със..Пак казвам,не че е лошо но...
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
Danny boy написа:Аиде не се карайте разбрах поне че цените що годе биват зависи откъде вземеш по на сметка.Благодаря сърдечно за всичко което споделихте с мен.Мисля че вече знам какво да правя.Според мен можем да заключим темата вече.
Днеска ходих до една морга около 250 лв части и труд 100 лв.Тва ми каза майстора ми.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA