....................
Темата има всички шансове да бие рекордите по страници в този раздел. Моля, бъдете възпитани, за да не я заключат и да се лишим от веселото сутрешно четиво с кафето.

qm_parket написа:Ок, не знам защо ме убеждавате за комби и трябва да вадя от 10 кладенеца вода.
- Комбитата почти винаги са по-дълги от седаните като разликите са максимум няколко десетки сантиметъра;
- Събират по-обемни товари, но за сметка на това са по-тежки и при равни други условия динамичността на автомобила спада именно заради това, че са по-тежки;
- Не мога да преценя дали са по-удобни в сравнение със седан, но ако бяха защо коли, които са еталон за удобство произвеждат седани, а не комбита (примерно Ролс Ройс, за Майбах комби също не съм чул);
- По принцип комбито е със същото междуосие както седана, само че поради това, че е по-дълго и обемно, не е така маневрено, макар да остава същата пътна следа. Пример: Даваш назад и трябва да направиш 90 градусов завой между 2 коли, дали пък с комби няма да ти трябват малко повече усилия и маневри? Да не говорим ако комбито е направено малко по-широко отзад;
- Единсвения вариант комбито да е по-удобно според мен е ако е комби версия на хечбек автомобил (примерно Ауди А3/А3 спортбек);
- Комбитата почти винаги са по-грозни от седаните, както казах приличат на катафалки (защото повечето катафалки са именно комбита, поради по-ниския разход и поддръжка в сравнение с бус и възмоьността да качват обемни товари). Има тук-там и изключения разбира се, но това е моето мнение.
Mishonti написа:Човек, изобщо не четеш. Не прочетох някой някъде да те е убеждавал за комби, най-малко пък аз - за мен са отвратително грозни коли. Но самите работи, които пишеш за комбито спрямо седана вече са ми смешни, а и не само на мен.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 13 госта