Здравейте прочетох няколко теми за неизключването, но не си отговорих имам ли проблем. Има две станции, където зареждането ми приключва точно на 80% от обема на бутилката, но на повечето места си пълнят редовно 39.2 от 40 литра. Сега как да го тълкувам това?
1. Лъжат ме с обема, но доста стриктно си следя разхода и няма вариант да ме лъжат.
2. Разлика в "пистолетите".
3. Проблем с нивомера. Но ако е това, защо все пак има константно изключване на посочените места?
4. Нещо друго.
Аз така или иначе си стоя до колата докато зарежда и ако мине прогнозните литри карам да прекратят зареждането. Ще се радвам да споделите какво мислите по въпроса.
Защо на едни газстанции изключва, а на други не?
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Защо на едни газстанции изключва, а на други не?
Гледай налягането на помпата на колонката.
И при мен се получава понякога така.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Бутилките имат ли поплавък, който след определено запълване на обема затваря механично съчмата на входа на зареждачката?
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Ако е към мен въпроса нямам идея. Обадих се на газаджиите да ги питам те какво мислят по въпроса и общо взето не получих хипотеза.
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Според мен е до настройка на самата колонка/пистолет. При повечето, когато се напълни и започне да дрънчи клапална на ботилката, поради увеличеното съпротивление пистолета изключва. Ако не е настроена колонката по този начин - не изключва.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
И аз си мисля, че има нещо такова. Когато съм на неизключваща колонка се чува едно съвсем леко чукване, пълненето спира за по-малко от секунда и пак продължава.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
При мен, при всяко пълнене до горе, бутилката започва да цъка и да издава странни звуци, докато не се махне пистолета за зареждане. Прави ми впечатление, че на една определена бензиностанция, където газта е по-евтина от на другите в града, примерно бутилката започва да цъка, когато брояча показва 25лв и 30ст, а този, бензинджията продължава да държи пистолета и да напъва, докато стане 26лв.
Има ли шанс да ми прецакат бутилката?

- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Това го бях чул някъде, но все още ми се струва малко нереално: когато бутилката се напълни и започне да цъка имало шанс газта от бутилката да се върне обратно в колонката и така те цакали.
Иначе лятото нагрятата колонка/бутилка също оказвала влияние върху събираемостта и пълняемостта. Отделно и налягането, с което пълни самия пистолет.
Сондата ми имаше някакви фабрични дефекти/всъщност 3 сонди разгледахме и бяха еднакви/ или не е била за тази бутилка/макар, че пишеше, че е за нея/ и не пълнеше до горе. Всъщност пълнеше под 1/2 от бутилката. Та човека направи малко магии и ме прати да заредя до горе на конкретна газстанция където е сигурен в точността на уреда и качеството на газта/често им били правили проверки и не отчитали отклонения/. Та та ми заредиха едно количество на напълно празна бутилка и повече не пожела да влезе. От тогава никога не са ми зареждали толкова, винаги го подминава с 2-5литра/в зависимост от газстанциите/, макар бутилката да не може да остане напълно празна.
Иначе лятото нагрятата колонка/бутилка също оказвала влияние върху събираемостта и пълняемостта. Отделно и налягането, с което пълни самия пистолет.
Сондата ми имаше някакви фабрични дефекти/всъщност 3 сонди разгледахме и бяха еднакви/ или не е била за тази бутилка/макар, че пишеше, че е за нея/ и не пълнеше до горе. Всъщност пълнеше под 1/2 от бутилката. Та човека направи малко магии и ме прати да заредя до горе на конкретна газстанция където е сигурен в точността на уреда и качеството на газта/често им били правили проверки и не отчитали отклонения/. Та та ми заредиха едно количество на напълно празна бутилка и повече не пожела да влезе. От тогава никога не са ми зареждали толкова, винаги го подминава с 2-5литра/в зависимост от газстанциите/, макар бутилката да не може да остане напълно празна.
здравейте, работил съм 5 години на бензиностанция в софия и това е нормално, особено в големите жеги, има разлика в налягането на колонките, нормите са между 7 и 12 атмосфери налягане на колонката, при някои колонки е около 7, при други е по високо, не е изключено и да подминава 12 атмосфери, при мен сее случвало в летните дни да стика 18 атмосфери колонката и започва да изпуска газ от предпазните клапани, затова и при някой бутилките им събират повече, най добре е ако ви е събрала повече да си засечете като километри дали ще минете повече. успех
дано съм бил полезен
дано съм бил полезен

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
От колконките е проблема. Аз никога не съм имал проблем с пълнене, докато не заредих веднъж на Еко на бул. Владимир Вазов в сухата река. Тоя олигофрен така натъпка бутилката, че от това Еко до Ромпетрол във Враца на влизане в града, заредих 3 лева и там изключи....Направо ми идваше да се върна и да му откъсна карантията на това леке....Та така, по принцип като знам колко горе долу газ имам или е свършила, винаги съм им казвал да ми заредят 25 лева защото знам, че това са 24-25 литра 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко това е от сондата. Който не вярва, да вземе една и да я разгледа, за да разбере как се задейства ограничението на пълненето.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
в петък зареждах на Еко подвят.мелница малко преди ОМВ. На 1 колонка 2та манометъра имаха разлика от 4-5 атм. Това го гледах преди да се зарежда / няма кола за зареждане, гледах го и при започнало зареждане при мен , и по-късно след като дойде друга кола/.
Не знам различни компресори ли има за всеки зареждащ накрайник?
Офф - зареди ме на празна бутилка с 38,9 л , колкото са 80 те процента.И на Еко и Шел до гарата при празна бутилка ме зареждат с разлика 0,3-0,5 л
Офф - зареди ме на празна бутилка с 38,9 л , колкото са 80 те процента.И на Еко и Шел до гарата при празна бутилка ме зареждат с разлика 0,3-0,5 л
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
в петък зареждах на Еко подвят.мелница малко преди ОМВ. На 1 колонка 2та манометъра имаха разлика от 4-5 атм. Това го гледах преди да се зарежда / няма кола за зареждане, гледах го и при започнало зареждане при мен , и по-късно след като дойде друга кола/.
Върни се в “Автогазови уредби”