Колко дизел ви горят колите ?
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко дизел ви горят колите ?
Kолеги,заредих от новия ''АВИО-Дизел''.Умишлено скоро не бях зареждал докато не светна лампата на горивото-на дисплея показваше резерва за 50км.Заредих АВИО за 40лв.-с отстъпка по карта-15.680л.2дни каране във Варна около 50км.,около 40км.в Шумен останалото изв.градско -скорост 100-140км/ч.До ново светкане на лампата и на дисплей -50км резерва, съм изминал 273км.По изчисления-5,74л/100км,по дисплей-6.2л/100. ДВГ-1.9TDI-110к.с.За мен все още е рано да правя окончателни изводи ,но ако наистина разликата по-нататък в разхода м/у АВИО и обикновен дизел е толкова малка не си струва да давам 2.59лв.за литър срещу 2.36 за обикнове дизел.Мое мнение.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Що да не си струва, хората ще зареждат и ще се хвалят по форумите. Даже бих предложил на шефовете в ЕКО да пуснат промоция - за заредени над 20 литра - стикер AVIO DIESEL POWER RACING за задния капак, а за заредени 40 - прозрачен с черни букви за задното стъкло. Много ще тича на затъмнени стъкла.
Следващото гориво ще бъде SPACE DIESEL MOTION и LPG ULTRA JET POWER. Ще полисля и за бензина.
Следващото гориво ще бъде SPACE DIESEL MOTION и LPG ULTRA JET POWER. Ще полисля и за бензина.
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Аз измислих "alien diesel"
От него колата ви става мощна като космически кораб
Ако има в града може да го пробвам тоя авио дизел, рекламата ме хвана няма майтап 
От него колата ви става мощна като космически кораб 
Последна промяна от betaserk на Сря 15 юли 2015 19:23, променено общо 1 път.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
.Едно нещо трябва да призная -наистина ДВГ-то работи по-тихо с тоя дизел,но ако остане само този ефект от цялата ''пукотевица''покрай АВИОТО-аз съм пас - betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Колеги, намерих ето това...http://topgear.bg/?go=article&p=detail&tg_articleId=8893&num=0&scrollPos=0&_t=627 доста интересно четиво за харченето, с една дума разхода по каталог е нереален, освен ако не се влачиш като охлюв с напомпани до пръсване гуми и с един човек, как го изкарваме че горим по малко от по каталог незнам 

-
drotomir
- Автомобил:
- Двигател:
Аз зареждам от ромпетрол и ефекта с по тихия мотор също го има налице , но на цена 2,30 лв
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
betaserk написа: как го изкарваме че горим по малко от по каталог незнам
В последните 5-6 г.производителите започнаха много яко да се надлъгват по отношение на разхода. Преди даваха по-реални данни...
-
powerade
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Колеги аз пък си зареждам на Круиза и колата си върви като с премиум нафта. Цената е 10 стотинки под официалната, отделно имам още 10 стотинки с чип и нафтичката идва на 2.15. Отделно в момента като заредиш 20 лв от каквото и да е гориво, дори газ, взимаш сладолед бонус - сладоледът е хубав.
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
ssssl написа:betaserk написа: как го изкарваме че горим по малко от по каталог незнам
В последните 5-6 г.производителите започнаха много яко да се надлъгват по отношение на разхода. Преди даваха по-реални данни...
абе остай тая работа аз карам афн като гледам повечето колеги какви разходи са писали...ся вярно имам тежък крак ама тея разходи при нормално каране няма как.аз съм постигал горе-долу разхода на производителя ся обаче да ми пищат тука 4 и нещо си
при тоя разход на който му дава под 5 над 100 извънградско да ми даде да им покажа на тия хора 
-
Svetlix
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
AFN дава 4.5-4.7/100 при каране 90-100 км/ч на темпомат. Но по-надолу е трудна работа. Разходът на производителя е 3.8/100 ... това въобще не си го представям. Но пък караме коли на 15+ години.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Знаете, че многократно съм казвал какъв е разходът при мен, а именно 6.4-6.6 среден 50/50 градско и извън ( при многократно засичане на две коли с АФН мотор-надлъжен) , един единствен път, при голямо галене на педала на газта, постигнах на дълго под 4 на сто с А6 АФН мотор . Като се кара нормално по магистралите, си е в границите 5.4-5.6 някъде на сто км.
П.п. не се стърпях да си покажа старо мое мнение от тема със снимката пак
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=87&t=434559&start=15 няма какво да крия, в първият момент се изненадах и аз, просто не можех да призная пред себе си, че това е постижимо. Повече не съм постигал такъв разход, но и не съм опитвал и нямам и желание пак да "опитам" 
П.п. не се стърпях да си покажа старо мое мнение от тема със снимката пак

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Kолеги,срам не срам сега е момента да попитам ,въпреки ,че се отклонявам малко от темата -гледам има доста от вас които са навътре с материала -не мога да ги оправя тези АФН-ни и др.подобни,уж еднакви кубици и коне ,ама чета по форума АФН-трябва да е еди къв си с еди кви си параметри и т.н.
Моя ДВГ е 1.9ТДИ-110к.с.,но на големия талон не пише АFN,а АSV.Обяснете моля ви на мен невежия разликата,ако има такава и т.н.И не ми се присмивайте моля Ви.
Не е срамно ,че не можеш или не знаеш нещо-срамно е да не си признаваш и да се излагаш.
Моя ДВГ е 1.9ТДИ-110к.с.,но на големия талон не пише АFN,а АSV.Обяснете моля ви на мен невежия разликата,ако има такава и т.н.И не ми се присмивайте моля Ви.
Не е срамно ,че не можеш или не знаеш нещо-срамно е да не си признаваш и да се излагаш.

-
Svetlix
Дефакто моторът е почти същия с леки доработки. Най-образно ASV е леко обновен AFN. 1.9 с 110 кончета има 3-4 различни кода на моторите. Разликите са дребни. Имат един и същ принцип на работа, имат доста сходни неща.
ПС: Никой не е роден научен, не е срамно да попиташ :)
ПС: Никой не е роден научен, не е срамно да попиташ :)
- skydiver_pd
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1z 95
Svetlix написа:AFN дава 4.5-4.7/100 при каране 90-100 км/ч на темпомат. Но по-надолу е трудна работа. Разходът на производителя е 3.8/100 ... това въобще не си го представям. Но пък караме коли на 15+ години.
Колега можеш да си отговориш сам.
Като си на лежанката и вдигаш 100 кг и след това 130 кг , за кое ще изразходиш повече енергия?
В автомобила енергията е нафтата(бензин/газ).
За Голф 3 от VW по документи го дават с 1Z двигател: 3,8/5,4/5,6
с AFN : 4,1/5,0/6,6
с AHU : 4,2/5,0/6,4
(съответно при 90км/120км/градско-не е уточнено в кой град
)Данните са от документите на закупени автомобили, а не от интернет сайтове със сгрешени или объркани данни!
Пасата е по-тежък от Голф-а(има по-голямо купе)!
За това Пасата винаги ще има една идея по-голям разход от Голф със същия двигател.
Пък това за възрастта на колата не е критерии за нейното техническо състояние!
Всичко си зависи от собственика, някои хора сменяват всяко нещо което се обади по автомобила , други само карат и не пипат нищо докато не откаже автомобила и тогава се сменява частта за да може да се "движи" отново и толкова.
-
Svetlix
За Пасата дават същите цифри, а колегата по-горе е писал, че е с А6 ... както и да е :)
Върни се в “Дизелови агрегати”