2.5 TDI комънрейл vs 1.9 TDI помпа-дюза
Re: 2.5 TDI комънрейл vs 1.9 TDI помпа-дюза
Сигурен бях, че след толкова писания, толкова теми ще отидеш и ще се нахендриш на най-голямото дърво
Явно в 100% от случаите с индивиди като теб се случва това.

Явно в 100% от случаите с индивиди като теб се случва това.
- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
При положение, че не съм купил още нищо, как съм се нахендрил не разбрах?
DaDiablo написа:ще отидеш и ще се нахендриш
Нали знаеш? Бъдеще време, бъдещето, още не се е случило.

- lord_aggo
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2016 DFCA
Vidol Nikolov написа:Кое му е икономичното на 1.9тди 131 със 7.5-8 градско лятото?
Като почнете да си ги пишете ...
Не знам кво караш, ама ако 8 градско ти се вижда много по-добреси дръж твойта кола и не я продавай :D
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
qm_parket написа:На края ще си реша мъките с една японка 2.2 дизел
И как по-точно ще си решиш мъките? Да не си мислиш че това 2.2 е по-добро от 1.9 ТДИ?
Ако искаш бърз и икономичен двигател, 1.9 ТДИ е истината

- crank1968
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм за 1.9 TDI, ако е гледана е доста приятна кола за каране.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
valiosport написа:qm_parket написа:На края ще си реша мъките с една японка 2.2 дизел
И как по-точно ще си решиш мъките? Да не си мислиш че това 2.2 е по-добро от 1.9 ТДИ?
Ако искаш бърз и икономичен двигател, 1.9 ТДИ е истината![]()
![]()
Хонда и Нисан имат 2.2 дизелови мотори. И на двете марки въпросните мотори са се доказали, като невероятно здрави, икономични и в пъти по-тихи от ПД-тата.
-
- Двигател:
Svetlix написа:Хонда и Нисан имат 2.2 дизелови мотори. И на двете марки въпросните мотори са се доказали, като невероятно здрави, икономични и в пъти по-тихи от ПД-тата.
Ти недей ни ги обеснява на нас

Викаш Хондата 2.2 се е доказала като здрава а ТДИ не е?
Много са ми интересни, такива които нито са чували, нито са имали допир до помпа-дюза, та чак мнения дават колко шумна била, щото някъде някой им казал, че били шумни

Гледам си от Плевен, намери една Хондичка и аз ще докарам моята помпа-дюза, ще ги запалим и ще ги спрем една до друга, да видим дали ще има разлика в шума.
Опитвам се да ти кажа че ако е изправен двигатела, помпа-дюзата е не по-малко тиха.
Да не говорим че помпа-дюзата e три пъти по-бърза. Още едно доказателство, че нема по-добро от немската сила VW

-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Хондата я имаме от години. Виждал/карал/возил съм се на доста ПД-та, това че сме от село не значи, че ядем доматите с коловете
Да не говорим разхода на хондата колко по-надолу е. Говорим за Акорд (2004-та) на 424 000 км. Или малко впечатления сме събрали и трябва да навъртим още километри?
ПС: Верно сме VW форум, но нека не се лъжем и да не сме слепи за хубавите неща. Нямам намерението нищо да доказвам точно на теб. Виждам по всички теми в които си писал, че си голям философ.

ПС: Верно сме VW форум, но нека не се лъжем и да не сме слепи за хубавите неща. Нямам намерението нищо да доказвам точно на теб. Виждам по всички теми в които си писал, че си голям философ.
Помпа-дюза са се доказали само в един аспект, а именно колко са ненадеждни и скъпи за поддръжка.Старите TDI мотори вече са друга бира и те наистина са се доказали като едни от най-надеждните и корави мотори, а иначе и аз знам че японските дизели не са лоши.Макар че според мене японците са най-добри по отношение на бензиновите двигатели.Стария ми Nissan беше бензин 1.6 90 коня, е нема толкоз корав мотор.Така че и японските машини не са за пренебрегване.Техния проблем е че гният много лошо.valiosport написа:Svetlix написа:Хонда и Нисан имат 2.2 дизелови мотори. И на двете марки въпросните мотори са се доказали, като невероятно здрави, икономични и в пъти по-тихи от ПД-тата.
Ти недей ни ги обеснява на нас![]()
Викаш Хондата 2.2 се е доказала като здрава а ТДИ не е?
Много са ми интересни, такива които нито са чували, нито са имали допир до помпа-дюза, та чак мнения дават колко шумна била, щото някъде някой им казал, че били шумни![]()
![]()
Гледам си от Плевен, намери една Хондичка и аз ще докарам моята помпа-дюза, ще ги запалим и ще ги спрем една до друга, да видим дали ще има разлика в шума.
Опитвам се да ти кажа че ако е изправен двигатела, помпа-дюзата е не по-малко тиха.
Да не говорим че помпа-дюзата e три пъти по-бърза. Още едно доказателство, че нема по-добро от немската сила VW![]()
-
- Двигател:
Аз пък ИМАМ помпа-дюза и също като теб мислех че е шумен мотор, но всичко си е до конкретен автомобил, така че нека не се изказваме неподготвени.
Никой не казва, че хондата ти не е здрава. А че ТДИ по-нищо не отстъпва! Запитай се защо повечето си купуват ТДИ-та
Това с гниенето на японските коли, малко ли ти се струва. Като ти изгние купето, нямаш кола
Съгласен съм, че Хонда са по-силни в бензиновите мотори
Никой не казва, че хондата ти не е здрава. А че ТДИ по-нищо не отстъпва! Запитай се защо повечето си купуват ТДИ-та

Това с гниенето на японските коли, малко ли ти се струва. Като ти изгние купето, нямаш кола

Съгласен съм, че Хонда са по-силни в бензиновите мотори

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Имам 1.4тди помпа-дюза. Имам комшийка с тойота ярис 1.4 д4д. Откъм вървене я сцепвам тойотата,което ми е чудно( сигурно щото тя не може да я реже както трябва
) но по разход не мога да и стъпя на малкия пръст. И относно шума- моя дизел трака 2 пъти повече от тойотата- тя почти не се чува 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
valiosport, ха да се спреш малко, че ставаш смешен с приказки и емотикони. Даже във Фиат-форума те взеха на мезе с този твой извънземен двигател.
-
- Двигател:
muns61 написа:valiosport, ха да се спреш малко
Айде още един "разбирач" по ТДИ се обади... Тука сме се събрали хора които имаме 1.9 ТДИ помпа-дюза и 2.5 ТДИ и водим дискусия, а не да спамим.
Тук не е фиат форум, тук е VW клуб. Мнението ти няма нищо общо с темата.
Семкаджиите си имате раздел.
Върни се в “Дизелови агрегати”