Въпрос относно генерациите :)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
WOOF
Автомобил:
Двигател:

Въпрос относно генерациите :)

Мнениеот WOOF » Пон 29 яну 2007 10:56

Здравейте , извинявам се за некомпентентният въпрос , но ми е интересно
майстор който огъва тръби дали ще може да ми направи генерациика....и ако може какви размери трябва да са тръбите и от какъв материал.. :)
Колата е Голф 3 ГТ 1.8 АБС `93 година.Мерси предварително

p:s със здраве

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пон 29 яну 2007 12:59

Може рзбира се....незнам във Варна има ли Ем комплект.Ако има карай там.Иначе 50мм е размера.

Потребителски аватар
WOOF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WOOF » Пон 29 яну 2007 14:52

Благодаря за бързият отговор , но някои работи неразбрах какво е Ем Комплект и от какъв материал трябва да са трабите ?

Потребителски аватар
SiEtE818
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SiEtE818 » Пон 29 яну 2007 20:37

WOOF написа:Благодаря за бързият отговор , но някои работи неразбрах какво е Ем Комплект и от какъв материал трябва да са трабите ?

"ЕМ Комплект" - http://emk-33.com/www/index.php :D , а за тръбите не знам :wink:

Потребителски аватар
WOOF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WOOF » Вто 30 яну 2007 3:02

Мерси,но не намерих това което търсех :)...колкото дали във варна има такъв магазин - поне аз не съм чувал.Интерсно ми е щом тръбите дето трябва да са 50 мм сега оригиналната колко са и колко пари горе-долу ще излезе и колко голям ще е ефектът ?
(извинявам се за въпросите,но още не ги разбирам тези неща :))

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Вто 30 яну 2007 14:14

"Ем-Комплект33" или "Охо Бохо".
Бегай далече от тези

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Генерация

Мнениеот Glove » Вто 30 яну 2007 15:50

Здрасти градски, значи във Варна я няма тази фирма но ако разпиташ мисля че беше в Белослав има един дето ги прави и то добре, ако си много на зор мога да попитам и да ти кажа. А относно тръбите е твой избор, може от неръждавейка, от обикновенна тънкостенна за гърнета, каквото ти душа сака.

Потребителски аватар
WOOF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WOOF » Вто 30 яну 2007 16:37

Здравейте , Glove значи викаш няма значение тръбата ... защото аз си мислех че в колектора температурата е мн голяма и обикновенна тръба няма да издържи, колото до човека аз си намерих и се надъхах , но да видим дали ще има време и за мен :). Мерси на всички за информацията

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Вто 30 яну 2007 17:04

Да използвам темата на колегата и да попитам /щото и моята кола е като на колегата WOOF/, на всички ли при тоя модел средното и задното гърне са заедно защото при мен е така. Сега обаче имам проблем със средното /има дупка в средата/ и искам да го сменя но те са заедно със задното което е абсолютно здраво, а някъде бях срещал схема че са отделно.

Потребителски аватар
WOOF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WOOF » Вто 30 яну 2007 20:43

Здравей Слав , ами аз като си сменях 3тото гърне нещо правеха допълнително , но главно ъглошаифа играеше роля :) според мен купувай си второто отрежи си сегашното 3то и после завари третотот за новото второ.

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Вто 30 яну 2007 22:45

vit_autosofia написа:"Ем-Комплект33" или "Охо Бохо".
Бегай далече от тези

:006: Да колкото по-далече толкова по-добре... :evil:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

... за генерацията

Мнениеот Dpop » Сря 31 яну 2007 14:05

Здравей WOOF.
Ако не е късно ти предлагам да видиш какво се предлага по околовръстното, като тръгнеш от Терапевтична болница в посока Вятърните мелници. Знам, че там има доста сервизи и майстори.
Аз предпочитам да си взема оригинални употребявани, но здрави второ и трето гърне. Ако решиш провери в с. Приселци(на ок 1 км. преди да стигнеш) има от ляво на пътя много голяма автоморга: тел. 05105 22-14, 22-13, 22-12 или моб. 0887 518723.
Разбира се най-добре е при възможност да се купят оригинални нови, но парите са .... :horror: .
:да:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 31 яну 2007 15:10

Преди около година ми говореха за местенце, дето се правят гърнета и то от неръждавейка. По спомени беше някъде или Бургас или Варна, ама...
Страшно ми ги хвалеха!
Защо ли обаче ми се върти, че и във фрума бях чел за подобно нещо... Или да е било в Тунинг.бг-то, когато все още влизах от време на време там... :gruebel
А иначе става от всяка ламарина, наистина, но ако е за преди средното гърне, ако не е неръждавейка, много бързо ще ти изгори.

Потребителски аватар
WOOF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WOOF » Сря 31 яну 2007 17:11

Здравейте, Dpp знам за околовръстното там ми сложиха 3тото гърне , второто искам да го махна , но във варна доста хора си имат актчета :).
Та колектора го гледам с едни болтове е захванат за блока дали ако като ми направи майстора генерацииката ще може да се хване по същият начин ?

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

... за генерацията

Мнениеот Dpop » Чет 01 фев 2007 10:29

WOOF написа:Здравейте, Dpp знам за околовръстното там ми сложиха 3тото гърне , второто искам да го махна , но във варна доста хора си имат актчета :).
Та колектора го гледам с едни болтове е захванат за блока дали ако като ми направи майстора генерацииката ще може да се хване по същият начин ?

По-добре да не оставаш без второ гърне. Няма да се "отпуши" чуствително автомобила без него, а определено ще се увеличи шума и евентуално ще си спечелиш някоя глоба, както си писал.
Тръбата, гоято излиза от двигателя(в случай че е здрава) може да се запази. Майстора ще ти напасне и завари следващия елемент по нея. Ако не си махнал катализатора, то може да се отреже след него или да се разглоби съединението. Но е твърде вероято да не може да се развият всички болтове, а повечето майстори не си играят да запазят системата както си е. Обикновенно се реже и се заварява. И при мен е така. Важно е да се направи добре заваръчния шев.
:welcomee

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”