Passat B5,Трудно превключва предавките .
- CrafterX11
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B5,Трудно превключва предавките .
От седмица нещо не иска да влиза на 1-ва,3-та особено на 1-ва скорост бая зор почти пробвам 2 пъти ,когато намалявам до 10-20км/ч , при градско каране се налага газ и спирачка .И примерно идвам до светофара с 60км/ч и когато се доближа намалявам (спирам) и малко ме затруднява.Какви могат да са проблемите ?
- GolfHighL
- Автомобил: Volkswagen Passat CC
- Двигател: CBAB 2010
Re: Passat B5,Трудно превключва предавките .
Колега така по думите ти е доста относително, проблемите може да са много, по-добре иди на някой който разбира. Може просто да иска смазване на селектора, или лека настройка на жилата или проблем вече в скоростната кутия, или нямаш масло вътре... На мен 5-та ми влизаше много трудно, наложи се само от отвия една гайка, дръпнах едното жило леко напред и сега е перфектно. А когато си спрял и ключваш 1-ва или 3-та без проблем ли си влизат ?
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Палиш и с лек натиск върху лоста и натиснат педал на съединителя все едно искаш да включиш първа,ама не напъваш много,в тоя момент гасиш мотора,ако влезе като изгасне мотора-съединител,ако не-търси си проблема по лостовия механизъм.
- CrafterX11
- Автомобил:
- Двигател:
Да, без проблем влизат когато съм спрял .GolfHighL написа:А когато си спрял и ключваш 1-ва или 3-та без проблем ли си влизат ?
- GolfHighL
- Автомобил: Volkswagen Passat CC
- Двигател: CBAB 2010
Колега lion_heart002 ако е от съединителя (ако не отделя добре), няма да му влизат всички скорости, а не само 1-ва и 3-та. И то само на високите обороти нямаше да му влизат. Аз смених комплект съединител бях със спукан притискателен диск и на която и скорост да превключа, първо оборотите трябваше да паднат под 2500 иначе не влизаха.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Е ще пише какво е било-за мен е съединител.
Няма логика да е каквото и да било друго по описаните симптоми,пък и при мен е било по същия начин на подобен автомобил и точно си беше съединител.

- CrafterX11
- Автомобил:
- Двигател:
От 2-3 дена вече не прави такива проблеми , нищо не съм правил [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH].