ЗАМЯНА МЕХАНИЧНА С ХИДРАВЛИЧНА РЕИКА

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

ЗАМЯНА МЕХАНИЧНА С ХИДРАВЛИЧНА РЕИКА

Мнениеот Danny boy » Съб 27 яну 2007 14:43

Здравейте колеги имам едно питане
моя пасат е 1.8 моно 90г и е с волан без серво усилвател
та дали е възможно модулите на двете кормилни тела да са взаимозаменяеми и присъединителните повърхнини да са еднакви за двата типа имам предвид карданния болт,леглото на кожуха на кормилното управление .По мое мнение не би трябвало да има проблем но нейсе знам ли??
та дали някой е пробвал подобна магария??
мерси за отговорите предварително

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Съб 27 яну 2007 16:51

Абе сигурно може да стане.......знам че повечето прибягват да обратната операция - когато се скапе тотално хидравликата слагат механична. Невиждам смисъл да правиш тая операция - ще ти създаде доста работа и главоболия а сигурно ще взимаш втора употреба - мале;малеее -невярвам да вземаш нови щото струва почти колкото колите ни :lol: Според мен имаш един яд по малко - карай така.... :wink:

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Съб 27 яну 2007 16:54

Кормилния прът е еднакъв при моделите със и без хидравлика.Остава въпроса колко ще ти струва удоволствието (рейка, мъркучи, помпа, масло ) и заслужава ли си да се прави.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 27 яну 2007 16:55

Леглата на захващането са еднакви, единствената разлика, която може да се появи е в шлиците на червяка на рейката. Там имаш един малък колянов преходник, така че ако взимаш хидравлична рейка вземи и този преходник с него.
Не знам дали си наясно, че ще ти трябва и хидравлична помпа, казанчето за течността и прилежащите им тръби. Иначе става :)
Успех!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 27 яну 2007 17:44

Danny boy, ако искаш, да се видим и да погледнеш с какво се захващаш! Пък и можем да попремерим туй-онуй

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 27 яну 2007 18:44

мерси за отговорите,аз лично първо ще се информирам за цена на целия пакет втора употреба разбира се и тогава ще реша дали си струва галимацията.Напълно съм запознат с необходимите елементи съпътстващи начинанието.Не ме е страх да ползвам части втора употреба тъй като специално за помпите които се износват познавам човек дето му носят за рециклиране и маи маи стават
а и съм долу горе в тоя бранш - машиностроене и зъбни механизми имам възможност да ползвам машини.много благодаря на radotom за призива и ако се захвана ще му се обадя непременно

ogix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ogix » Съб 27 яну 2007 20:23

Миналата седмица правих тази операци на Пасат 2.Значи необходимо е следното: хидравлична рейка,Каре на волана,МАркучи за високо и ниско налягане,Казанче, Хидравлична помпа и друга шайкба на водната помпа.За да има смисал и да не е много скъпо е хубаво дас епотърси ударен пасат и да се изтръгнат от него.Но пак е кофти защото ако е седял много време без да работи почти е сигурно че ще протече.Иначе няма никакъв проблем да се махне едната и да се сложи другата.Карето трябва да се смени защото броя на шлиците на главата на рейката е 18 едър шлицна механичната а на хидравличната броя на шлиците е по-голяма.Иначе кефа после е страшен ама моя съвет е каквато си е колата такава да си бъде.Иначе е страшна разправия е мноооооого скъпо

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Съб 27 яну 2007 20:49

Можеш но за какво?
Вярно по лесно е и удобно с хидравлика ама главоболия.Оня ден го смятах с майстора ми около 500 лв частите и сложи 100-200 лева труд...не знам,според мен няма смисъл.Не му ли свикна?И аз съм без хидравлика и ми прави впечатление само когато се кача на кола със..Пак казвам,не че е лошо но...

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Нед 28 яну 2007 11:31

кви 500 лева за части където съм питал по морги вървят между 200-300 пълен комплект рейка, помпа, тръби и казанче ..... и 100 за слагане

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 28 яну 2007 11:38

Изображение

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 28 яну 2007 22:42

Имах проблем с протекла хидравлична рейка на моята кола и търсех втора ръка.При италянеца имаше за 120 лв.Цената на хидрявличната помпа втора ръка е около 70 лв.За маркучите и съда нямам представа.
За моята в сервиза ми взеха 30 лв. за демонтаж и монтаж щото в крайна сметка я ремонтирах.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 28 яну 2007 22:57

alexx написа:кви 500 лева за части където съм питал по морги вървят между 200-300 пълен комплект рейка, помпа, тръби и казанче ..... и 100 за слагане

Може колега ,може Не съм казал че моето е правилно.Пак зависи и де си гледал :lol: А защо си толкова нервен?

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 29 яну 2007 19:10

Аиде не се карайте разбрах поне че цените що годе биват зависи откъде вземеш по на сметка.Благодаря сърдечно за всичко което споделихте с мен.Мисля че вече знам какво да правя.Според мен можем да заключим темата вече.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 29 яну 2007 19:27

Danny boy написа:Аиде не се карайте разбрах поне че цените що годе биват зависи откъде вземеш по на сметка.Благодаря сърдечно за всичко което споделихте с мен.Мисля че вече знам какво да правя.Според мен можем да заключим темата вече.

Днеска ходих до една морга около 250 лв части и труд 100 лв.Тва ми каза майстора ми.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 29 яну 2007 19:31

Не го мисли мн мн, слагай и виж тогава колко ти е маневрена колата и какъв кеф е да се паркира с нея. Не че се променя радиуса на завване, но се сещаш какво имам в предвид.

Късмет!

Върни се в “Passat”