Пасат 3B6 2002г. AVF датчик нивото на маслото и климатроник?

Техническа и сервизна информация за Passat
lozan_87
Автомобил:
Двигател:

Пасат 3B6 2002г. AVF датчик нивото на маслото и климатроник?

Мнениеот lozan_87 » Чет 16 юли 2015 16:00

Нека започна с малко предистория (Вчера отидох на работа с колата (пасат б5.5 avf)всичко беше наред, имаше си и климатик нищо не ми светеше по таблото.... Качвам се да се прибирам давам на контакт и ми светва "Oil sensor workshop", проверих маслото добре беше, по едно време решавам да пусна климатика гледам дисплея му не свети нито копчетата нищо не прави се едно няма захранване.
Ще изброя какво съм направил и установил:
1. Закачих я на компютър единствената греша е датчика за маслото пише, че нямал плюс (предполагам захранване).
2. Проверих всички бушони отстрани на таблото бяха здрави.
3. Вадих панела на климатроника почистих го огледах платките кабелите и буксите им нямаше нищо нередно.
4. Пробвах с друг панел за климатроник от друг пасат и пак същото не светва нищо....
Чакам за съвети и помощ, къде е проблема благодаря предварително!

krasen_v
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат 3B6 2002г. AVF датчик нивото на маслото и климатро

Мнениеот krasen_v » Чет 16 юли 2015 18:46

Здравей колега.Имах абсолютно същия проблем но ми гореше и бушона.Погледни по внимателно бушон номер 5 ,трябва да е 10 ампера.При мене причината заради която гореше бушона се оказа претъркан кабел на компресора на климатика,като са сваляли вентилатора за смяна на ремък са ми счупили щипки дето държат този кабел и той се беше претрил в шайбата на компресора.Успех с ремонта.

lozan_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan_87 » Пет 17 юли 2015 14:19

Оказа се, съм носил колата на некадърен маистор, проблема беше в бушон номер 15, беше изгорял но някак си не му личеше. Както и да е страмното е, че тоя бушон има нещо общо и с датчика за маслото защото и индикацията за проблема с него изчезна при смяната въпросния бушон. Може темата да се затвори.

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Пет 17 юли 2015 16:37

За да изгори има причина. Някъде има късо. Имай едно на ум. Купи си резервен бушон да не береш ядове някъде.

Върни се в “Passat”