Audi A2 мнения, впечатления?!

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Audi A2 мнения, впечатления?!

Мнениеот dinko_bonev » Чет 23 юли 2015 18:43

Здравейте!!!
Скоро не бях писал, но редовно следя...
Та относно посочения автомобил - ще ме подкрепите или разубедите?!
Мисля си за 1,4 бензин...

Благодаря предварително на отзовалите се!!!
Поздрави!
Динко

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Audi A2 мнения, впечатления?!

Мнениеот radi_nrj » Пет 24 юли 2015 9:55

A2 e на същата платформа като Поло 9N. Мотори и окачване са 1:1. 1.4 16V 75кс на VAG никога не е бил добър мотор.

Основен проблем е намиране на едрогабаритни части като калници, капаци, брони както и специфични чаркове по интериора.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пет 24 юли 2015 10:52

Според мен 1.4тди е по-добър вариант. Иначе колата е изцяло алуминиева като а8 и екстериорните ремонти ще са по-трудни. Не съм чувал да имат някакви други специфични проблеми.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 24 юли 2015 16:21

Как беше?
"Абе гледам много много не ги карате."
:mhihi
:beer

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 24 юли 2015 16:23

На мен са ми грозни, но на вкус и на цвят приятели няма!

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пет 24 юли 2015 18:38

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Пет 24 юли 2015 20:34

Колата ще се кара 5-10 км дневно... Почти сигурно няма да излиза извън града...
За половинката е да ходи на работа и до мола с дружки... За семейна имаме друга!
Проблемът е, че не иска друга кола - само голф 4 или такава...

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 24 юли 2015 20:48

значи по-добре голф 4

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 24 юли 2015 22:29

tdi fen написа:значи по-добре голф 4
+1 :th_up

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 25 юли 2015 8:30

Жена ти виждала ли е Фабия, Ибиза, Поло 9Н?
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Съб 25 юли 2015 22:38

А ти с радио спорил ли си???

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Съб 25 юли 2015 23:13

Жени, не знаят какво искат! Моята така врънкаше, бмв та бмв :mhihi искаше да си продава реното, което е на реални 120 000 км. :screwy Сега я базикам, дай да го продадем и да ти купим ауди а3 и отговора е "неее дума да не става, искам си реното" Щяла да си купи пасат като моя само, че искала автоматик и то след 10 години щяла да го купувала :gruebel :screwy И двамата харесваме автоматик. :mrgreen Колега, автоматик ли иска? Взимайте такава и това е, сега като се замисля изглежда различно колата, не е чак толкова зле, аз не ги харесвам, но като видя такава я заглеждам, интересна ми се вижда!

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Нед 26 юли 2015 0:03

Въпреки това, на времето през 90-те години, когато Ауди показа модела, като проект, почти никой не вярваше, че този "извънземен" модел, някога ще види бял свят. Просто тогава тази разработка бе изпреварила времето си, най-вече по отношение на алуминиевото купе и аеродинамиката, все технологични мерки с цел най-вече за ултра нисък разход на гориво. Това бе и прословутата авангардна разработка на 3-литровия концепт на Пиех, но не като обем на двигателя, а като революционно 3-литрово равнище за разход на гориво за 100 км., дори и за днешните стандарти. В последствие това бе постигнато, благодарение на "даунсайзинг" трицилиндров дизелов двигател с обем 1,2 литра, изключително олекотеното алуминиево купе, и не на последно място перфектна аеродинамика. Освен това, тогава Пиех, бе изострил битката за първенство над останалите две немски престижни марки до краен предел, като този модел на Ауди бе и едно от главните му оръжия, най-вече срещу появилата се няколко години по-рано А-класа на Мерцедес. Дизайна на колата тогава бе толкова футуристичен, че малцина вярваха на обявеното официално производство на модела през 1999 година. И наистина този модел на Ауди тогава достигна върха на немското технологично производство в компактния клас (а и не само), но вложените за това технологични разработки (най-вече алуминиевото леко купе) струваха твърде скъпо за очакваните ценови равнища за въпросния нисък клас автомобили. Равнището на технологичната зрялост бе на нивото дори на повечето представители на супер луксозния клас, като тези на Ферари, Ламборгини, Бентли или Бугати (та нали именно същите инженери на А2 бяха и създателите на моделите на последните три марки), а в същото време този автомобил трябваше да се продава в класа на Фолксваген Поло, Опел Корса, Рено Клио, Пежо 206, Форд Фиеста, както и на единствения тогава премиум представител - Мерцедес А-класа, който пък тогава бе рухнал от тежестта на прословутия лосов тест (БМВ тогава нямаше представител в класа). Просто А2 се оказа технологичен шедьовър, който бе твърде скъп, дори за немския купувач, т.е. модела трудно се продаваше даже на високоплатежния пазар в Германия. Така след няколко години, модела бе спрян от производство (даже и до днес все още няма наследник на А2), като тази технологична екзотика, според маркетингови специалисти, едва ли е успяла да възвърне разходите по нейната разработка на Ауди. Но според други специалисти, въпреки загубите за производителя, високо технологичния А2, бе един от моделите донесъл днешният върхов имидж на Ауди, не на последно място и според ненадмината си надежност според статистиката на ADAC. Или казано по други начин, този модел тогава е произвеждан за да прави скъпа технологична реклама на производителя си, със рекламен слоган "Напредък чрез техника".
От казаното до тук, става ясно, че това е имиджов продукт, скъп за поддръжка (най-вече заради ремонтно непригодното алуминиево купе за нашите пишман майстори) поради своята екзотична и технологична същност, на скъпи резервни части, което води до голямо разминаване с нашата болезнено позната родна авторемонтна, пътна и градска действителност. Но въпреки това, този добре изработен, въпреки всичко надежден скъп модел, не бива да се отписва лековато, защото както на времето Ауди показа, че - добрата реклама е безценна...

Последна промяна от batVenci на Сря 05 авг 2015 13:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Нед 26 юли 2015 18:01

batVenci написа:Въпреки това, на времето през 90-те години, когато Ауди показа модела, като проект, почти никой не вярваше, че този "извънземен" модел, някога ще види бял свят.... и т.н

Бре, да не би да продаваш такава УНИКАЛНА, ИЗВЪНЗЕМНА кола :rolleyes :mhihi
бе един от моделите донесъл днешният върхов имидж на Ауди, не на последно място и според ненадмината си надежност според статистиката на ADAC

Ако този модел конкретно е допринесъл за имиджа на Ауди, то аз съм транвай. Не знам кой човек ще спреш, ще му кажеш Ауди и първата му мисъл ще бъде А2. Пък и първото изцяло алуминиево купе което прави Ауди е на А8-цата, така че не го смятам за особено постижение за А2, дори бих казал че е в известна степен излишно. Надеждността не виждам как би могла да бъде по-голяма от Поло да речем, при положение, че споделят половината агрегати.

Като цяло бутикова малка кола, за жена става. Ако някой ме пита мене Полото е по-красиво отвън и много по-красиво отвътре :drunk

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Нед 26 юли 2015 23:04

Да, този форум си е баш български, защото не само когато задаваш въпрос, но и още по-вече когато даваш отговор на въпрос на колега от форума, се намира някой трети, който подробно и аргументирано ще ти обясни колко си прост и неук по материята, или най-малкото неориентиран в ситуацията. Защо така? Каква е ползата от плюенето по ближния, който въпреки всичко е искал да помогне с добро, а накрая...? Има ли някаква полза от всичкия този негативизъм? Отговорите са за всички ясни, но въпреки това, какво да се прави, делата са ни такива, защото тук става въпрос за манталитет, за БГ, т.е. за Бай Ганьо "лайф стайл" или начин на живот. Разбира се, не изразявам никакви лоши чувства, или пък искам някого да обидя, но истината явно си е такава за нас, както са констатирали от чуждите форуми. И "как да се оправим" и вървим напред, когато отвсякъде дебне толкова много негативизъм у нас...?
Накрая и да бях сложил и три въпросителни, като Левски, явно от векове за векове, все тая...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”