Седан до 10 000 лв
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Седан до 10 000 лв
Колегите са прави, ако ще е Хонда, търси бензин. Ще се видиш в чудо от цени на части, ако ги има въобще, от майстори, дето хабер си нямат. Бензина на Хонда се е доказал с годините, колкото хора познавам, всички са доволни от двигателите. Друг е въпроса за ламарините, ама на тия години не би трябвало да имат проблем.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Ламарините са и ОК, ако намериш добра бензинова бройка купувай, ако ще е бензин огледай и Субару Легаси, носи на газ и е повече от добър автомобил за задвижването няма какво да коментираме!
Истината е ,както и колегите ти споменаха,трябва да тестваш,колата сама ще ти легне на сърцето.
До преди седмица с бюджет 3600 един приятел беше тръгнал да взима пежо 206 . По дупница всичко гроб,като тествахме над 20 коли. Накрая се прибрахме в София и в една автокъща харесахме Алфа 147,която дори се оказа на реални км(до последно не вярвах,но и официалния дилър го потвърди). Така че каране и гледане му е майката. Харесваш,четеш съответния форум записваш най-важните неща и каквото ти се падне.
До преди седмица с бюджет 3600 един приятел беше тръгнал да взима пежо 206 . По дупница всичко гроб,като тествахме над 20 коли. Накрая се прибрахме в София и в една автокъща харесахме Алфа 147,която дори се оказа на реални км(до последно не вярвах,но и официалния дилър го потвърди). Така че каране и гледане му е майката. Харесваш,четеш съответния форум записваш най-важните неща и каквото ти се падне.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Да, само дето не знам дали ще си намери седан , редки са и досега само два съм видял в автокъщи ( седани Легаси) . Отделно не видях да имат и демултипликатор ( за седан де ) м/у другото е уникална екстра това и жалко, че го няма при куатро системите на леките им коли на ВАГ.forski написа:ако ще е бензин огледай и Субару Легаси, носи на газ
П.п. qm_parket леко се учудих, че държиш сто на сто да е седан. И аз навремето не харесвах комби версиите на колите, първата я купих с нежелание, поради необходимост от такава, но след седмица разбрах, че всяка една моя кола от него ден насам ще е с "раница". Мисълта ми е, че не знаеш какво изпускаш ако е комби . Мина времето за ТеКеЗе-сарският и селски имидж които имаха комбитата, погледни сега какъв дял коли от среден и горен среден клас са комбита, абе автомобили за свободни хора

- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
Така е, но по правило комбитата са много дълги и ми приличат на катафалки (може би защото повечето катафалки са комбита). Ако е комби ще бъде нещо късичко - А3 спортбек примерно, 'щото е дълъг 4.5 м - колкото обикновена кола. :)
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Комбито при Пасат В5.5 е по късо от седана 

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Да сме по-точни 20мм е разликата и тя идва от овала на задната броня на седана
- qm_parket
"Разни хора, разни идеали". Като цяло не ми харесват комбитата - дължината, малката маневреност, трудността при паркиране и т.н.
- 110afn
Колега, няма разлика в маневреността между седан и комби. Дължините са еднакви
Трудността при паркиране е поради други причини
Трудността при паркиране е поради други причини
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Маневреността няма как да е различна, поради щото ползват еднаква платформа, хидравликите им са еднакви и така. Че някой не може да шофира е друга работа, виждал съм хора с коли по 3 метра едвам ги паркират 

- qm_parket
Виждам, че сте "професионални шофьори" от голеееееееми градове като Враца и Стара Загора. Искате ли да дойдете до Варна в тесните улички около центъра, където аз живея, за да ви покажа от къде идва проблема с паркирането?! Ако искате снимки, има такива в раздела за некадърни паркирания. Така че понякога шофера няма нищо общо с възможността за паркиране, а понякога 1 некадърно задкормилно устройство стига, за да блокира паркирането на цяла една улица.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Понеже се изказа, че комбито не било така маневрено като седана, затова не се въздържах от коментар. Имаш нещо против, че живея в Стара Загора и имам къде да си паркирам колата ли, че не те разбрах? Сега ако ти кажа, че към другия ни апартамент даже и гараж си имаме... кой знае как ще реагираш, дано не ме напсуваш
Аз не съм ял и пил с тебе, не съм ти идвал на гости, че да те знам къде точно във Варна живееш. Трябваше да си пусна кристалната топка 

- 110afn
qm_parket написа:Виждам, че сте "професионални шофьори" от голеееееееми градове като Враца и Стара Загора. Искате ли да дойдете до Варна в тесните улички около центъра, където аз живея, за да ви покажа от къде идва проблема с паркирането?! Ако искате снимки, има такива в раздела за некадърни паркирания. Така че понякога шофера няма нищо общо с възможността за паркиране, а понякога 1 некадърно задкормилно устройство стига, за да блокира паркирането на цяла една улица.
Като те гледам как се комплексираш, въобще не си за седан от 10 000лв
И като дойда у Варна, да знаеш че и там си паркирам, да не мислиш, че си оставям колата в Девня

- qm_parket
Ок, следващият път като дойдеш до Варна през работно време ще те заведа на улиците Братя Миладинови или Г.С.Раковски да ми покажеш къде ще намериш място за мотор, камо ли за кола, да не говорим за комби. Аз живея на Г.С.Раковски, където се паркира между дървета. Повярвай ми - на тази улица на паркоместата между дърветата не спират комбита. Защо ли? Ами защото 1/3 от колата е на пътя и не се събира на тротоара. Съответно комбитата(ако си намерят място) паркират или напречно до другия тротоар, или обикалят като луди 30 минути, за да си намерят място, но по-вероятно второто.
Последна промяна от gr_kanev на Сря 15 юли 2015 15:21, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
На теб последно каква кола ти трябва, малка градска, седан, семейно комби, кола за барове и дискотеки, ергенска, пичеловка или някаква друга ... още не измислена 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”