Здравейте колеги!
Да кажем, че съм се спрял на покупката на конкретна кола. Въпросната обаче е с 2.5 TDI 163 к.с. мотор и е автоматик. Чета за този двигател, че е доста скъп за обслужване (макар, че прочетох, че става въпрос за 600 лв и ако е така - въобще не е скъп). Чета обаче, че между тези двата мотора повечето хора препоръчват помпа-дюзата. Защо така? Това не е ли по-смотана технология, обслужването и разхода толкоз ли са по-малко от 2.5 комънрейл?
PS: Да отбележа само, че колата ще се използва предимно за извънградско каране и почти няма да се ползва градско.
2.5 TDI комънрейл vs 1.9 TDI помпа-дюза
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: 2.5 TDI комънрейл vs 1.9 TDI помпа-дюза
Коя е тая кола 2.5 с КР и кой код на мотора?
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Кода на мотора е "душегуб"
Фул екстри + ниска цена и поредния шаран е налапал стръвта

Фул екстри + ниска цена и поредния шаран е налапал стръвта
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Дори и да случиш на 2.5 двигател,мислиш ли че е икономичен колкото 1.9?Една помпа-дюза втора ръка върви около 100лв
Всички лоши неща който си чул за помпа-дюза моторите в тоя 2.5тди е х2 

- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Къде видя 2.5 комън рейл? При Ваг такова животно няма, или 2.5 V6 с ГНП, или 2.5 редови 5-цилиндров помпа-дюза. E, има и един 5-цилиндров 2.5 дизел комън-рейл, ама май само на Крафтър го слагат, а едва ли питаш за такова животно.
В това обслужване за 600лв какво влиза? Ремъци, водна помпа, масла, филтри? Ако е така е много евтино даже, но ако е само за ангренаж с ролките му и водна помпа е много, на 1.9тди помпа-дюза комплект ангренаж с водна помпа и ролките е до 250лв.
На 2.5тди V6 единственото му хубаво нещо е звука.
В това обслужване за 600лв какво влиза? Ремъци, водна помпа, масла, филтри? Ако е така е много евтино даже, но ако е само за ангренаж с ролките му и водна помпа е много, на 1.9тди помпа-дюза комплект ангренаж с водна помпа и ролките е до 250лв.
На 2.5тди V6 единственото му хубаво нещо е звука.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
2.5 не е комън реил, а е роторна помпа тип VP44 или кошмара на дизелджията
Обслужването му е около 1000лв, но това е най-малкия му проблем. Електроника на помпата ако се обади 1000лв, валове 2000лв. Тия дето с код на мотора започващ с B уж и е решен порблема с износването на валове ама при колегите и такива почнха да влизат за подмяна.
Във форума има с терабайти писано за тия мотори. Купиш ли си такова на предно с мултитроник си се наиграл жестоко

Обслужването му е около 1000лв, но това е най-малкия му проблем. Електроника на помпата ако се обади 1000лв, валове 2000лв. Тия дето с код на мотора започващ с B уж и е решен порблема с износването на валове ама при колегите и такива почнха да влизат за подмяна.
Във форума има с терабайти писано за тия мотори. Купиш ли си такова на предно с мултитроник си се наиграл жестоко

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Най вероятно става дума за БМВ
На мен пък ми се струва, че колегата пуснал темата ( и още няколко подобни) накрая ще си оправдае ника и ще изяде паркета
т.е. дървото

- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
2.5 TDI V6, пише, че е комънрейл, BDG е кода. За колегите със съмненията - мотора е 163 к.с. и е след убития първо поколение с 150 к.с. и мноооого проблеми.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Този мотор не е комън рейл.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Роторна помпа е. Скъпата поддръжка си остава, валовете са с ролкови кобилици и не се износват толкова лесно, но и такива вече са сменяли. Остава си капризната електроника на помпата, която е същата като при старите 150/180 коня мотори.
Последна промяна от radi_nrj на Нед 12 юли 2015 22:35, променено общо 1 път.
-
qm_parket написа:2.5 TDI V6, пише, че е комънрейл, BDG е кода. За колегите със съмненията - мотора е 163 к.с. и е след убития първо поколение с 150 к.с. и мноооого проблеми.
Щом си убеден че е с коригираните проблеми вземай го!Това е твоята кола

- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
Не съм убеден, поради това питам.
Иначе не мога да разбера какво ви пречи моя ник?
Да се кръстиш на конектори за кола (hvp800) или на призраци/таласъми (phantom_) да не би пък да е много готино? Това е интернет пространство, аз съм избрал това име, 'щото е забавно и 'щото цялата приказка е: "Луд съм мамо, дъвча винкел, ям паркет и сера стружки". Та който не е чувал тази приказка или я е чувал, но не може да свърже ника ми с нея, или който не му е смешен ника, или не го харесва, да не го коментира. Не ми пука за мнението ви относно това аз как съм решил да се кръстя тук!
Иначе не мога да разбера какво ви пречи моя ник?
Да се кръстиш на конектори за кола (hvp800) или на призраци/таласъми (phantom_) да не би пък да е много готино? Това е интернет пространство, аз съм избрал това име, 'щото е забавно и 'щото цялата приказка е: "Луд съм мамо, дъвча винкел, ям паркет и сера стружки". Та който не е чувал тази приказка или я е чувал, но не може да свърже ника ми с нея, или който не му е смешен ника, или не го харесва, да не го коментира. Не ми пука за мнението ви относно това аз как съм решил да се кръстя тук!
Последна промяна от gr_kanev на Вто 14 юли 2015 11:06, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
-
Ами като не си убеден,послушай какво ти пишем..Всички тук ти пишат за ТЕЯ 2.5TDI V6 мотори
а ти пак
И как няма да ти кажем за ника ??В случая не ти казваме че ще ядеш дървото ,а паркета
Ами вземай го и ще разбереш защо
Нищо лично 

qm_parket написа: За колегите със съмненията - мотора е 163 к.с. и е след убития първо поколение с 150 к.с. и мноооого проблеми.
И как няма да ти кажем за ника ??В случая не ти казваме че ще ядеш дървото ,а паркета

На мен не ми пречи ника ти и изобщо нищо свързано с паркет, ламинат, дограма и т.н. ( да не се засегнеш пак, че нещо чувствителен го играеш
). Пускаш тема и получаваш отговор, кое ти е странно не мога да разбера. Ако толкоз не ти харесва нещо дето съм написал, кажи и ще го променя, щом ще ти доставя душевно спокоствие......
Душегуб + мулти не се взима независимо на каква цена
за дърво, паркет, винкел и стружки няма да споменавам, да не ме обвиниш в лошо чувство за хумор

Душегуб + мулти не се взима независимо на каква цена

Върни се в “Дизелови агрегати”