Колата е Голф 5 с оригинално радио RCD300, при смяната му със същия модел, но четящ MP3 дискове, се изписва ERROR 2 на дисплея на радиото и не позволява да се прави каквото и да е с него. Явно колата не го разпознава и го блокира.
Има ли някакъв начин да се подкара това радио на колата?

Грешка при смяна на RCD300 с RCD300 MP3
- xtoni
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Грешка при смяна на RCD300 с RCD300 MP3
Колега малко повечко инфо дай, кода ако е наличен значи трябва да тръгва до радио или какво се случва като включите плеъра?
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Кода е наличен, просто, когато му се сложат буксите отзад, не изписва SAFE и не позволява да му се въведе кода. Майстора резна 2 кабелчета от буксата, според него са за комуникация на компютъра на колата с радиото. След като резна тези кабелчета, радиото изведнъж проработи, въведе му се кода и всичко беше точно. Но, когато колата се запали, отново радиото спира и се изписва ERROR 2, а ако тези 2 кабелчета са си свързани, директно при поставяне на буксата се изписва тази грешка.
Не знам от каква кола е свалено радиото, но е същото като сегашното, само че със сиви копчета а не черни.
П.П. май отряза горните 2 кабела на черната букса: Снимката не е моя, ако трябва ще разглобя пак да снимам и там, но съм 99% сигурен, че тези кабели отряза.
Не знам от каква кола е свалено радиото, но е същото като сегашното, само че със сиви копчета а не черни.
П.П. май отряза горните 2 кабела на черната букса: Снимката не е моя, ако трябва ще разглобя пак да снимам и там, но съм 99% сигурен, че тези кабели отряза.
- xtoni
- Автомобил:
- Двигател:
Значи монтирал съм над 100 плеъра на Vw такава грешка и рязане на кабели да не комуникира плеъра с колата е абсурдно! Всичко ти се е получило от рцд300 че това което си закупил е разкодирано радио в някой сервиз и му се е прецакала паметта! Няма нищо и никакво обучаване спрямо колата, освен изтриване на възникнали грешки говорители и антена от демонтаж на стария и монтаж на новия!
- Dagestan
Ами то беше оставено да го разкодират в сервиз, но какво и как са правили не знам.
Да разбирам, че няма как да се оправи радиото?
Да разбирам, че няма как да се оправи радиото?
- xtoni
- Автомобил:
- Двигател:
Спасението е било код по сериен номер без въобще да се посещава сервиз! Все пак ако останалото е здраво механика, лазер може да послужи за части, не го изхвърляйте!! По принцип съветвам рцд310 или 510, но там вече се налага смяна на порта на автомобила ако е преди 2008г!
- Dagestan
То изпадна почти за без пари това радио, но явно няма да стане. Аз се сетих че тук във форума
ако не се бъркам, ти колега вадеше кодовете по серийните номера, но вече беше късно.
Някъде има ли тема тук за преход от RCD300 към 310, да се образовам малко относно тази смяна на порта, или ако не ти създавам неудобство, в няколко думи най-общо казано да споделиш в какво се състои.

Някъде има ли тема тук за преход от RCD300 към 310, да се образовам малко относно тази смяна на порта, или ако не ти създавам неудобство, в няколко думи най-общо казано да споделиш в какво се състои.
- xtoni
- Автомобил:
- Двигател:
Състои се в смяна Can Gateway с парт 1k0907530 с такъв произведен след 2007г минимална ревизия L, пише го в края на парт номера! Може и такъв от голф6 7n0907530 ! Новото устройство се адаптира с диагностичен уред към вашата кола според екстрите на колата! Останалото е смяна на плеъра копки и букси които съвпадат с леко преправяне само на антенната букса или преходник!
Ако тази грешка (Error 2 ) се е получила в следствие на неправилно разкодиране ,може да се оправи . Но потърси човек който знае какво прави 

- xtoni
- Автомобил:
- Двигател:
stefp написа:Ако тази грешка (Error 2 ) се е получила в следствие на неправилно разкодиране ,може да се оправи . Но потърси човек който знае какво прави
Грешката е 100% от разкодиране понеже това е втория случай от моята практика и подробно изкоментиран! Случката с Еррор2 е в следствие на разпоен чип и поставен обратно, но засега не е решен проблема, ако някой е запознат нека сподели да спасим още един плеър!
- Dagestan
Ако знаеш нещо повече stefp, сподели, не се срамувай. 

Е то по принцип съм си срамежлив
.
Сега сериозно ,кажи от къде си ,да видим дали знам някой към който да те насоча ,така без да е радиото в ръцете ми ,не мога да кажа нищо конкретно .

Сега сериозно ,кажи от къде си ,да видим дали знам някой към който да те насоча ,така без да е радиото в ръцете ми ,не мога да кажа нищо конкретно .
- Dagestan
От Разград съм. Аз поне не знам наоколо някой да разбира от тези работи. Пък и какво е пипано по радиото не мога да кажа.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”