Характеристики на двутактово масло
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
Re: Характеристики на двутактово масло
Още в началото съм изяснил- ИНСА предлага два вида двутактово масло- микс и агро. Те се различават по посочените характеристики. Мен ми трябва за резачка на дърва и за добавяне към дизела за буса. Можех да взема и от двете, но мога да взема и само от едното, а да го използвам и по двете предназначения. Като в онази новогодишна програма от времето на соца-"Докато правихте номера.......самолета ви отлетя" та и аз- докато се чудех ,жената направи поръчката само на микса2Т, застраховайки се, че няма да взема и от двете. Желязна логика! Благодаря за мненията ви, взе пак се изясни!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Към нафтата става всяко двутактово масло, най-важният критерии : цената да е ниска, там не е важно чак да е хай-тек масло. Всяко едно евтино минерално двутактово масло ще върши работа. Вече за резачка ( за смесване в бензина )- там съм писал, Аз определено не бих рискувал с но нейм масла. Ако смяташ да го ползваш и там, презастраховай се с двойна доза масло от препоръките на производителя ( на резачката ) и не допускай продължителна работа под товар ( рязане на дебели дървета за огрев ) Отделно силно препоръчително: никакви продължителни макс обороти на празен ход
Ако и резачката ти е с малка кубатура или пък е някаква любителска , ползвай само и единствено качествено масло, предназначено за високооборотни и с въздушно охлаждане двигатели. Най-добре фирмено масло на Хускварна ( дано не прозвучи като реклама), има и други разбира се. Важно е, да не се оставя продължително време с гориво самата машинка , както и да се приготвя количество гориво, което няма се изполва в рамките на две-три седмици.А мине ли месец- да не се ползва в резачката, приготвяй си смес за момента или според работата. Сори за оффтопика 

-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Ии разгеле. Мерси samo_pechka. Това чакахме да напишеш 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”