Колко дизел ви горят колите ?
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
Re: Колко дизел ви горят колите ?
Може да е много добро,дори и за нашите всеяди/както казваш/-може и да не усетим никаква разлика.Май трябва наистина да се тества.При тези с DPF филтри може би ще се отрази много по добре от нормалната нафта.Като гледам цената която е постнал колегата изобщо не е фрапираща разлика от обикновенната нафта.И другия проблем-просто производителя може да прадлага най-доброто като качество,ама не е наясно,че в България бензинджийчетата я кръстосват и става боклук.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Всяко ново в БГ в началото е добро,докато не стане масово търсено,после почват алхимиите.Така че ако ще пробваме това АВИО сега е момента.Спомнете си какви горива бяха отначало Шел ВИ Пауър.
-
A_L_E_X
- Автомобил:
- Двигател:
Преди 2 седмици налях 40-на литра в Гърция на цена 1.24 Евро Авио, като остатъка от резервара беше Българско Еко.
Разлика в мощност не съм усетил, но мотора стана по-тих.
Преди зареждането на гръцкото Еко разхода беше 5.18/100, след като се прибрахме дозаредих и разхода за целия маршрут беше 5.33/100.
Разликата е нищожна и може да е от много фактори - качването на Олимп, по-различния маршрут на връщане към Бг и тн.
Като цяло мисля да заредя още няколко резервоара с новото гориво.
Разлика в мощност не съм усетил, но мотора стана по-тих.
Преди зареждането на гръцкото Еко разхода беше 5.18/100, след като се прибрахме дозаредих и разхода за целия маршрут беше 5.33/100.
Разликата е нищожна и може да е от много фактори - качването на Олимп, по-различния маршрут на връщане към Бг и тн.
Като цяло мисля да заредя още няколко резервоара с новото гориво.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Ako kолегата наистина е сигурен,че ДВГ-то му с това гориво работи по -тихо,това според мен е много добра новина за дъртичките ни мотори.По-тихата работа на дизела показва по-добро мазане на елементи на ГНП-та,разпръсквачи на дюзи и т.н.,а оттам съответно с времето може да се очаква повишаване на мощността(доколкото позволява възрастта на мотора)и съответно някаква икономия на гориво.Това е лично мое мнение и не ангажирам никого с него.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
gancho написа:Половера,колега. Всичко добре си описал,но напиши количеството сипано гориво в резервоара или изразходваното такова. За да си направиме извода за разхода.
Щото трябва да търсиме по сайтове колко е резервоара. А пък колко влиза при обезвъздушаване как да разбереме? Поне тези,които нямаме такъв модел....
45 литра е резервоара, още 11 литра поема с разширителния съд до капачката( винаги така го пълня). Заредих го пак хвана 54 литра нафта- значи 5.3/100
- skydiver_pd
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1z 95
2,89 литра/100 km , Golf TDI ,за 13250 изминати километра.
http://www.vwclub.bg/news.php?news=404
Има напредък: (Green)Golf TDI през 1995г. 3,8/100 => Golf TDI през 2015г. 2,8/100 (Golf TDI Clean Diesel ).
Литър на долу за 20 години.
Похвално: "По време на продължителния тест драйв въпросният Golf TDI Clean Diesel съумя да посрами не само конкурентите с двигатели с вътрешно горене, но и хибридите."
http://www.vwclub.bg/news.php?news=404
Има напредък: (Green)Golf TDI през 1995г. 3,8/100 => Golf TDI през 2015г. 2,8/100 (Golf TDI Clean Diesel ).
Литър на долу за 20 години.
Похвално: "По време на продължителния тест драйв въпросният Golf TDI Clean Diesel съумя да посрами не само конкурентите с двигатели с вътрешно горене, но и хибридите."

-
novatora
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Днеска сложих от авио дизела на еко 2.59 лв за литър. Мотора работи добре има пъргавина. Ще засека и разхода да видим как ще е. Приятно съм изненадан от тази нафта. Мислих че ще е поредния бъркоч в бг
- jorkatta
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател: BMR
Колеги моля ви за съвети относно шофирането и автомобилите които съм карал?!?
Аз ли нещо съм крив или все попадам на "бангии"
Как ги докарвате тези разходи градско 6,5 - 7 извънградско по 5,5-6 /100 км
Вчера ходих до Долна баня минах по магистралата, та реших да видя какъв разход ще ми даде като гледах да не надвишавам
140, но не съм и падал под 130 км средно съм карал със 150 км защото имаше моменти в които за да изпредваря по голяма колона карах и със 180 км но за малко колкото да намеря място за да се прибера в дясно.
Та VW Passat TDI 170 кс DSG даде ми разход 7,5 със включен климатроник
градско ми дава 10,5-11/100 (карам предимно градско)
П.С.
Не съм имал автомобил който да е славял под 10/100 градско
Аз ли нещо съм крив или все попадам на "бангии"
Как ги докарвате тези разходи градско 6,5 - 7 извънградско по 5,5-6 /100 км
Вчера ходих до Долна баня минах по магистралата, та реших да видя какъв разход ще ми даде като гледах да не надвишавам
140, но не съм и падал под 130 км средно съм карал със 150 км защото имаше моменти в които за да изпредваря по голяма колона карах и със 180 км но за малко колкото да намеря място за да се прибера в дясно.
Та VW Passat TDI 170 кс DSG даде ми разход 7,5 със включен климатроник
градско ми дава 10,5-11/100 (карам предимно градско)
П.С.
Не съм имал автомобил който да е славял под 10/100 градско
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
На такива 6 в града, не им вярвай, или карат някоя кола 1.4 дизел или лъжат, за тези по мошните коли е нормално разход от 10 в града с климатроник, моята гори толко в града а извън ми дава 6.2 с климатроник по борд което в моя случай отговаря на реалното, а това го постигаме, защото караме с 100 км/ч, с 140-180 е нормално да не ти гори 6, крака ти е тежък
Все пак е 170 коня, не са малко, според мен дори ти е икономична щом 170 коня гори 10 в града а аз с 131 коня пак съм толко! Моята без климатроник ми гори 8 в града!
Все пак е 170 коня, не са малко, според мен дори ти е икономична щом 170 коня гори 10 в града а аз с 131 коня пак съм толко! Моята без климатроник ми гори 8 в града!-
valiosport
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Този разход не се постига като пробваш възможностите на колата.... Тоя разход е при идеални условия и гъделичкане на педала с върха на нокъта, при каране с петата разхода не е интересен.
Не ви ли загряват много с тези климатици в града? Аз не смея да го пускам, че даже пускам вентилатора да духа топло, да отвежда топлината на двигатела.
Не ви ли загряват много с тези климатици в града? Аз не смея да го пускам, че даже пускам вентилатора да духа топло, да отвежда топлината на двигатела.
-
IRRITATING
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Колега ти си мазохист
Пускай си климатика и не се притеснявай,че ще загрее.
Пускай си климатика и не се притеснявай,че ще загрее.-
valiosport
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
IRRITATING написа:Колега ти си мазохист![]()
Извън градско го пускам, но като карам със 90-100 е силен въздушния поток и се охлажда, а като карам в града със средна скорост 20км/ч и стрелката стои постоянно на 90 градуса, като я стартирам 2-3 пъти не ми се мисли как загрява маслото... Добре че няма термометър да гледам да ме стряска, но със сигурност стига 120 градуса...Решението: Пускам да духа топло към предния прозорец и свалям стъклата

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Значи сега на маслото му е хладно, а ти се потиш. Не бях срещал толкова загрижен за маслото си човек
Аз даже сутрин като ходя за закуски с колата, си пускам климатроника, нищо не загравя.
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
И на моята всички вентилатори отпред при двигателя духат, но на мен ми е хладничко
То си е измислено колега, няма страшно!
То си е измислено колега, няма страшно!-
novatora
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Оууу човек обичащ екстремните преживявания. За да е измислена климата на б5, б5.5 по този начин нищо и няма на колата. Досега прегряла кола заради климатик няма. Има от неработеща охладителна система.
Върни се в “Дизелови агрегати”