Здравейте,
Искам да сложа 3-ти нормален колан на задната седалка. Сегашният двуточков не е много подходящ.
Не ми се иска да дупча тавана за точка за опъване на колана, мисля да направя стойка, но ми се иска, ако някой вече го е правил или е виждал подобна система, да сподели опит.
Благодаря ви предварително!

Б4 Вариант допълнителен колан за задната седалка-Решено
Б4 Вариант допълнителен колан за задната седалка-Решено
Последна промяна от ValBo на Нед 19 юли 2015 13:09, променено общо 1 път.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Допълнителен колан за задната седалка на Б4 Вариант
Виждал съм автомобили, на които коланът излиза от облегалката на седалката, но при Пасата не знам колко здраво ще бъде като се закрепи там, защото тя се държи на двете палчета горе в ляво и дясно и при удар тежестта на човека върху колана може да отцепи облегалката и да стане манджа с грозде. Отделен е въпросът как ще се закрепи на тънката ламарина на облегалката. Таванът също май не е вариант, защото няма такава здрава греда, която да удържи колан при задействането му. Може и да греша, но като гледам с какви болтове са захванати ... предвидено е голямо натоварване върху тях. :)
Re: Допълнителен колан за задната седалка на Б4 Вариант
Сутринта няма много време да опиша моите идеи по темата.
Самият колан ще е хванат за пода. Ще направя една рамка с елипсовидна халка, която да е на височината на останалите колани и ще я закрепя също за пода.
Колата е комби - има място за такива изпълнения.
Притеснява ме само къде мога да дупча пода. Т.е. - къде има здраво място, способно да издържи натоварване на удар(дано не се случва де)по което няма нито кабели, нито горивни и други магистрали. Най вероятно ще има и планка отдолу
Ако вече има готово подобно изпълнение, ще съм радостен, ако го споделите. Изобщо не държа да съм оригинален :-)
Самият колан ще е хванат за пода. Ще направя една рамка с елипсовидна халка, която да е на височината на останалите колани и ще я закрепя също за пода.
Колата е комби - има място за такива изпълнения.
Притеснява ме само къде мога да дупча пода. Т.е. - къде има здраво място, способно да издържи натоварване на удар(дано не се случва де)по което няма нито кабели, нито горивни и други магистрали. Най вероятно ще има и планка отдолу
Ако вече има готово подобно изпълнение, ще съм радостен, ако го споделите. Изобщо не държа да съм оригинален :-)
Re: Б4 Вариант допълнителен колан за задната седалка
Колеги,
Извинявам се, че повдигам темата след толкова време, но нещата се развиха за мен доста внезапно и трябва задължително да сложа 3-ти колан на задната седалка в рамките най-много на месец.
За съжаление в това мокро време няма как да се ляга под колата, затова ще се наложи да търся сервиз
Бихте ли споделили места където са отворени към подобни манипулации?
Извинявам се, че повдигам темата след толкова време, но нещата се развиха за мен доста внезапно и трябва задължително да сложа 3-ти колан на задната седалка в рамките най-много на месец.
За съжаление в това мокро време няма как да се ляга под колата, затова ще се наложи да търся сервиз
Бихте ли споделили места където са отворени към подобни манипулации?
Re: Б4 Вариант допълнителен колан за задната седалка-Решено
След няколко месечно ходене по сервизи и откази от поне 15 места, най накрая се снабдих с два хубави крика, огледах колата и за 2 часа го измислих и монтирах колана
Това е моето решение, може и да има по-добро.

Ламарината там е 2 мм, от долната страна сложих планка с дебелина 3 мм. Силите са на срязване, но за всеки случай се подсигурих.

Отрязах единия ъгъл на капака, можеше и по-малко, но наближаваше обед и исках да свърша бързо.

В другият край коланът е хванат с болта на средния двуточков колан. Последният си стои, така че, ако се заядат катаджиите, ще може веднага да се мине на него.
Забелязах два леки проблема. Поради липса на водач, се получава понякога пресукване на колана. Тези дни ще сътворя нещо от оригиналната пластмаса и ще решим този проблем. Другият е, че беше нужен лек наклон на дясно,но работи и така.
Надявам се да е полезно на някого.
Това е моето решение, може и да има по-добро.

Ламарината там е 2 мм, от долната страна сложих планка с дебелина 3 мм. Силите са на срязване, но за всеки случай се подсигурих.

Отрязах единия ъгъл на капака, можеше и по-малко, но наближаваше обед и исках да свърша бързо.

В другият край коланът е хванат с болта на средния двуточков колан. Последният си стои, така че, ако се заядат катаджиите, ще може веднага да се мине на него.
Забелязах два леки проблема. Поради липса на водач, се получава понякога пресукване на колана. Тези дни ще сътворя нещо от оригиналната пластмаса и ще решим този проблем. Другият е, че беше нужен лек наклон на дясно,но работи и така.
Надявам се да е полезно на някого.