Здравейте, наскоро си поръчах от виваком леново п70, до него ползвах а859. На първият батерията е 4000 mah, което е почти двойно на втория, но батерията изкарва пак около 24 часа, което е далеч от заветните три дни, за които чета и нета. Ползвам скайп, вайбър, 4 пощи, много телефон, 3g и от време навреме wifi.
Първото зареждане го направих когато батерията падна на 12% до 100 %, но после пак изкара 24 часа. Сега съм на второто пълно зареждане и за 10 часа без активна употреба (през нощта не го ползвам, но са му пуснати приложенията, ползвани през деня) е паднал с 25 % и battery doctor-а казва, че остават още 17 часа.
Да връщам ли телефона на Виваком да му сменят батерията, да чакам ли тази батерия да направи още няколко цикъла на зареждане-разреждане (въпреки че тя е литиево-йонна)? Ще съм много благодарен, ако някой даде обоснован съвет или мнение!
Живот на батерия на Леново П70
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Re: Живот на батерия на Леново П70
Aз спирам приложенията който не ми трябват от settings/general/aplication manager/running после stop на дадения процес и очиствам всичките без системните разбира се и доста му олеква, също пукам от време на време Clean Master да очисти и да го бустне! Един път инсталирах програми и започна много бързо да се изразходва батерията, отивам и гледам някакво приложение се изтеглило покрай другите и здраво дърпа, след като го спрях пак ми държи повече и спирам wifi зъби и всичко като не ми трябва и вечер го пускам на безшумен. Така ми издържа доста а мой приятел ми се смее, че ги правя тези неща, на него всичко е пуснато нон стоп, но така му изкарва само 1 ден както и на теб.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
На мен ми издържа по 2 дни под сериозно натоварване. Един ден е малко, единствения плюс на този телефон е батерията :) ако и тя не е в час 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
betaserk написа:....
Да се чисти телефона от паразити е ясно и го разбирам, но да правя тая гимнастика - вечер да спирам, а сутрин да пускам, не го разбирам. Ясно е, че откакто нямаме Нокии с копчета, телефоните ще се зареждат всеки ден. Аз не бих си купил телефон заради батерията, освен ако не работя някъде на къра или в гората, зареждам и толкова.
- betaserk
- Контакти:
Не го изгасям, просто вечер пускам на безшумен режим, защото малкия разбойник заспива в 20:00 и заради него а и не искам да ми се раззвънят когато е@а 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
betaserk написа:Не го изгасям...
Имах предвид да се гасят и пускат WiFi, данни, и разни приложения. Само това липсва, заради някаква батерия да го изклюваш напълно. Едно време с Москвича по баира надолу гасях двигателя да не гори бензин и изклювах от скорост, да не му се изтъркат буталата.
Че ти на всяко е@@не ли го цъкаш тоя телефон. ще му се изтъркат копчетата.
А за това, че разбойника ти заспива навреме, мога само да те поздравя

- borislav_mladenov
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2_0 TDI 150
Аз ползвам такъв телефон от Януари месец тази година и съм много доволен. В смисъл единствия + му е голямата батерия. Но два дни на разговори и WI FI- FB, vwclub.bg, skype, и някоя игра; си ме издържа, не е проблем :) Държи се прилично телефончето общо взето :)
- betaserk
- Контакти:
Ами аз така си го правя, ако го човъркам пускам wifi и след това го изгасям, те затова са си измислели бързия достъп до основните функции. Да, да чукна на дърво, но разбойника си ляга в 20:00 и спи до 8:00 и след обяд спи от 13:00 до 15:00 малко си почиваме поне, иначе прави такива бели, че само дето не е паднала къщата 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ако литиево-йонна, или литиево-полимерна батерия си подобри капацитета след няколко цикъла заряд-разряд, значи е стояла доста по складове и не е първа хубост. Няма да изкара много.
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Забравих за спомена, че след като го заредих първия път и падна до край го зареждах в колата още три пъти по 20%. Преди 20 мин съм го откачил от зарядното и вече е с 3% надолу. В power management ми пише, че 45% ми заминават от signal stand by. Втората карта я ползвам само в чужбина, ама чертичките за обхвата си стоят. Да не би това да го събаря? Имам и един notification center, който събаря 18%, това какво е?
И мога ли да изключа индикатора за сигнала на втората карта, когато тя е изключена?
И това за батерията - вече не знам на кого да вярвам. Едни пишат, че достига капацитета си след няколко заряда, други не.
И мога ли да изключа индикатора за сигнала на втората карта, когато тя е изключена?
И това за батерията - вече не знам на кого да вярвам. Едни пишат, че достига капацитета си след няколко заряда, други не.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Опааа , махай я тази карта.Особенно ако и е спрян нета от оператор.Преди време брах ядове с един телефон .Картата с изключен нет от оператора.Батерията се сриваше за часове.Четох доста и се оказа че има оператори ,които имат пробле с това и телефоните продължват да търсят edge.Пуснах нета от оператор и изтрих АР от телефона за да не може да черпи нет и нещата се оправиха.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Ползвам го това Lenovo P70 от 2 седмици.
Втората карта от Settings > Sim management ми е изключена.
Постоянно са активни Skype, Viber, Whatsapp, Foursquare. Location services са ми включени, ползвам интернет през 3G и WiFi и имам над 100 мин разговори на ден телефония и допълнително през Skype.
До вечерта ми остават ~20%, които изтощавам с Asphalt 8 преди лягане. Все още е нов телефона и гледам да остане батерията на 1-2-3%, преди да го сложа да се зарежда.
Втората карта от Settings > Sim management ми е изключена.
Постоянно са активни Skype, Viber, Whatsapp, Foursquare. Location services са ми включени, ползвам интернет през 3G и WiFi и имам над 100 мин разговори на ден телефония и допълнително през Skype.
До вечерта ми остават ~20%, които изтощавам с Asphalt 8 преди лягане. Все още е нов телефона и гледам да остане батерията на 1-2-3%, преди да го сложа да се зарежда.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”