Привет колеги, търся Ван до 5000лв. с удачен мотор и въобще поддръжка. Дайте някакви съвети мнения и отзиви за Ван-ове ползвани от Вас или близки до Вас хора в този ценови диапазон.
Интересуват ме поддръжката и на последно място ме интересува разхода на автомобила.
Моят автомобил скоро става притежание на жената и аз искам Ван с много труд евентуално бих се навил и за комби.
Колеги моля, не спамете, ако не можете да бъдете полезни и най-важното Френски и Италиански кобили няма да коментираме.
Благодаря Ви предварително.

Ван до 5000 лева. Мнения.
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Re: Ван до 5000 лева. Мнения.
VW Sharan, Seat Alhambra с 110 коня мотора според мен за тия пари е най добрия избор.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Опел Зафира
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Първо поколение Шаран- лично на мен не ми харесва. Защо? Защото е "повече" форд, отколкото е ФВ (само двигателят е на ФВ и емблемата му) . Според мен няма сбъркаш с един пасат Б5 комби. Ако пък и е с любимият за мен мотор ( АФН или АФДж) още по-добре. За бензиновите мотори- трябва да почетеш, но общо взето е: ако искаш мощност и вървеж + що годе поносима поддръжка - 1.8Т, ако не си състезател, държиш на евтина поддръжка и се кара рядко извънградско - 1.6 . Успех.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Защо не погледнеш някой спейс стар (мицубиши) държат на тормоз и са здрави и удобни.И стават идеално на газ 

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Точно пък Форда 2.3 от първото поколение е истински работен кон.При баща ми имаха такъв.Купен нов.....на 450 000 см му смениха оришналния съединител.Уникално здраво окачване и никаква ръжда.Моторът още не е отварян..вече е на над 700 000км. Дизел при цена на нафта 2.50...а газ 90-95ст...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Циганите се утрепват да ги карат тия галаксита 2.3
Като изключим калпавите кабели на свещите,характерни за всеки форд,други ядове не съм чул да им създават,а не е като да не ги карат до Германия и Франция нон-стоп.

Като изключим калпавите кабели на свещите,характерни за всеки форд,други ядове не съм чул да им създават,а не е като да не ги карат до Германия и Франция нон-стоп.
- samo_pechka
Май не се изразих ясно, като казах, че Шаран е повече Форд отколкото ФВ. А една кола не е само мотор. Не ми харесва таблото, дизайна му тоже, Също и на колата, слабите тапицерии , белещата се "кожа" от корите, увисналите тавани и т.н. и т.н. . То един Г3 е с много по-добро табло и тапицерия/седалки. Но не аз си търся кола де
руснаците са го казали на вкус и цвет товарищей нет. Успех колега 

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Товарищ Печка, товарищ Ради, тези отлепени кори, тези увиснали тапицерии и тавани са са плод на смазване от каране. Специално тая кооперация на ФВ и Форд за това е създадена, за много километри
Показвам ти един във Враца, който само е пастиран и почистен щото ако се пере се разпадат корите http://www.cars.bg/c1250927
Показвам ти един във Враца, който само е пастиран и почистен щото ако се пере се разпадат корите http://www.cars.bg/c1250927
Един каза по горе - купете си комби !
Вановете са тотална щета и няма успешен модел ,особено от по новите.Аз лично нямам,но мой близки са с такива.Шаран,Галакси и Сеат.
Полудяха ! Всеки един от тях е дал допълнително по най малко 2-4000 лева за да ги дооправя.
Хубави Ванове имаше навремето едни Скуда,мой приятел купи няколко за превоз на пътници до Италия и всяко едно от тях навъртя по милион
Вановете са тотална щета и няма успешен модел ,особено от по новите.Аз лично нямам,но мой близки са с такива.Шаран,Галакси и Сеат.
Полудяха ! Всеки един от тях е дал допълнително по най малко 2-4000 лева за да ги дооправя.
Хубави Ванове имаше навремето едни Скуда,мой приятел купи няколко за превоз на пътници до Италия и всяко едно от тях навъртя по милион
- kostik
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря много колеги.
Бате Сандо ти викаш спейс стар, но съм чувал лошотии за скоростните им кутии и двигателите, от към ходова част били перфектни. За сега ще разгледам Шарана, за който споделяте, че е здрав!
Бате Сандо ти викаш спейс стар, но съм чувал лошотии за скоростните им кутии и двигателите, от към ходова част били перфектни. За сега ще разгледам Шарана, за който споделяте, че е здрав!
- samo_pechka
Миро, все пак изразих мое мнение, не съм казал , че всички са така, знаеш една птичка пролет не прави. Твоят може и да е добър ( обявата ) но аз съм се нагледал на всякакви и тук , и в немско, и Белгия/Холандия. Рядкост е да се видят запазени, масово са ....айде спирам
Шаран МК2 ми харесва визуално доста повече, но пък там няма с роторно ГНП.
Успех в търсенето колега

Шаран МК2 ми харесва визуално доста повече, но пък там няма с роторно ГНП.
Успех в търсенето колега

- Бай Иван
- Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
- Двигател: ASY AWC
Като бивш притежател на спейс стар, те съветвам да се ориентираш към друга марка и модел, и то не заради това, че са "трошливи", ами просто, това не е мини ван, а по-скоро скосен мини-ван(разбирай мини купъра на мистър Бийн) т.е. нямаш никакъв багажник. Отделно возията му е ....отврат. Проблем с двигателя и скоростната кутия не съм имал за трите години в който аз съм го карал. Евтин за поддръжка е големия му плюс. Двигателят 1,8 gdi не става да се газифицира, само 1,3 и 1,6. Дизелите са с френски мотор и скорости.
Иначе и аз съм в такова търсене, четене и затова си позволих да пиша. Надявам се скоро да се върна обратно към старата си любов.

Иначе и аз съм в такова търсене, четене и затова си позволих да пиша. Надявам се скоро да се върна обратно към старата си любов.

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Колега, защо държиш да е ван? Това не е практична кола, по-скоро е комби от колкото бус, но не е бус нито комби. Вземи си един бус VW Т4 каравел и ще видиш какво е истински практична кола. Освен това оказването и купето е в пъти по-подсилено спрямо ван/комби. Много по просторен е вътре, а с по-големите мотори 2.4 дизел или по-големия бензинов вървят като лек автомобил. Ако бус ти е голяма кола си купи комби. Ван-а не дава никакво предимство пред кобито като обем, може би само ако возиш много хора има предимство за най-задния ред. Макар че има и такива комбита, като Дачия Логан 7 местна. За Т4 и бусовете форума си има специален раздел и ако поразгледаш темите ще се ориентираш що за машини са тези бусове. Също е вариант бус Мерцедес Вито, пътически, ако се пътува на дълго редовно тези мерцедеси са много добър избор.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Изключването по условие на италиански и френски ванове показва тотална липса на информация и ивестна доза сектанщина.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”