Струва ли си кола без климатик

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Re: Струва ли си кола без климатик

Мнениеот dimovip » Вто 28 юли 2015 19:04

radi_nrj написа:Потресен съм от хората, които обясняват, че от климатика се настивало и тем подобни. То в тоя ред на мисли с водата можеш и да си утолиш жаждата, и да е удавиш. Всичко зависи от начина на употреба :mhihi :mhihi :mhihi

По темата: Ако имам кола без клима ще си правя сметка кога ще пътувам на дълго. Все ще избирам ранните часове на деня, с климатик тръгваме когато сме готови. Последното ми дълго пътуване Сливен -> София беше в най-големите жеги. Климатроника на 24, в колата приятно и никой включително и 7 месечната ми дъщеря не настина. Ама затова се иска малко човек да мисли.

Много правилно. Аз като си купих първата кола с климатик през 2 седмици бях по 2 седмици с гадни сополи. От тогава се старая ( по съвет на човека който ми поддържа климатиците) разликата между външна и вътрешна температура да те е повече от 6-7 градуса. Дори се е случвало и детето ми да спи на 23 градуса при 30 външна, без никакви проблеми

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Вто 28 юли 2015 19:26

Малеее.....едно време се радвахме на Москвичи и Жигули.......пък и на Трабанти. Дори не сме мечтали за климатик. Като даваха някой западен филм и пускаха в колата еркъндишън....се чудехме какво е това чудо. Всъщност технологиите вървят стремглаво напред - затова ако имаш пари си взимай с климатик , пък ако искаш си го пускай. Ха наздраве ! :beer

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 28 юли 2015 19:42

Tова че ние сме живели в каменната ера до преди 25 години не означава че климатика е някаква екзотика или чудата екстра, при положение че хората вграждат климатици в автомобилите си още от 1940 година насам, и климатроници от 1950 :mhihi
и при положение че от един месец температурата навън е 38-40 градуса, що за тема е това :screwy

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Вто 28 юли 2015 19:45

Аз не знам изобщо как влизате да пишете в тоя форум. Едно време се радвахме на телефони с шайби, сега интернет, компютри, таблети - ехее!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 28 юли 2015 19:54

В неделя решихме да направим едно море ей така за кеф.Беше баси жегата.В Бургас ми показваше 37 градуса към 16 часа.
Общо 700 км.не ги усетих,по скоро ми беше скучно заради монотонната магистрала.
Преди като карах камион,ми се случваше често да пътувам по същия път и се връщах като зомби,скапан от жегата.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Сря 29 юли 2015 19:22

А дали наличието/липсата на климатик би бил фактора,който би ви отказал от покупката на кола,при условие,че примерно търсите и случайно попадате на такава перфектна,с доказани километри и сервизна история,точно колата,която търсите...но без климатик?В съседство е милионник със супер работещ двузонов климатроник,бихте ли избрали него само заради наличието на климатик? :biggrin

Последна промяна от FELIPE на Сря 29 юли 2015 19:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Сря 29 юли 2015 19:24

Ше взема перфектната и ще и сложа климатроник :c020

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Сря 29 юли 2015 20:14

FELIPE написа::biggrin Ъъъъ относно здравето...аз за 15 мин в кола с климатик си губя гласа,та има и такива хора.

Попадал си все в коли с: 1) Климатик, а не климатроник; 2) Собственик, който не е чувал, че освен включването на климатика се регулира и междинно ниво с парно - за да не духа максимално студено. Доста народ пуска климатика на най-студено и после се оплаква колко е зле, а е доста елементарно.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Сря 29 юли 2015 20:34

Бъркаш колега сто долара :icon_lol сегашната ми е с двузонов климатроник с хладилен подлакътник(предишната бе бората от аватара с обикновен климатроник),писал съм климатик за по-кратко...иначе като я купувах последното нещо ,което гледах бе дали има климатроник или няма,други неща бяха важни за мен...

uomoto
Автомобил: MK4 PD
Двигател: 1.9 TDI 131

Мнениеот uomoto » Сря 29 юли 2015 22:10

Точно за наща държава си е задължително климата. Въпроса си е излишен, както и празните лакърдии.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Чет 30 юли 2015 8:51

Апропо, колко струва един климатик и трудно ли се монтира след като няма да е фабричен? :gruebel
Колко излиза цялата галимация заедно с монтажа?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 30 юли 2015 8:53

Б@си въпроса зададе... ами според колата, частите на колко ще ги намериш и не на последно място - според цената на труда. Много променливи има в уравнението. Преди бяхме коментирали със zfa159 за моята Джета - горе-долу го сметнахме около 800-1000-ка ако искам да стане читаво и да имам климатик дълги години, а не да зареждам фреон всяко лято :mhihi

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Чет 30 юли 2015 10:02

Вкъщи като си сложиш климатик да не е по-евтин?
По темата - онзи ден ми се наложи да върна детето от морето в София и да се върнем пак на морето общо 900 км. Ако нямах климатик просто щях да си остана в София и да отеба морето. А с климатика се поуморих, но нищо фатално. Аааа и не се разболях защото го регулирам, нищо че не е климатроник.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 30 юли 2015 10:06

НарКол написа:Апропо, колко струва един климатик и трудно ли се монтира след като няма да е фабричен? :gruebel
Колко излиза цялата галимация заедно с монтажа?

Въпросът е коментиран много пъти и е казана рецептата. Ако имаш кола без климатик и искаш да имаш климатик: продаваш първата кола и купуваш друга с климатик. Това е най-лесно, бързо и евтино. Иначе в тема "струва ли си кола без климатик" се предполага купуване на кола под 2000лв. Едно имплантиране на климатик за 1000лв с неясен резултат звучи като по-тъпия вариант отколкото да се дадат поначало 3000лв аз кола с климатик.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 30 юли 2015 11:46

777 написа:Едно имплантиране на климатик за 1000лв с неясен резултат звучи като по-тъпия вариант отколкото да се дадат поначало 3000лв аз кола с климатик.

Не и ако колата си я пазил, притежаваш я от дълго време, вложил си много в нея и не се знае на каква кола до 2-3хиляди ще попаднеш. На моята примерно съм й правил ремонти практически всички болежки на VW от тия години - кабели, ключалки, парно и прочие.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”