GOLF MK5 GTI - въпрос

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
lordlosh
Автомобил:
Двигател:

Re: GOLF MK5 GTI - въпрос

Мнениеот lordlosh » Сря 29 юли 2015 20:18

Съгласен съм напълно, както и какво трябва да се прави преди да се вземе колата.
"1. Визуален оглед
2. Проверка по ВИН
3. Закачане на колата и пълен оглед от сервиз."

Аз лично ако купувам до 5 годишна кола, бих се насочил към Швейцария или Германия. При по старите, по-скоро Италия, най-вече заради климата.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 30 юли 2015 18:12

lordlosh написа:Навсякъде има читави коли, въпроса е как е била поддържана, а не дали е италианка, германка или швейцарка. Много масово се говори за Италия. Не всички италианци сменят консумативи веднъж на 5 години. Като тръгне един мит и вече всеки говори за това. И най-големия плюс от Италия е, че ако няма удари, купето ще е като ново. Виждал съм германки и швейцарки на по 5-6 години вече тоталки от ръжда. И такива на по 11-12 години без, зависи колко и къде е била карана и как са я пазили през годините.
Как са и сменяли маслото и консумативите на тази кола, в историята не излезе ли на колко км. са сменяни ? Ако са ги сменяли нормално до 2011, няма причина и след тая година да не са сменяни в период.
И цените по мобиле.де или друг чужд сайт не са критерии. Както казаха по-горе, доста джамбазки си взимат колите доста тънко и взимат и пакети и им излиза по-тънко.
Следял съм цените по мобиле.де и в поща с офертите, които се пращат, разликата е фрапантна.

Колега в Германия с малки изключения, вече е задължителна гаранцията за употребяван автомобил от търговеца. Отделно там връщането на пробега е наказуемо със затвор деяние от край време. За това от няколко години пазара им се дели на 2 категории. Автомобили за местна продажба, които отговарят на тези 2 критерия и автомобили "само за търговци", които не отговарят на тези критерии. Нашите джамбази получават пакетни оферти от 2рата категория, но те масово са с върнат пробег още там, преди да стигнат до автокъщите ни. По официални данни в Германия 30% от пазара на употребявани автомобили е с върнат пробег. Именно тези коли заминават ексклузивно за чужбина, никой не рискува да ги продава там, дори арабите в последно време. Става въпрос за огромно количество, което трябва да се пласира без значение на цена.

Така че да, цените за търговците са много различни, но не мислете че това са истински коли, само защото така се подава инфото за тях от Джърмъни. Отидете на място, купете си автомобил от голяма автокъща с гаранция или пък директно от собственик. Останалото е горублянска ралта. :th_up

Потребителски аватар
RO$$KO
Автомобил: VW MK6 GTI
Двигател: TSI EA888 2009

Мнениеот RO$$KO » Чет 30 юли 2015 21:15

Вия прекалихте вече според мен.По вашата логика колата трябва е от Германия с пълна сервизна история до вчера в VW да не е имала сериозни ремонти.Да е с гаранция да я е карала баба в неделя до църквата и тн.И да стъпи поне на 20 000 лв.тука за да може колата да е читава.
Какви 20 К за някаква смешна GTI която след 2 години няма да може и 10 да и се земат.
Всичко наред ли е?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 30 юли 2015 21:34

Говорим си за нещата такива каквито са. В Германия употребяваните автомобили вече се продават с гаранция, обикновено 6 месеца. Сток центъра към Аутотехника тук също предлага такава опция за върнатите от лизинг машини. Предлагат го и Камор/премиум селекшън и още доста други дилъри на коли втора употреба.

Да, има много Г5 ГТИ по 20-25К в Германия и цената им е честна. Има и много по 8-10к и тяхната цена също е честна. Свят широк, въпрос на избор. :th_up

Потребителски аватар
RO$$KO
Автомобил: VW MK6 GTI
Двигател: TSI EA888 2009

Мнениеот RO$$KO » Чет 30 юли 2015 22:11

Преди 2 месеца 6ГТИ лизингова с гаранция пълна сервизна история и тн. 10 500 евро.83 000км.Вия говорите за стокови 5ци за тея пари просто е нереално.6ци има доста на по около 100К за около 11 евра.А това че си заслужава стокова 5ца ГТИ за 25 К е лудост има в пъти по класни автомобили за тази сума.Да не говорим че за тея пари има С3 или Р32.
И неможе да сравнявате Германия и Булгаристан.Старата ми 4ка цената и в Германия в най-лошия случай е 7500 евро а аз едвам с 300 зора тука и взех 8000 лв.така че сравненията са крайно ннеуместниДа не говорим че половината интернет ме обяви за луд че и искам толкова чак ми се караха.

fable1521
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fable1521 » Пет 31 юли 2015 8:55

ro$$ko от каде е взета тази сладка 6ца gti за 21 000, звучи доста заманчиво, със сервизна история и гаранция?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 31 юли 2015 10:57

RO$$KO написа:Преди 2 месеца 6ГТИ лизингова с гаранция пълна сервизна история и тн. 10 500 евро.83 000км.Вия говорите за стокови 5ци за тея пари просто е нереално.6ци има доста на по около 100К за около 11 евра.А това че си заслужава стокова 5ца ГТИ за 25 К е лудост има в пъти по класни автомобили за тази сума.Да не говорим че за тея пари има С3 или Р32.
И неможе да сравнявате Германия и Булгаристан.Старата ми 4ка цената и в Германия в най-лошия случай е 7500 евро а аз едвам с 300 зора тука и взех 8000 лв.така че сравненията са крайно ннеуместниДа не говорим че половината интернет ме обяви за луд че и искам толкова чак ми се караха.

Колега, всичко това е ясно. Не ти казвам да си купуваш Г5 ГТИ за 20К, просто отбелязвам че ги има такива коли и в този ценови клас, без да е случайно. Ако си говорим за класни и по-класни автомобили, то скоро имаше S4 B6 с хубавия осмак за 14К... Обаче зад всяка цена си има ред причини.

Специално за Г6 ГТИ, тези с пробег около 100 000км и историята си, в Германия почват от 24 000лв. Цитирам изследване на Ауто билд от преди 2-3 седмици в случая. В БГ ги няма много, но помните че преди няколко месеца имаше такава на 80К за 18 000лв.... от италианско дилърство със сменян гаранционно двигател... такаче има всякакви. :th_up

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”