1,9тди ПД как да разберем в какво състояние е
-
- Автомобил: VW golf mk5
- Двигател: ТДИ
1,9тди ПД как да разберем в какво състояние е
изчетох много неща по форумите и намерих доста проблеми с износване на разпределителен вал и повдигачи на помпа диузите а също така и на лагерите на разпределителния вал. Та има ли начин да разберем в какво състояние са всички тези части без да свалям капака на главата и др. При някои се е случвало по някога не зависи от двигателя но не се знае на кои двигатели става 

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Re: 1,9тди ПД как да разберем в какво състояние е
За тези мотори знам, че ако пръска от капачката на щеката за маслото като извадиш щеката, докато работи двигателя не трябва да пръска, може 1 капка да пръсне като си сложиш ръката отгоре, но ако има повече и ръката ти стане напръскана с масло, двигателя е за основен ремонт, изпуска компресия от сегментите! За разпределителен вал и повдигачи не знам как може да се разбере нещо, но за помпа дюзите знам че на някой канал с Vag-com се проверява какво показва "живи данни" и се разбира ако ще сдават багажа.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Звука при износен вал и счупен/износен повдигач:
Също се гледат стойностите на дюзите чрез VCDS, колкото по-еднакви и по-близо до 0, толкова по-добре.
Нека ме поправят разбиращите ако греша.
Също се гледат стойностите на дюзите чрез VCDS, колкото по-еднакви и по-близо до 0, толкова по-добре.
Нека ме поправят разбиращите ако греша.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
betaserk написа:За тези мотори знам, че ако пръска от капачката на щеката за маслото като извадиш щеката, докато работи двигателя не трябва да пръска, може 1 капка да пръсне като си сложиш ръката отгоре, но ако има повече и ръката ти стане напръскана с масло, двигателя е за основен ремонт, изпуска компресия от сегментите!
Това си важи за всеки един автомобил, включително и москвичите.
- betaserk
- Контакти:
Не е вярно колега, двигателите HDI на рено например били по съвсем друга технология и не пръскали дори да са за ремонт! Да кажат по запознати колеги, но аз така знам!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
betaserk написа:Да кажат по запознати колеги, но аз така знам!
Значи не знаеш достатъчно. А щом не знаеш достатъчно, въздържай се от мнение в теми, за които не си компетентен.
- betaserk
- Контакти:
Аз казах, че не съм сигурен. Няма човек който да знае на 100% всичко! Така ми казаха, излъгали са ме без да искат и аз затова казах, по компетентни да кажат!
-
- Автомобил: VW golf mk5
- Двигател: ТДИ
а нормално ли е да пръска от капачката за маслото масло ,някои казват че за пд е нормално няко че не е (а за тди трудно да му износиш сегментите моя е на 150 000 км даже незнам дали са реални , ма го пържа яко понякои път и грам масалце не е похарчило за 2000 км. А и колко трчбва да е разхода при работа на място на мене ми дава 0,6 0,7 на час с климатик 0,9
- betaserk
- Контакти:
J.clarckson написа: мене ми дава 0,6 0,7 на час с климатик 0,9
И на моята е толко! 0.6 стои без да мърда, с климатрон 0.9
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
мойта е на 269000км. истински ужким, от капачка и щеката пръска......и кво от това.... за 13-14000км доливам не повече от 300мл. масло
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Еми това,че сегментите ти са заминали и че ти гори масло!!! Малко ли ти се струва??? На TDI първо се гледа дали духа от щеката,после се проверява маслото за налични добавки! Слушаш мотора как работи мърда ли не мърда ли равномерен ли е! А относно дюзите,най точно на стенд,но не всеки е навит да ги сваля! За вала то си личи по шума на мотора!
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Айде стига с фантастиките. Щом не всеки се навива, то тогава кой се навива да сваля дюза на купувач ?!?
НЯМА ПД, която да не ти отвее перчема като отвориш капачката за маслото. Това не е дефект, а са си така
От щеката за маслото не трябва да пръска и пуши, въпреки, че доста и от там пърдят но си вървят безпроблемно
НЯМА ПД, която да не ти отвее перчема като отвориш капачката за маслото. Това не е дефект, а са си така
От щеката за маслото не трябва да пръска и пуши, въпреки, че доста и от там пърдят но си вървят безпроблемно
- betaserk
- Контакти:
Безпроблемно не е! Като карах пасати когато търсих да купя, тези с пръскането не вървяха, качваш се тръгваш и всичко е ок, искаш да ускориш и да смениш скороста обаче няма никой, спъната е! Няма мошност! Ходихме с брата и жена ми да гледаме една в Хасково на кърджалийско, джамбаза се дърпаше да съм карал аз отначало, защото нямал номера и незнам си какво, отидохме до кръговото долу с газ до ламарината, само дето не ни претрепа тоя с газ до 5000 оборота, викам си на акъла, тая много върви
Качвам се аз долу на кръговото и запъплях нагоре на 2ра, газ газ не иска да качи нагорнището, едни опели и лади ме задминаха
тоя вика "газ давай повече газ, 3000, 4000" викам, тя на 5000 ще качи ама на 2000 ако не иска е..х то издухан мотор! От капачката пръскаше като фонтан, тоя вика, затваряй я, че трябва да мием двигателя наново
Моята да чукна на голямата си глава
дърпа като самолет. Та такива просто не вървят, нямат мошност, единственно ако поддържаш на 5/6000 оборота г/д вървят!

Качвам се аз долу на кръговото и запъплях нагоре на 2ра, газ газ не иска да качи нагорнището, едни опели и лади ме задминаха

Последна промяна от betaserk на Нед 12 юли 2015 22:42, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
110afn написа:НЯМА ПД, която да не ти отвее перчема като отвориш капачката за маслото. Това не е дефект, а са си така
Айде бе? Мойта що не ми отвява перчема, като отвора капачката за наливане? Всичко си е до конкретен автомобил...
Betaserk, какви са тези обороти, които развиваш, като обортомера ти е до 5500

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Щот си я бил угасил.
Моля ти се, всички знаем твоята извънземна помпа-дюза, ама аз като съм карал такива сигурно си ходил прав под масата
betaserk, чукни се пак по голямата глава и си припомни добре оборотите верно ли бяха 6000
Моля ти се, всички знаем твоята извънземна помпа-дюза, ама аз като съм карал такива сигурно си ходил прав под масата
betaserk, чукни се пак по голямата глава и си припомни добре оборотите верно ли бяха 6000
Върни се в “Дизелови агрегати”