WINDOWS XP - преинсталиране, КАК?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
иии как под дос ще форматирате нтфс дял? може само ако е Фат...... То доса ще каже още при зареждането че няма дялове ако са нтфс........ буутва се от инсталационно ХП и се следват инструкциите...... по едно време ще попита дали искаме да поправим старата инсталация или да направим нова ...избираме нова ..ще излезат опции какъв формат искаме .... нтфс бърз ... и готово
- ItsoVT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ItsoVT написа:smurf написа:ааа ясно, да мога да оправям се с DOS, а за линка на колегата, хвърлих му едно око, ама там (поне на първа страница) не пише нищо по моя проблем.мерси на всички отзовали се, по-късно започвам "изпълненията" и ще видим докъде ще я докараме....
хъм вярно е че не е точно казано, но като пуснеш бутцд-то и там ще ти каже на едно синьо екранче че има Вин и дали искаш репер или ново давашново затриваш партишъна на ц-то после формат под НТФС и пей сърце но основното както и средата си я има показана ама както решиш сори за правописа болен съм(гаден грип)
п.с. не се сърди ама с едно око не става требат две и повечко време
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Здравейте колеги.
Много на зор раб'тата!
В събота реших да преинсталирам операционна, но като за проба тръгнах да качвам ХР, като идеята беше да си върна '98-то, ако не ми хареса скоростта.
Да, де, ама направих ОГРОМНАТА грешка да преформатирам дяла на НТФС!
След инсталацията на ХП-то, всичко си тръгна безпроблеммно, докато не се опитах да си стартирам ФотоШоп! Даде ми грешка:"Недостатъчно РАМ за стартиране на ФотоШоп!" А съм с един чип 512МБ и един 128МБ РАМ!!!!
Шоп-а е 4.0 и е пускан под '98 на 64 МБ РАМ!!!
Та въпросите са 2
1> Мога ли да си върна по някакъв начин стария FAT32 и с каква програма и какво трябва да направя? За сега имам БУУТ WIN'98, DOS 6.22 (истински DOS) и мога да си намеря буутваща дискета на ХР. Имам и Patition Magic от дискове на PC Word. Трябва ми обаче по възможност да спася данните на другите 2 дяла от диска
2>Ако не мога да сменя FAT-a, къде бъркам с ХР-то? Имам програмка nLITE 1.0, която ми дава възможност да затривам всичко по WIN-а. Бях я употребил вече, но махах само неща, които да не пречат на нормалната му работа.
Помагайте, моля, че ако отидат и снимките на малката за 1.5 години и в къщи ще ми се развява кожата през терасата!
Много на зор раб'тата!
В събота реших да преинсталирам операционна, но като за проба тръгнах да качвам ХР, като идеята беше да си върна '98-то, ако не ми хареса скоростта.
Да, де, ама направих ОГРОМНАТА грешка да преформатирам дяла на НТФС!
След инсталацията на ХП-то, всичко си тръгна безпроблеммно, докато не се опитах да си стартирам ФотоШоп! Даде ми грешка:"Недостатъчно РАМ за стартиране на ФотоШоп!" А съм с един чип 512МБ и един 128МБ РАМ!!!!
Шоп-а е 4.0 и е пускан под '98 на 64 МБ РАМ!!!
Та въпросите са 2
1> Мога ли да си върна по някакъв начин стария FAT32 и с каква програма и какво трябва да направя? За сега имам БУУТ WIN'98, DOS 6.22 (истински DOS) и мога да си намеря буутваща дискета на ХР. Имам и Patition Magic от дискове на PC Word. Трябва ми обаче по възможност да спася данните на другите 2 дяла от диска
2>Ако не мога да сменя FAT-a, къде бъркам с ХР-то? Имам програмка nLITE 1.0, която ми дава възможност да затривам всичко по WIN-а. Бях я употребил вече, но махах само неща, които да не пречат на нормалната му работа.
Помагайте, моля, че ако отидат и снимките на малката за 1.5 години и в къщи ще ми се развява кожата през терасата!
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Този фотошоп е на 500 години ....... 6 няма проблеми с многото рам .... остави си ХП-то ..иначе можеш ...ако нямаш важна информация да използваш от дос дискетата и да изтриеш НТФС партишъна като след това си направиш нов ФАТ32 ...след това ще трябва да го форматираш пак през дос обаче ...и ако харда е голям ще форматира поне половин час ..
друг вариант е с партивън меджик да си конвертираш файловата система във фат32 ..също то Хиренс Боот Сиди можеш да ползваш всичките програми за мениджмент на партишъни......след това отново формат и инсталация на 98, тя обаче е бъгава, не уползотворява добре ресурсите на системата, кофти ядро ..ти си знаеш аз бих сменил фотошопа.... за Фотошоп на лични
П.С добре настроено ХП е ако не по бързо то поне еднакво бързо с
98 и за това не ти трябват специални помощни програми

П.С добре настроено ХП е ако не по бързо то поне еднакво бързо с
98 и за това не ти трябват специални помощни програми

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Да, но след 'компетентната' ми намеса вече не виждам 2 дяла от диска с FDISK. Дали с Magic-а ще мога да го оправя?
Иначе за форматирането, след като съм барал партишаните ми е ясно, това си е по дефолт, а и програмката ми напомня.
Би ли могъл да обясниш какво да правя с Меджика? Не съм го ползвал и знам, че има малко объркано, а и мога да направя бели с него... поне така са ми казвали.
Шоп-а е по-малкото зло!
Иначе за форматирането, след като съм барал партишаните ми е ясно, това си е по дефолт, а и програмката ми напомня.
Би ли могъл да обясниш какво да правя с Меджика? Не съм го ползвал и знам, че има малко объркано, а и мога да направя бели с него... поне така са ми казвали.
Шоп-а е по-малкото зло!

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:Да, но след 'компетентната' ми намеса вече не виждам 2 дяла от диска с FDISK. Дали с Magic-а ще мога да го оправя?
Шоп-а е по-малкото зло!
Меджика всичко е толко ясно направено, че трудно може да объркаш нещо...а дяловете които не виждаш - погледни просто дали под уин все пак ги има и просто не си им закачил букви (десен бутон върху МyComputer --> Manage --> и там имаш 2 основни групи, във втората второто от горе на долу май беше, сори че така ти го обяснявам ама съм на линукс и плюс тва уиндоуса ми е немски и незнам как е на английски).
Сега за фотошопа...на тея 512 + 128 РАМ коитo имаш нема начин да не върви, ама просто нема начин! Фотошоп 5.0 върви на 256 рам, 6.0 върви на 512, 7.0 въври на 640....просто пусни жужъл и виж там ко ше намериш за проблема, точния ерър месидж пусни.....
Върни се в “ОФФ-Топик - други”