Индикатор на газов инжекцион
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Индикатор на газов инжекцион
Индикаторчето на газинжекциона ми, /онова в купето, с 4те зелени, последователно угасващи светлинки/, започна да прави разни мурафети! Първо, още със зареждането на бутилката/винаги пълня догоре/, започва да ми показва не 4, а 3 светлинки! После за известно време светят и 4те, и след 30-40 навъртени километра,, четвъртата гасне окончателно! Само за сведение, преди това, 4тата гаснеше между 120 и 140 навъртени километра, в зависимост от карането ми! Третата гаснеше след 220, и т.н. Но сега, дали от жегите, още на 100 навъртени километра, остава да свети само последната, тоест, че съм на резерва!?! Разбира се, не хуквам да зареждам, бутилката ми събира 40-42 литра, и няма как да я изгори за 100 км. Карам така известно време, и изведнъж, към 200 навъртени, светва чудодейно втората лампичка! След още 20-25 км, светна и третата! Сякаш за тия километри, не е харчила газ /поддържах 120-130 км/ч на магистралата/, а го е произвеждала! Вече ми стана ясно, че или поплавъка се ебава, или индикатора се е сдухал от жегите! Дотук добре, но ме загложди един въпрос - ако случайно пък угасне и четвъртата лампичка, дали няма да се подаде грешна информация към компа на ГИ, че "няма" газ, и просто да спре да работи на газ? Или индикаторът е само за информация на нивото в бутилката, и нищо повече? Между другото, при останала само една лампичка, и навъртени 260 км, заредих, и пое само 17 литра! Което означава, че вътре е имало поне 23 литра, а свети на резерва! Егати "резервата", над половин бутилка
!

- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Re: Индикатор на газов инжекцион
Карай и да не ти пука, на мен винаги ми показва различно. Мисля, че това е само ориентировъчно и не играе никаква роля в работата на газ, ако си има налягане, дори и да показва празно, би трябвало да си работи без проблем на газ колата.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Вероятно там където се връзват жиците за нивомера, при мен са под капака, нещо са се изкубнали или самият нивомер не ти работи. Отиваш на газаджия и лесно се проверява, не би трябвало да имаш проблем с колата, просто нивомера няма да ти работи.
- bambo80
- Автомобил: vw golf
- Двигател: 1.6 akl 1999
Извади буксата която влиза в газовия клапан и я напръскай с wd 40,при мен така се оправи
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
карай на километри пробег.
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Въпросното "индикаторче" може да се настрой софтуерно - личен опит с ГИ Фобос 1.
Минах през 3-4 конфигурации докато си го наместя да ми харесва, т.е. това, което свети като индикация да има някаква връзка с реалността. В действителност данните за нивото на горивото в бутилката е съпротивление - поне при Фобоса празна бутлика е 0 ома, пълна - 90 ома.
Сега карам с тази конфигурация:
Бутилката ми е цилиндрична 360 мм, 70 Л на Олимпик - Велико Търново, сондата е BRC, с монтаж на 30 градуса.
С оглед на казаното до тук - може да се наложи замерване/проверка с лаптоп/ на конкретните стойности на съпротивлението при определено положение на стрелката...
Тази индикация е само за информация на шофьора - ГИ така или иначе си следи за налягане на горивото по време на работа на двигателя, и въобще не го интересува какво показва някакъв потенциометър.
Минах през 3-4 конфигурации докато си го наместя да ми харесва, т.е. това, което свети като индикация да има някаква връзка с реалността. В действителност данните за нивото на горивото в бутилката е съпротивление - поне при Фобоса празна бутлика е 0 ома, пълна - 90 ома.
Сега карам с тази конфигурация:
Бутилката ми е цилиндрична 360 мм, 70 Л на Олимпик - Велико Търново, сондата е BRC, с монтаж на 30 градуса.
С оглед на казаното до тук - може да се наложи замерване/проверка с лаптоп/ на конкретните стойности на съпротивлението при определено положение на стрелката...
Тази индикация е само за информация на шофьора - ГИ така или иначе си следи за налягане на горивото по време на работа на двигателя, и въобще не го интересува какво показва някакъв потенциометър.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Впрочем, има ново развитие по въпроса за индикатора! Вчера пътувах до София, тръгнах рано, и ходих да заредя към 6 сутринта. Бутилката пое повече газ от обикновено, но вече отчитането си беше добре, лампичките си заработиха нормално! Явно, поне аз така си го обяснявам, всичко е от жегите - като е нагрята бутилката, не приема нормалното количество газ, също и поплавъка вътре се ебава! Като я заредиш по хладното, тия проблеми изчезват! А може и да имало моментно "отсядане" на поплавъка, не знам...
- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
agumba написа:...тръгнах рано, и ходих да заредя към 6 сутринта. Бутилката пое повече газ от обикновено, но вече отчитането си беше добре, лампичките си заработиха нормално!...
Към септември месец ще се оправи.Без майтап.При мен е същото в момента.Забелязах,че лятото не отчита коректно.Обяснявам си го с това,че в багажника става доста горещо а температурата влияе на съпротивлението на резистора който се намира в датчика.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
48л тороидална -пълни се с 38-39,5л макс. Като наближа 320-330 км по дневния брояч се оглеждам за Еко.
Отдавна не обръщам внимание на индикатора.
Отдавна не обръщам внимание на индикатора.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
И моята е зле, но оправданието е, че бутилката е тороидална и поплавъка няма как да мери точно. Сменяха някакви части преди година и малко заработи (преди даваше или 4 или нищо), но пак много криво. М/у другото има и степен мигане, освен 4-те диода. Аз карам само на километраж - индикаторът е за украса. Поне да беше само с 2 диода.
Върни се в “Автогазови уредби”