Здравейте колеги някой наясно ли е какви са глобите за превишена скорост и примерно има ли толеранс както в Унгария до 150 при ограничение 130 не правят ядове.
Намерих малко информация тук, но не ми става много ясно. Благодаря за отделеното време.
Въпрос към пътуващите през Сърбия? Актуална информация?
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос към пътуващите през Сърбия?
PPETKOV86 написа:...някой наясно ли е какви са глобите за превишена скорост и примерно има ли толеранс както в Унгария до 150 при ограничение 130 не правят ядове...
Извънградско:
Prekoracenje do 20km/h se kaznjava mandatnom kaznom od 3000din
Prekoracenje od 20 do 40km/h se kaznjava kaznom od 5000din.
Prekoracenje od 41 do 60km/h – 3 boda, 6000-20000din, i najmanje 30 dana zabrane upravljanja
Prekoracenje od 61 do 80km/h – 6 bodova, 15-30000din, i najmanje 3 meseca zabrane
Prekoracenje vece od 80km/h – 14 bodova, minimum 15 dana zatvora, alternativno novcana kazna od oko 120000din, i zabrana najmanje 8 meseci
P.S. При преценка за създадена непосредствена опасност от превишената скорост глобите стават горе-долу двойни, а затворът троен

Едно евро е около 120 динара. Откъде/откога ти е информацията за Унгария? Вече има доста станционарни и мобилни камери и там.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
boda какво ще рече 

icoico Благодарско за разяснението иначе информацията ми колегата Унгарец. Той пътува всяка седмица, но все пак си прав винаги трябва да се има едно на ум :) И да опреледелно Сърбите са си **али таковата с техните глоби.
- jabre
- Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
- Двигател: AAZ 1992
@ицоицо
Колеги, това су цени за кола със сръбски табли на колата, за чуждени регистрациони номери са поголями цени, и идва се в съдебна палата (или договор при кола с чичо полицай в универзален ЕВРО език :D
В градско е 50км/ч и няма толеранция,
Извънградско е 80км/ч и толерира се до 89 (10%)
Аз платих глоба на 90км/ч
А на магистрала е 120 но се толерисва до 150км/ч.
Внимавайте на маггистрала Суботица - Белград - Ниш има "пресретачи"
Специална част от полиция който е с видео надзор и всички са с цивилни обикновени кола и рег номери, всички над 250-300kw двигатели и които карат кола намерно брзо да се трка някой със ние и после ще ви пишат глоба......
Но като ви казах, толерира се до 150км/ч.
Колеги, това су цени за кола със сръбски табли на колата, за чуждени регистрациони номери са поголями цени, и идва се в съдебна палата (или договор при кола с чичо полицай в универзален ЕВРО език :D
В градско е 50км/ч и няма толеранция,
Извънградско е 80км/ч и толерира се до 89 (10%)
Аз платих глоба на 90км/ч
А на магистрала е 120 но се толерисва до 150км/ч.
Внимавайте на маггистрала Суботица - Белград - Ниш има "пресретачи"
Специална част от полиция който е с видео надзор и всички са с цивилни обикновени кола и рег номери, всички над 250-300kw двигатели и които карат кола намерно брзо да се трка някой със ние и после ще ви пишат глоба......
Но като ви казах, толерира се до 150км/ч.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jabre написа:...Специална част от полиция който е с видео надзор и всички са с цивилни обикновени кола и рег номери, всички над 250-300kw двигатели и които карат кола намерно брзо да се трка някой със ние...
Ово jе врло гениjaлна идея, полицаите да си правят ластици с рацерите и после да ги глобяват

П.С. Ето този документ, който по принцип се издава при пребиваване по- дълго от 24 часа споменавах по- назад в темата:
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHW 2000
Има ли повишение на путарината?Взеха ми 400 динара от Ниш до изхода за Баточина,а миналата година платих само 340 динара от Ниш до Белград.
- jabre
Също е като минала година, и неколко години отзад, можда си платил 740 до Белград, не се сещам да беше помалко 10 год отзад.
cena putarine Srbija - kalkulator
http://www.putevi-srbije.rs/index.php?lang=sr&Itemid=3300
cena putarine Srbija - kalkulator
http://www.putevi-srbije.rs/index.php?lang=sr&Itemid=3300
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHW 2000
Хвала jabre,много си точен!Аз съм се объркал,платил съм 340 от Белград до Шид,пътувах към Италия.Изчислих с калкулатора,всичко е точно.И както ме посъветва,посетих Дрвенград,знаех за него,но не очаквах,че ми е по пътя.Хвала!
- jabre
UPOZORENjE PUTNICIMA: 15 kilometara duga kolona na auto putu kod Umčara!
|
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:557805-UPOZORENjE-PUTNICIMA-15-kilometara-duga-kolona-na-auto-putu-kod-Umcara
|
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:557805-UPOZORENjE-PUTNICIMA-15-kilometara-duga-kolona-na-auto-putu-kod-Umcara
Привет колеги,
Понеделник заминавам за Германия и се чудя някой ако има информация как е трафика на влизане в Унгария. Предпочитам да си мина по царския път и да си купя всички необходими винетки на куп, но не знам турците да не са почнали великото си преселение обратно към Германия.
Резервен вариянт си остава Суботица, единствено не мога да се сетя дали имаше вариянт да обърна на магистралата в случай на голяма колона и да мина през Суботица.
Понеделник заминавам за Германия и се чудя някой ако има информация как е трафика на влизане в Унгария. Предпочитам да си мина по царския път и да си купя всички необходими винетки на куп, но не знам турците да не са почнали великото си преселение обратно към Германия.
Резервен вариянт си остава Суботица, единствено не мога да се сетя дали имаше вариянт да обърна на магистралата в случай на голяма колона и да мина през Суботица.
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Привет колега
Моя съвет е да си минеш през Словения, зависи в коя част на Германия отиваш де
Три пъти съм минавал през Унгария (подлъгах се заради таксите, но евтиното излиза скъпо дет се вика), няма лято, няма зима, трафика е ужасен, границата Сърбия-Унгария и обратно винаги е била с колона 1000000км... Бензиностанциите да не говоря, чака се 1-2 часа да заредиш гориво или да си купиш винетка. Никаква Унгария вече
По-скъпо е през Словения, но минеш ли Белград се кара супер спокойно
За сметка на 30-35 евро повече за такси и винетки, печелиш време и спокойно шофиране 

По-скъпо е през Словения, но минеш ли Белград се кара супер спокойно

Последна промяна от gr_kanev на Нед 26 юли 2015 19:48, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !
Към едно село до Хамбург съм се запътил, пък след това имам и престой в Чехия. Та за мен пътя е само един - Унгария, Словакия, Чехия. Въпроса е някой ако има прясна информация как е положението с гастърбайтерите. В краен случай по пътя ще преценя има ли прибиращи се или все още е спокойно.
-
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI
- Двигател: AGR 1998
Привет,сестра ми със съпруга си се прибраха в понеделник от Холандия,насам е имало навалица от турци,в обратна посока е било по-спокойно.Между другото,на 2-ри август заминавам и аз за Чехия и се интерисувам също някой ако има информация какво е положението в тази посока да пише