От известно време имам проблем, за който търсих доста из нета и форумите, но не съм 100% убеден за произхода му.
Няколко месеца след като сложих газовото започнаха проблеми със сутрешното палене. Всъщност проблема не е в самата сутрин, а в по-дългия престой на колата в покой. Проблема се появява и през зимата и през лятото, но по-лошо е през лятото.
Когато завъртя ключа, колата стартирана 1000 оборота и запалва, но при пускането оборотите намаляват и би трябвало да се стабилизират на около 920. Проблема е, че преди да се стабилизират толкова много падат (до 400-500), че колата гасне. Следва второ завъртане, трето .. лятото стигам и до пето, докато склони да запали. При палене с подаване на газ няма проблем.
Ходих на сервиз - бяз да я гледат ми казаха "от газовото е". Ходих при газаджията - каза "не може да е от газовото"

При самото каране на газ нямам проблеми. Като обърна на бензин, на 1-ва и 2-ра предавка при ускорение се усеща придърпване. Ако я покарам известно време придърпването изчезва.
И така ... един приятел ми каза, че ми били зацапани инжекторите. Получавало се, защото докато си бръмча на газчица инжекторите не работели и се задръствали. Като обърна на бензин, това било ги поотпушвало, но после като върна на газ пак същия проблем.
Пускам тази тема, за да събера допълнителни мнения, както и някакви предложения за решение на проблема?