Здравейте на всички ! Бих искал да ви помоля да изкажете мнение за плюсовете и минусите за VW Бора бензин или дизел, защото съм се спрял на този модел, но още не съм избрал с какъв двигател да е . Наистина се надявам да ми помогнете защото избора ми е много труден и Вие сте последните , които могат да ми помогнат :) Поздрави Андрей Стоянов
P.S Прегледах доста теми , но не открих такава и затова се извинявам ако съм дублирал някоя . . .

Бихте ли изказали мнение за колите VW Bora дизел или бензин
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Бихте ли изказали мнение за колите VW Bora дизел или бен
andrishadow написа:
Съжалявам,но щом ти не си наясно какво ти се кара...?
Сега ще скочат всички да препоръчват двигателите,с които са оборудвани техните автомобили.
Ще се изброяват само положителните неща,а за проблемните възли,които има всеки един двигател,няма да се напише нищо.
Поне напиши колко км въртиш годишно,градско,извънградско,пак ще е някакво мерило за избор на двигател.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Аз карам 1.8 125к.с. и не бих си го купил, ако сега ми се налагаше. На 99% от колите с този двигател им се разпада картерната вентилация, особено отдушника, който излиза от блока на двигателя, просто пластмасата не понася на температурата. Отдушника се намира нов на разумна цена(35лв.), но маркучите са с едни чупки и извивки и обикновен маслен маркуч да се сложи вместо тях е абсурд, а оригинални(заместители няма) са 120лв. Изгаря и пластмасата на въздуховода между дебитомера и дросела и се пука на гофрираната част. Отново няма заместители, а оригинален е 230лв. Звънял съм на всички обяви в ОЛХ, но или е продаден, или счупен.
Има едни електрически обтегач на веригата между 2-та вала, който ако си замине струва 1100лв нов. Начина да се разбере дали работи е да се остави колата сама да потегли без газ при плавно отпускане на съединителя, ако е прецакан, ще изгасне, а за да се тръгне нормално ще иска много газ.
Гори ми около 8,5л/100км газ извънградско.
Ако климатика не е работил от много време, компресора 99% ще е за смяна/ремонт, блокират клапаните, които контролират налягането. Не се връзвай, че само трябва да се зареди. Или поискай да го заредите преди да купиш колата, да видиш дали работи наистина. Това важи за всички видове двигатели.
Аз бих купил 1.9тди AGR или ALH 90к.с.
Има едни електрически обтегач на веригата между 2-та вала, който ако си замине струва 1100лв нов. Начина да се разбере дали работи е да се остави колата сама да потегли без газ при плавно отпускане на съединителя, ако е прецакан, ще изгасне, а за да се тръгне нормално ще иска много газ.
Гори ми около 8,5л/100км газ извънградско.
Ако климатика не е работил от много време, компресора 99% ще е за смяна/ремонт, блокират клапаните, които контролират налягането. Не се връзвай, че само трябва да се зареди. Или поискай да го заредите преди да купиш колата, да видиш дали работи наистина. Това важи за всички видове двигатели.
Аз бих купил 1.9тди AGR или ALH 90к.с.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Сега ще скочат всички да препоръчват двигателите,с които са оборудвани техните автомобили.
Аз не само че няма да скоча да препоръчвам двигателя на голфа ми, при все, че засега нямам кой знае какви оплаквания от него, ами и сериозно се замислям, когато и да стане това, дали следващата ми кола ще е изобщо от ВАГ групата? Все повече се убеждавам, по най-лошия начин - от собствен опит, и не само, че сякаш фолксваген лежат на някаква слава, мит от миналото, а действителността е доста по-различна в днешно време! Някои ще кажат, че и при другите е така, да, така е, но сякаш там поне я няма тая претенциозност, изразяваща се, най-вече, в по-скъпата поддръжка и цени на самите коли! Може би, такъв да ми е бил късметът с тая кола, не знам, но като гледам във форума, немалко други хора търсят лек за същите "болести", от които и аз съм лекувал моята! Явно, не се касае само за късмет, а една тенденция от доста години, която, направи ФВ еднакво "добра" с другите марки, но с все още по-високи цени, за всяко едно нещо!
-
- VW експерт
agumba написа: една тенденция от доста години, която, направи ФВ еднакво "добра" с другите марки, но с все още по-високи цени, за всяко едно нещо!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпроса е , че наистина се колебая. Аз сегашната си кола я взех от " приятел " и така се нахрендрих , че звезди посред бял ден виждам още :) . А и нали знаете то жена и кола 2-ра ръка е до късмет. Просто не съм карал дизел никога и не знам , като поддръжда и тн как ще е като цена , а за бензина ако взема ще сложа газова. Май наистина започвам да се ориентирам повече към дизела . . .

-
- VW експерт
andrishadow написа: то жена и кола 2-ра ръка е до късмет.
А мъж и прасе както ги научиш.

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Аз няма да ти хваля този или онзи двигател а ще ти препоръчам да отидеш да покараш някой дизел, едно за да имаш база за сравнение и друго за да видиш дали на теб ще ти хареса. А то че си е до късмет до късмет си е! От едни години ли са, всички марки и модели струват сходни пари като поддръжка, разликата ако има е от сорта на 10, 20 лв. а понякога дори има по скъпи части за другите коли отколкото за VW. Не си го измислям, казвам го от опит, защото имаме две коли и двете ги поддържам и знам за какво става дума.
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
От близо 4 месеца имам BORA дизел AJM (115 к.с.) Преди 3 седмици турбото си отиде ( можеби му е дошло времето)
, но... казвам ти това , за да се оглеждаш хубаво и дано да попаднеш на запазен автомобил. Задължително трябва да го покараш и да огледаш няколко автомобила , за да имаш база за сравнение. Препоръчвам ти да направиш предварително диагностика на колата която си харесал. 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”